Hans Zimmer nahraval na SK hudbu do Sherlocka
Re: Hans Zimmer nahraval na SK hudbu do Sherlocka
Ono stejně tihle "mistři" to spíš dnes už jen zaštitují, nahodí pár témat, ale na realizaci, detailní kompozici, instrumentaci , další témata, detailní zpracování atd. už mají mraky makajících asistentů, kteří jim pak předloží výsledky a mistři bud odsouhlasí nebo lehce doladí 

Ivo mylis se. Napriklad konkretne Zimmer dela porad 90% vseho sam, plus ma poskoky, kteri delaji vatu, pripadne mensi projekty, ktere MV/RCP dostanou. Rikal nekde ze jen v extremnich pripadech deli praci mezi vic lidi. V "normalnich pripadech", kdy na to ma aspon "celych" 14 dni, to zvlada sam ;]
Zajímavé - viděl jsem dokument, kde byl i Zimmer a tam se to právě makajícími asistenty jen hemžilo
(a byly s nimi i rozhovory) Ale asi jak kdy 

Kermitak: to si robis srandu, ze mozno najlepsie plateny composer hollywoodu ma 14 dni na OST? V interview pre piratov hovoril, ze niekedy trva vymysliet "main theme riff" aj mesiace.
To si nerobim srandu, nekolik mesicu je spis vyjimecny luxus. Hlavni temata si samozrejme muze vymyslet dopredu, ale finalni soundtrack se sklada na hotovy na hrubo sestrihany obrazovy material a stava se i to, ze po dotoceni filmu a slozeni a nahrani hudby se studio rozhodne, ze ji chce komplet zmenit. Na skladatele se neceka, termin uvedeni do kin je pevne dany a velka jmena maji stejne limity jako kdokoliv jiny. Parkrat se stalo i to, ze se najal novy skladatel tyden pred uvedenim filmu(!) (predpokladam, ze v takovym pripade se saha do supliku 
Ivo: tohle docela sleduju, byl jsem se u nej i podivat, ale presvedcovat te nebudu
Jak rikam, vatu delaji asistenti, ale vetsinu dela Zimmer sam. Samozrejme jsou i skladatele, kteri to maji jak rikas, ale Zimmer v tomhle rozhodne neni ojedinely pripad.

Ivo: tohle docela sleduju, byl jsem se u nej i podivat, ale presvedcovat te nebudu

ty si nejaky makac, doteraz som si myslel ze pracujes v Microsofte 

Hm? Jakej makac?
ja len pisem o tom, ze je tu nejaka debata, a pride sem Kermitak a nam to vsetkym vytmavi
ved si bol na nahravani u Zimmera a videl si jeho Cubase sessiony ne?

Ach jo... nevim proc tak prekrucujes co jsem napsal a z ceho mas pocit, ze jsem nekomu neco vytmavil. Proste soundtracky a vsechno kolem nich byly dlouha leta moje velka vasen a tak mi prislo dobry reagovat na nektery nepresnosti, co se tu napsaly. Stejne tak mi prislo zajimavy napsat o tech sibenicnich terminech, protoze mam pocit (i podle tvy reakce), ze o tom maji lidi jiny predstavy. To cos napsal dal asi nema cenu komentovat, ale pro informaci, byl jsem v Media Ventures jako bezny navstevnik, jako stovky jinych lidi.
Omlouvam se za ruseni kruhu, uz nic psat nebudu, at muzete nerusene diskutovat.
Omlouvam se za ruseni kruhu, uz nic psat nebudu, at muzete nerusene diskutovat.
Já jsem velmi rád že slyším tyto zajímavé informace. Měl jsem spíš jinou představu, tak je moc fajn slyšet zprávy přímo od zdroje. Díky ...
praveze ja som sa uplne potesil. konecne nejaka pozitivna informacia o nasich Romoch vo svete okrem roznych excesov... superPytkin píše:no mne to video pride smutne , ked sa takto prezentuje slovensko ..
demsky promin, ale ty mi prijdes jako ufon
dano: souhlas. ghetta jsou vsude, myslim, ze to pro amiky neni nic novyho. zajimavy spis je, ze se tam aspon najdou skveli muzikanti a ze tim aspon muzou slovensti cikani trosicku vylepsit cikanskou i slovenskou prestiz ve svete (i ve svete hudby)
dano: souhlas. ghetta jsou vsude, myslim, ze to pro amiky neni nic novyho. zajimavy spis je, ze se tam aspon najdou skveli muzikanti a ze tim aspon muzou slovensti cikani trosicku vylepsit cikanskou i slovenskou prestiz ve svete (i ve svete hudby)

Hudobnici v studiu nevyzeraju ako pravi a cistokrvni cigani z osady.
pravych osadnikov by nezvladla ani Zimmerova klimatizacia 

-
pekna panelova diskusia so soundizajnermi okrem ineho aj s typkom co pre OST sherloka holmesa natiahol struny z husli na kontrabas - alebo predtym zapalil piano
http://varietyofsound.wordpress.com/201 ... ign-panel/

http://varietyofsound.wordpress.com/201 ... ign-panel/