Dotaz na uzasilani reklamovaneho zbozi z USA - DPH a spol
Dotaz na uzasilani reklamovaneho zbozi z USA - DPH a spol
Chtel bych se zeptat lidicek, co maji zkusenosti s dovazenim zbozi z USA, jak se resi situace, kdyz se posila zbozi po reklamaci znovu do Evropy - prece nebudu platit DPH a clo dvakrat. Je to nejaky specialni zpusob deklarace? Vzdyt je treba to pojistit... Nebo to musi nejakym specialnim zpusobem deklarovat odesilatel? Predem diky moc za informaci!
mam zkusenost, docela velkou. musis si nejdrive nechat od prodejce potvrdit, ze prijal zbozi do reklamace a ze ti pridelil reklamacni cislo. tuto komunikaci (mailovou) rozhodne uschovej a vytiskni , budes ji potrebovat jako dukaz. potom musis na zasilku zretelne napsat a oznacit ze se jedna o reklamaci.opet uschovat potvrzeni z posty,. musi byt hjasne, ze obsah zasilky je skutecne reklamovane zbozi a ne cihla. potom prodejce musi take na zasilku uvest ze se jedna o identicke zbozi a uvest ze jde vracejici se reklamovane zbozi. vsechny tyto dokumenty pak predlozis celnikovi a vyzve te podepsat cestne prohlaseni.
sice se mi snazila UPS vnutit svou tezi ze jsem neco udelal spatne a ze se to reklamovane zbozi, jiz ve volnem obehu, melo poslat pres celnici v nejakem zvlastnim celnim rezimu ale na celnici mi rekli ze tohle se tyka pouze obchodnich baliku, a ne fyzickych osob, kazdopadne nic nepokazis kdyz se nejdrive poradis na celnici , nez to odesles. Jinak ja sem to mel tak ze postovne do usa sem bohuzel platil ze sve kapsy a postovne do cr zaplatil prodejce.