Financny analitik online
- ReaktoplazmAR
Re: Financny analitik online
potom už len aby to nebolo v ceste nejakým záplavám, alebo aby sa ti do susedstva nepristahovali brikety 

V tom se shodneme vizdendy píše:kto ma prachy najlepsie je zainvestovat do upgradu vlastneho domu tak aby bol clovek nezavisly od sietovych dodavok (studna s domacou cistickou vody, cov-ka na kanalizaciu, slnecne kolektory na elektrinu)... potom uz staci len dostatocne velka zahradka aby bol clovek schopny dopestovat si zakladne potraviny... a potom mu uz moze byt viacmenej jedno ci cely system skolabuje...

Tohle opravdu není od pravdy daleko.
jackies píše: koupě tepelného čerpadla:
http://www.jakbydlet.cz/clanek/489_penz ... jinak.aspx
Jináč mě ještě napadlo dřevo, jelikož to mám zrovna včera za sebou.
Ale záleží na tom, jak kdo sežene. Myslím tím nařezaná pěkná prkna.
Já dal za kubík 1.jakosti 2.500.- i s dovozem a složením.
Nepotřebuji ho, ale chleba mi to nežere.
Příští rok to trochu vyschne a věřím, že (kdybych chtěl) tak to prodám o 1000.- víc za kubík.
Ale záleží na tom, jak kdo sežene. Myslím tím nařezaná pěkná prkna.
Já dal za kubík 1.jakosti 2.500.- i s dovozem a složením.
Nepotřebuji ho, ale chleba mi to nežere.
Příští rok to trochu vyschne a věřím, že (kdybych chtěl) tak to prodám o 1000.- víc za kubík.
- ReaktoplazmAR
prkna myslíš akože dosky ? to je zaujímavý nápad. drevo na kúrenie tiež, ale ked chceš aby to vydržalo dobré zopár rokov tak to musí byt pod strechou. a upgrade domu, ten sa vždy vyplatí.. my sme tento rok vymenili okná a strechu tak som zvedavý kolko dreva to ušetrí..
mne sa najviac čo sa týka "hmotných" vecí pozdáva čo písal kexík a to je kúpit ornú pôdu, čo sa týka papierov a akcií, tak myslím že zázrak na rieke Han ešte potrvá, tak tam by som investoval..
mne sa najviac čo sa týka "hmotných" vecí pozdáva čo písal kexík a to je kúpit ornú pôdu, čo sa týka papierov a akcií, tak myslím že zázrak na rieke Han ešte potrvá, tak tam by som investoval..
S ohledem na soucasny vyvoj evropskeho hospodarstvi take vidim jako rozumne investovat do vlastni nezavislosti:
1. pokud mozno se zbavit vsech dluhu ala hypoteky a uvery.
2. u vlastniho bydleni poridit zdroje, ktere nebudou zavisle na externich dodavatelich - my jsme se napr. domluvili s hajnym na tom, ze si obcas neco v lese za pakatel porazime. Strojni vybaveni mame (traktor, motorova pila, cirkularka, atd.). Pominu-li naklady na praci, tak topime cely rok zadarmo
Jina zajimava vec je tepelne cerpadlo.
Solarni kolektory uz v CR prestaly byt zajimave kvuli vyschlym dotacim.
Uz pri stavbe by mel clovek take premyslet a stavet to co nejmene energeticky narocne - silna izolace, vyssi tloustka sten, atd.
Zahradka na nejake ty zemedelske vypestky je fajn, ale je s tim spousta prace. V case nejake opravdu hluboke krize to ale clovek oceni. Take nejaky ten pozemek mame
Studnu i COVku jsme rovnez poridili.
3. v pripade volnych prostredku investovat klidne do toho zlata, prestoze je ted dost vysoko a mit ho ulozene nekde jinde nez v bance. Mit penize na ucte povazuji za ponekud rizikove a o akciich ani nemluvim.
Likvidni je to zlato pak behem chvilky. Vynosy me nejak moc nezajimaji - jde spis o zalohu pro pripad nouze.
4. No a nejaka ta zbran v case krize se take muze hodit. Neco take mam
A tak nejak mi prijde rozumnejsi bydlet trochu stranou mesta. Kdyz se neco semele, tak vetsinou je to ve mestech.
1. pokud mozno se zbavit vsech dluhu ala hypoteky a uvery.
2. u vlastniho bydleni poridit zdroje, ktere nebudou zavisle na externich dodavatelich - my jsme se napr. domluvili s hajnym na tom, ze si obcas neco v lese za pakatel porazime. Strojni vybaveni mame (traktor, motorova pila, cirkularka, atd.). Pominu-li naklady na praci, tak topime cely rok zadarmo

Jina zajimava vec je tepelne cerpadlo.
Solarni kolektory uz v CR prestaly byt zajimave kvuli vyschlym dotacim.
Uz pri stavbe by mel clovek take premyslet a stavet to co nejmene energeticky narocne - silna izolace, vyssi tloustka sten, atd.
Zahradka na nejake ty zemedelske vypestky je fajn, ale je s tim spousta prace. V case nejake opravdu hluboke krize to ale clovek oceni. Take nejaky ten pozemek mame

Studnu i COVku jsme rovnez poridili.
3. v pripade volnych prostredku investovat klidne do toho zlata, prestoze je ted dost vysoko a mit ho ulozene nekde jinde nez v bance. Mit penize na ucte povazuji za ponekud rizikove a o akciich ani nemluvim.
Likvidni je to zlato pak behem chvilky. Vynosy me nejak moc nezajimaji - jde spis o zalohu pro pripad nouze.
4. No a nejaka ta zbran v case krize se take muze hodit. Neco take mam

A tak nejak mi prijde rozumnejsi bydlet trochu stranou mesta. Kdyz se neco semele, tak vetsinou je to ve mestech.
toto je prave vseobecne rozsireny velky omylfova píše: 1. pokud mozno se zbavit vsech dluhu ala hypoteky a uvery.
.

Cele riziko vidim v tom, ze zadluzenim se stanes zavisly na nekom jinem - v tomto pripade na bance.
Nejsi svobodny.
A nikdy nevis, jake podminky budou nastavene ze strany vlady v budoucnu. Urokove sazby se mohou radikalne zmenit.
Inflace je pouze jeden z moznych hrozicich problemu a to jeste ten minoritni.
Nejsi svobodny.
A nikdy nevis, jake podminky budou nastavene ze strany vlady v budoucnu. Urokove sazby se mohou radikalne zmenit.
Inflace je pouze jeden z moznych hrozicich problemu a to jeste ten minoritni.
dendy: naopak, toto je imo rozsireny omyl tych co uver maju. pokial mas zmluvne zafixovany uver, napr. pri spotrebaku, tak tam je to ok, ale pri hypotekach nemas fix viac ako na par rokov. lebo v neriadenej inflacnej spirale su na rozdiel od riadenej inflacie uroky obrovske. takze aby si poslednych desat rokov 30rocnej hypoteky neplatil 25% urok... navyse musis ratat s tym, ze ti klesnu prijmy. hospodarstvo pojde un block do hajzlu, budu padat joby v kazdom sektore a aj kto si ho podrzi, musi ratat s nemennym platom
este k tomu zlatu: zlato je konzervant hodnot v case stability... v casoch kolapsu alebo vojny je zlato nanic, resp, ma hodnotu zlomku nominalnej hodnoty, pretoze nie su kupci. v takych casoch ma najvacsiu cenu zradlo, palivo, lieky a podobne veci
este k tomu zlatu: zlato je konzervant hodnot v case stability... v casoch kolapsu alebo vojny je zlato nanic, resp, ma hodnotu zlomku nominalnej hodnoty, pretoze nie su kupci. v takych casoch ma najvacsiu cenu zradlo, palivo, lieky a podobne veci
V casech valky bude mit zlato skutecne zlomkovou hodnotu, ale kupci budou to se neboj, bude fungovat smenny obchod, jak jsi sam nakousl.kexik píše:este k tomu zlatu: zlato je konzervant hodnot v case stability... v casoch kolapsu alebo vojny je zlato nanic, resp, ma hodnotu zlomku nominalnej hodnoty, pretoze nie su kupci. v takych casoch ma najvacsiu cenu zradlo, palivo, lieky a podobne veci
Tohle platidlo bude fungovat prave ve valecnych casech, vzdy fungovalo, protoze penezma a papirama, si budes moct, vis co utrit.

Snaze vymenim hodinky nebo sperk, pripadne kovy nebo kameni za potraviny a leky, nebo to smenim za dalsi platidlo, ktere mne k potravinam priblizi, oproti cloveku co ma zateplenou strechu, eurookna nebo ornou pudu. Lide co s tim budou obchodovat budou myslet na utek, ke kteremu sami budou potrebovat co nejvic cennosti, ktere budou muset byt prenosne a skladne, tezko s sebou potahnou litry benzinu, baliky rockwoolu nebo cisticku vody.
Nezapominej na jedno pravdive lidove rceni, "za valky bude bohatej hubenej a chudej studenej".
ja som nikomu neradil zateplovat barak 
ale kupit si ornu podu, pripadne kus lesa. a byt pripraveny nieco zasiat alebo narubat...

ale kupit si ornu podu, pripadne kus lesa. a byt pripraveny nieco zasiat alebo narubat...
Ovsem do te doby nez tato extremni situace nastane (pokud vubec nastane) je fajn ten nezavisly dum mit. Tezko se prikrejes kameny a zatopis si zlatem.W.Cable píše:Snaze vymenim hodinky nebo sperk, pripadne kovy nebo kameni za potraviny a leky, nebo to smenim za dalsi platidlo, ktere mne k potravinam priblizi, oproti cloveku co ma zateplenou strechu, eurookna nebo ornou pudu. Lide co s tim budou obchodovat budou myslet na utek, ke kteremu sami budou potrebovat co nejvic cennosti, ktere budou muset byt prenosne a skladne, tezko s sebou potahnou litry benzinu, baliky rockwoolu nebo cisticku vody.
Jinak samozrejme souhlas
Branit sa pritu znehodnoteniu uspor, to ano..
ale stavat zero, akebo plus energy domy, vylucovat vylucne z vlastnych potravinovych zdrojov a branit to zbranami, LEBO kriza - to uz je atmosfera ako zo zakladnej skoly o konci sveta.
Japonci maju krizu poslednych 20 rokov, nie je to koniec civilizovaneho sveta
ale stavat zero, akebo plus energy domy, vylucovat vylucne z vlastnych potravinovych zdrojov a branit to zbranami, LEBO kriza - to uz je atmosfera ako zo zakladnej skoly o konci sveta.
Japonci maju krizu poslednych 20 rokov, nie je to koniec civilizovaneho sveta
Nekteri prekupnici maji na webu i vykupni ceny. Treba tady ten, ale jsou jich mraky dalsich. Rozpeti prodej-vykup tam muze delat tak 2 - 3 procenta.Brenda Walsh píše:Hele a kde potom to zlato vzkupujou za nejakou rozumnou, oficialni, kurzem stanovenou cenu? Vsude vidim letaky o vykupu zlata ale tam je ta cena nesmyslne nizka, vylozene zastavarenska. Tem kdybych to prodal, tak se mi investice do tohodle investicni zlata nevrati ani po 20ti letech.
http://www.investicni-zlato.eu/prodej-z ... gramu.html
Ja se dneska byl v jedne takove provozovne podivat. Da se s nima i smlouvat. Vyznam ale idealne maji minimalne 250g slitky, jsou lite. Vsechny mensi jsou razene a jejich vyroba je drazsi, to se promita do ceny. V tomhle existuje standartizace. Na svete je jen 5 rafinerii, jejichz slistky a certifikaty k nim zarucuji jejich chemicke slozeni podle nejakeho toho standartu. Tady ty svycarske Argo Heraeus jsou u nas nejrozsirenejsi.
Btw jeste takovy dobry duvod proc neinvestovat do stribra - Ke stribrnym investicnim slitkum se pripocitava DPH. Zlato je od DPH osvobozeno.
Ceny u prekupniku se meni kazdy den podle svetove ceny. Ta je ale v dolarech, takze je treba pocitat i s vyvojem kurzu.
Jenom pro zajimavost. Takhle se ty svetove ceny vyviji. Za poslednich 5 let se cena zlata ztrojnasobila:

Vlastni bydleni je na prvnim miste , to je bez debat. Ale kdyz se bavime o tom jak ochranit financni uspory v dobe chystajici se "restrukturalizace" EU, stoji zlato za zvazeni.