(vím, určitě by se to dalo někde prohledat a vyhledat, ale pokud to někdo ví rovnou, bude to rychlejší a jednodušší

+20dBu je konkrétní amplituda signálu. 0 dB znamená pouze, že signál se po průchodu nějakým článkem ani nezesílil ani nezeslabil, ale nic to neříká a jeho absolutní velikosti. Tudíž abys to mohl převést, je potřeba ještě vědět, jakou konkrétní amplitudu ten signál má při 0 dB.Ivo píše:Zkusím to úplně zkonkrétnit - když je řečeno že peaky by měly být max +20dBU, jaký je to ekvivalent v té naší běžné minusové dB stupnici, kde maximum je nula ?
Četl, díval se i na ten kalkulátor. Před nějakým časem jsem speciálně snižoval hodnotu Lavry výstupu o cca 12 dB (kvůli Gyraf G10). Ale 100% jasno v tom pořád ještě nemám. Celá má původní otázka vyšla z toho, že jsem měl včera hovor s designerem Vertiga, i o tom, že můj současný výstup při nastavení peaků k nule stále dává příliš velký gain reduction. A on pak napsal, že Jensenovy transformátory by neměly v každém případě silnější peaky než +20dBu. Čili si stále nejsem jistý jaký je to ekvivalent v té naší "nulové" stupnici. Jestli jsi to už naznačil, omlouvám se že jsem asi méně chápavýsafa píše:Ivo, tys necet co jsem psal ?
No to právě ne. +20dBu je zcela konkrétní napětí na výstupu nějakého zařízení, které se dá změřit voltmetrem.peteness píše:+20dBu je údaj ke konkrétní mašině. Znamená maximální úroveň vstupního nebo i výstupního signálu bez zkreslení. Něco jako 0dB v digitálu.