Dovoz gearu z USA

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Merlin
Příspěvky: 352
Registrován: 06 pro 2002 14:45

Příspěvek od Merlin » 30 srp 2007 10:59

Osobne bych se na enorme komplikovany dovoz z USA vykaslal. Vzdyt i ty nervy a cas s tim straveny maji taky nejakou cenu, ne? O problemy s garanci ani nemluvim. A taky bacha na to napeti 110V!!!

Z americkeho kontinentu jsem si nechal posilat 2 veci:
1) (Kanada) Emulator III v mint condition za supervyhodnou cenu, zaplatil jsem si drahe postovne letecky, jenze magor chlap to poslal lodi, 8 tydnu nervy v kyblu, kdyz dorazil, prehledl jsem nastaveni na 110V a odpalil ho (byl jsem holt prilis nadrzenej, no...), sel do opravy, cekani na opravu, nakonec se za dalsich 365 euronu vratil jako novy. Asi bych se na to uz vykaslal, ty nervy za to opravdu nestoji :|
2) (USA) SCSI CDROM mechaniku za 100 USD vc. postovneho, ktera mela byt 100% kompatibilni s Emulatorem III (je extremne obtizne takovou v soucasne dobe najit!!), jenze samozrejme kompatibilni nebyla a posilat ji z5 by se vubec nevyplatilo, takze mi zustala doma.

Takze me osobni doporuceni je jasne NE.
Naposledy upravil(a) Merlin dne 30 srp 2007 11:03, celkem upraveno 1 x.
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 srp 2007 11:03

Merlin: to bych blil. Prijde mi ale zajimavy nakupovat v Americe software, treba jeden eshop nabizi Samplitude 9 asi za 400 dolaru... otazka je, jestli to jde.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 30 srp 2007 11:19

Cyril píše:Merlin: to bych blil. Prijde mi ale zajimavy nakupovat v Americe software, treba jeden eshop nabizi Samplitude 9 asi za 400 dolaru... otazka je, jestli to jde.
Tohle zrovna ne ... odkážou tě na evropského dealera ... (plus nezapomen že na rozdíl od běžných pluginů ti musí fyzicky poslat ochranný ocas) Ale Samplitude za 400 USD to asi nebude Professional ?
Naposledy upravil(a) Ivo dne 30 srp 2007 11:24, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 30 srp 2007 11:24

mam toho z USA hodne..
a nikdy zadny problem..
pro zajimavost z posledni doby:
TC M5000
Magma
predtim neve,adk,api,apogee...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 30 srp 2007 11:25

carloff píše:mam toho z USA hodne..
a nikdy zadny problem..
pro zajimavost z posledni doby:
TC M5000
To bylo z poslané z Polska, ne ?

Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 30 srp 2007 11:26

jojo to mas pravdu.to byla nahoda..ze tam ten Rob Hofman jel...ale bylo z USA :)
odtud
http://www.elicitmusic.com/
Naposledy upravil(a) carloff dne 30 srp 2007 11:37, celkem upraveno 1 x.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 30 srp 2007 11:34

Ivo: jo, professional, for byl v tom ze to byla nejaka verze, co mela na sobe nalepku crossgrade, ale prej jinak uplne stejna.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 11:50

Příspěvek od Sonority » 30 srp 2007 12:36

Taky me prijde z USA vsechno v poho. Zatim Edirol UR-80 a Kaoss pad 3 (a z japonska dalekohled:)). Vsechno v poradku, prislo to do tydne pres USPS Air Parcel Priority az domu. Clo zadne (darek). Trafo sem koupil pulzni za 250kc (navic bych ho stejne koupil tak jako tak, protoze ty klasicke od vyrobce jsou zbytecne moc tezke na cesty). Jedinej problem byl s kaossem, protoze mel konektor z trafa (dle prodavacu v Brne v GM a u Jakuba) v Cesku neznamej, tak sem to musel uskubnout z toho staryho a spajet.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 30 srp 2007 13:34

Sonority píše:Clo zadne (darek).
Spis stesti ;)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 30 srp 2007 21:52

Já koupil v USA:

Akai S5000 + USB + ADAT + paměť incl poštovné a všechno 8.700,-
MOTU 2408 MkII 7.000,-
MOTU 24i 6.500,-
Emagic AMT8 od 2.800 - 4.200 (3ks)

všechno OK jenom adaptéry od AMT jsem musel koupit evropský
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 30 srp 2007 22:05

Sonority píše:Taky me prijde z USA vsechno v poho....... Jedinej problem byl s kaossem, protoze mel konektor z trafa (dle prodavacu v Brne v GM a u Jakuba) v Cesku neznamej, tak sem to musel uskubnout z toho staryho a spajet.
:) Ja mel stejny problem s Kaoss Pad 2 (z USA) a nakonec se to resilo podobne....do ty diry nic nepasovalo

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 30 srp 2007 22:37

Kermitak píše:
Sonority píše:Clo zadne (darek).
Spis stesti ;)
Tak nejak :)
Pro me byl nejvetsi happyend u Layly. Musel jsem zavolat celnikum do Prahy a podat doplnujici informace. Oni se tam s kolegou puvodne shodli na tom, ze je to zesilovac a ze je to novy (byl to sekac). Chteli vypocitat clo+DPH, ale nemeli se ceho chytit protoze v pruvodce nic nebylo................dopadlo to dobre. Nejvic asi zapusobilo, ze mam hudbu jen jako konicka :) ..............."Tak my vam to teda pustime, ale nema se to".... :) .........jenom me zarazilo, kdyz rikal ze uz tu masinku zkoumaji dva dny. Myslel jsem si, ze takovych kramu tam denne projdou stovky a nebudou tomu venovat velkou pozornost

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 srp 2007 20:02

Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 31 srp 2007 23:01

No to je pěkné. Když pomyslím že jsem za to dal skoro 4x tolik :evil: V Čechách se fakt tyhle věci (soft i hard) nevyplácí nakupovat ... Je to často vyhazování peněz z okna, nebo spíš do oken zdějších obchodníků ...

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 31 srp 2007 23:13

Ivo: tak to promin, nechtel jsem ti zpusobit nevolnost :) Treba je v tom nejakej hacek... moc tomu nerozumim, jaky crossgrade...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět