Digital audio -> analog 5.1 ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
zkbubak

Digital audio -> analog 5.1 ?

Příspěvek od zkbubak »

Pořídil jsem TV LG, která má zabudované dekodéry Dolby Atmos a DTS. Audio výstupy: digital optical audio a HDMI 2.1. Zvažuji, jak vylepšit reprodukci zvuku. V obýváku mám starší sound system Technics. Starší, ale funkční a stále slušně hrající. Jeho jediné vhodné vstupy se jeví analog 5.1 (6x cinch). Je nějaká schůdná cesta, jak Technicse nakrmit zvukem z té televize? Nečekám samozřejmě kvalitu jako kdybych pořídil nový sound system s dekodérem Dolby Atmos, ale cokoliv asi bude lepší než zabudované TV repráčky. Mohu samořejmě pořídit nějaký sound bar, ale jsem přesvědčený, že ten Technics by měl být schopen hrát z pořádných beden včetně surroundových lépe, než běžný sound bar s malými repráčky.

biscuit

Re: Digital audio -> analog 5.1 ?

Příspěvek od biscuit »

potřebuješ dekodér dts s analogovými výstupy. ani nevím, jestli se to ještě jako samostatnej prvek dělá...

zkbubak

Příspěvek od zkbubak »

Pokračuji v hledání a našel jsem toto:

SPDIF Coaxial DTS AC3 5.1 CH Audio DTS/AC-3 to 5.1 Analog Decoder Converter:
https://www.ebay.com/itm/SPDIF-Coaxial- ... 3978053772

Zdá se, že to je ono.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Pokud umí ten Technics opravdu 6 samostatných kanálů, pak jsi hledal správně.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ano podla popisu je to to co potrebujes ... ale neviem ci to funguje .. je to strasne lacne ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no kdyby to bylo oficiálně licencované a precizní, tak by to muselo stát minimálně desetinásobek. tím nechci říct, že to nemůže splnit účel, jen asi moc nelze počítat s nějakou extra kvalitou (spíš bych i dal velký procento pravděpodobnosti nějakýmu průseru nebo aspoň menšímu nedostatku) ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

zase za 20$ by som to riskol .. na trhu je malo podobnych veci .. kedysi som tiez taku vec zhanal .. potom som kupil daky creative .. ten fungoval fajn ..

Odpovědět