Fruity Loops 6 vs. Cubase SX 3

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Fruity Loops 6 vs. Cubase SX 3

Příspěvek od dendy » 27 pro 2005 17:50

takto, berte to s rezervou urcite to nieje nejaky hlboky a hodnotny test, skorej taka povrchna vec na rychlo spravena ktora potvrdila moje podozrenie...

takze spravil som 2 projekty - jeden v Fruity Loops 6 a druhy v SX 3, tie iste instrumenty - 3x z3ta+, 3x AAS Ultra Analog VA-1,
na kazdom kanali 2 inserty - Waves Q8 a TC Native Reverb Plus
(kto si to chce testnut u seba - http://www.dendy.sk/projekt.flp a http://www.dendy.sk/projekt.cpr )
(TC reverb a VSTicka default prvy preset, Q8 aktivovane vsetky pasma kazde posunute o par dB hore alebo dole, od oka)


dalej
+ procestor Mobile Athlon XP 2400++, 512 MB RAM
+ onboard zvukovka (usbckovu co mam teraz nemam po ruke zabudol som ju doma a som na dovolenke:)) s driverom ASIO4ALL, nastaveny bufer 2048

vysledok :
zataz v Cubase - cca 80%, viac menej bez sekania prehrava
zataz v FruityLoops - 95-100%, totalne pukanie, nepouzitelne...


dost zaujimavy vysledok... mal som podozrenie, uz dlhsi cas sa mi zdalo ze v FL nejak viac zeru pluginy ako inde, aj ked logicke to moc nie je, lebo sam o sebe engine nezere viac ako cubase... zaujimaju ma vase nazory na toto, mozno som niekde spravil chybu ale skorej myslim ze nie...

DJ Wire (of the freeze)
Příspěvky: 27
Registrován: 04 úno 2005 20:51

Příspěvek od DJ Wire (of the freeze) » 30 pro 2005 23:49

tohle plati i u FL5? ;)

Hawkens

Příspěvek od Hawkens » 31 pro 2005 12:46

Dendy vo FL je najnovsie moznost nastavit kvalitu renderovania enginu, pamatas co bolo odjakzivat tie rozne stupne kvality rednerovania do WAV ? Tak teraz sa to iste nastavuje aj pre playback: Option - Audio Settings - Mixer - Interpolation. Mylsim ze sa to zacalo od FL5.

Ale chcel by som vidiet toho masochistu co by si to vo FL prestavoval na tie SynchDpet 24 ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 pro 2005 13:03

DJ Wire (of the freeze) píše:tohle plati i u FL5? ;)
to neviem, testoval som len FL6 ...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 pro 2005 13:04

Hawkens píše:Dendy vo FL je najnovsie moznost nastavit kvalitu renderovania enginu, pamatas co bolo odjakzivat tie rozne stupne kvality rednerovania do WAV ? Tak teraz sa to iste nastavuje aj pre playback: Option - Audio Settings - Mixer - Interpolation. Mylsim ze sa to zacalo od FL5.

Ale chcel by som vidiet toho masochistu co by si to vo FL prestavoval na tie SynchDpet 24 ...

jo ja viem, samozrejme tam om nechal linear.. inac toto je suverenny kandidat na uplne najzbytocnejsiu funkciu vo FL (ak nie vobec na najzbytocnejsiu funkciu vsetkych cias/vsetkych softwarov :))

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 led 2006 13:47

dendy, vo FL6 ide nastavit prioritu asio enginu!!! skus sa s tym pohrat... ja ako uzivatel prevazne internych fl veci sa asi nedam vykyvat, ale ak mas pravdu tak je to dost podstatny minus FL...
a mimochodom prepnutie z linear na hermita jednak nezvysi spotrebu a jednak to DOST pocut... sync depth na realtime, to mas pravdu, hehe, to je uchylnost

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12780
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 06 led 2006 14:45

kexik píše:dendy, vo FL6 ide nastavit prioritu asio enginu!!! skus sa s tym pohrat... ja ako uzivatel prevazne internych fl veci sa asi nedam vykyvat, ale ak mas pravdu tak je to dost podstatny minus FL...
a mimochodom prepnutie z linear na hermita jednak nezvysi spotrebu a jednak to DOST pocut... sync depth na realtime, to mas pravdu, hehe, to je uchylnost
pri tom teste som mal prioritu na strednej volbe... inac nepostrehol som absolutne ziadny rozdiel medzi najnizsou a najvysou moznostou - vzdy zataz rovnaka... takze neviem...

inac linear/hermite/syncdepth ma aj tak vplyv len na kvalitu interneho samplera... ked pouzivas externe sampelry resp. synthy tak toto nastavenie je nepodstatne..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 led 2006 14:52

zataz mozno rovnaka ale pukanie nie... a so sempronom som ukazovatel cpu uz vytocil na 100% a hralo to dalej...

Odpovědět