FM modulace
FM modulace
Hezký den
chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte jak by se dalo např. mluvené slovo v nějakém softu amplitudově nebo frekvenčně modulovat.
Díky moc
chtěl jsem se zeptat, jestli nevíte jak by se dalo např. mluvené slovo v nějakém softu amplitudově nebo frekvenčně modulovat.
Díky moc
Re: FM modulace
to by mal vediet kazdy filter ..
Nemyslíš spíš Vocoder?
vocoder obsahuje tychto filtrov vela naraz .. kludne staci jeden .. aspon to bolo v otazke ..
vocoder ale nieje AM ani FM modulcia, aspon nie v priamom zmysle slova),
podla mna potrebuje nejaky synth ktory dokaze namiesto oscilatora brat audio vstup - tam pusti hlas, ma LFO (to m a takmer kazdy:) ktorym moze AM aj FM modulovat oscilator - takych je kopa aj ked momentalne ma ziadny konkretny nenapada
)hladaj ... tiez existuj standalone filtre ktore su na toto pouzitelne (hladas plugin alebo HW??) ... vo vseobecnosti proste potrebujes filter s audio vstupom, lfo, a moznostou modulovat hlasitost (AM) a frekvenciu (FM) vstupneho signalu (z HW napriklad sherman filterbank, zo SW naprihlad ohmforce ma taky filterplugin)
podla mna potrebuje nejaky synth ktory dokaze namiesto oscilatora brat audio vstup - tam pusti hlas, ma LFO (to m a takmer kazdy:) ktorym moze AM aj FM modulovat oscilator - takych je kopa aj ked momentalne ma ziadny konkretny nenapada

No ale to LFO by muselo pracovat vo frekvenciach ako audio oscilator a muselo by mat keytracking frekvencie rovnako ako audio oscilator. Aby bol zvuk hudobne pouzitelny. Je dost netypicke a neprakticke aby sa na klasicku FM syntezu pouzivalo LFO. Hlavne potrebujes nastavovat frekvenciu oscilatora ktory moduluje v oktavach a semi hodnotach (je to prehladnejsie nez narabat s hodnotou v Hz)dendy píše: podla mna potrebuje nejaky synth ktory dokaze namiesto oscilatora brat audio vstup - tam pusti hlas, ma LFO (to m a takmer kazdy:) ktorym moze AM aj FM modulovat oscilator - takych je kopa aj ked momentalne ma ziadny konkretny nenapada)hladaj ...
Proste pouzit synth, ktory ma moznost FM modulacie napr. OSC 2 > OSC 1. S tym ze ako OSC1 mozes pouzit sampel namiesto waveformy. Z komercnych synths to vie napr. ElectraX (urcite je ich viac) z hardwaru Blofeld.
tak v tom pripade staci nejaky pitch-shifter plugin 

no myslim ze tie hlasove. modulatory zdaleka nepouzivaju len pitch shifter , to by potom mali policajti az moc lahke
)))

Nemůžu nic konkrétního najít. Nemáte tipa? Moc by semi to hodilo. Díky
lepsie bude ked das ukazku co presne za modulaciu chces dosiahnut - teda predpokladam ze to nieje nieco co by si si sam vymyslel ale nieco co si uz niekde inde pocul - daj ukazku a my ti skusime poradit ako ten konkretny efekt a na com docielit
Ja ti poradim jeden efekt. Davnejsie som nasiel presne to co hladas...Ale ani za mak si teraz neviem spomenut na nazov co to bolo...az si spomeniem, pastnem sem link...
EDIT: uz to mam
http://www.littleendian.com/overview/
Hlavne si checkni tie ukazky povodneho hlasu a upraveneho..
EDIT: uz to mam

http://www.littleendian.com/overview/
Hlavne si checkni tie ukazky povodneho hlasu a upraveneho..
sak NI pro53 vie audio vstup... Len uz si nepamatam ci len na efektovku, alebo aj ako osc signal.