HP set klavesnica a mys - problem / poradte vhodny set

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

HP set klavesnica a mys - problem / poradte vhodny set

Příspěvek od dano » 08 led 2008 18:01

V praci mam novy comp od HP, ktory mal pribalenu bezdrotovu mys a klavesnicu. Nakolko ma rychlost oboch zariadeni dost prijemne prekvapila, rozhodol som sa, ze si to vyskusam na mojom domacom PC (nie je HP). Tento thread pisem na nej, takze spojenie sa podarilo. Po vlozeni prijimaca do USB portu nasiel komp zariadenie a pracuje to uplne v pohode.

Problem vznikol, ked som pri starte PC a naslednom stalceni ESC chcel zvolit zdroj bootovania systemu (pozivam dva systemy). Klaves ESC este stlacit na klavesnici islo, avsak uz v menu kde sa vybera zdroj bootovania jednoducho klavesnica nereagovala. Zacala spolu s mysou fungovat az po natiahnuti windows.

Myslite si ze je to nekompatibilne zariadenie pre ine PC ako HP? Da sa to nejako vyriesit?
Naposledy upravil(a) dano dne 08 led 2008 18:59, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 08 led 2008 18:08

Predchadzajucu klavesnicu mas USB, ci PS2 ?
Podla mna to je tym, ze ti motherboard nevie identifikovat ten bezdrotovy bazmeg ako klavesnicu.. to spravia az windowsi.
Na tvojom pracovnom pocitaci asi nemas multiboot, nie ?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 led 2008 18:09

nekompatibilny je imho akurat tvoj bootmanager...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 led 2008 18:10

nie na pracovnom HP to nemam...

predchadzajucu som mal PS2...

takze to asi nebude tym ze je to HP zariadenie, ale tym, ze to nepozna. da sa to vobec nejako spravit? alebo mam zabudnut?:)

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 led 2008 18:11

kexik píše:nekompatibilny je imho akurat tvoj bootmanager...
aha. a co s tym?

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 08 led 2008 18:11

dano : MS HW to ma vyriesene tak ze ma dva konektory aj PS2 aj USB, ten PS2 je prave koli BIOSu ked este nie je nastartovany system.. ak tam mas oba oknektory tak zapoj oba.. ale mam pocit ze mas len USB.. jedine ze by BIOSe niekde bolo nastavenie pre to USB aby ho obsluhovalo uz aj ked si v BIOSe...

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 08 led 2008 18:11

Zkus si v BIOSu zapnout legacy USB support, me to pomohlo.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 led 2008 18:13

mozem kuknut ten BIOS. ale to bude asi v tom, co napisal Kex. lebo ved tlacitko ESC mi stlacit ide. az ked nabehne boot menu, tak to nereaguje

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 led 2008 18:39

co mas za multiboot? ja mam grub (prisiel s suse linuxom 9) a vsetky bezdratovky funguju, mam dve

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 08 led 2008 18:57

tak to vobec netusim:) je to sucast biosu... ale zda sa ze sa ten set chova lenivo a nepracuje tak ako v praci na HP... asi skusim doma nieco ine...

nemate nejaky typ na bezdrotovu mys a klavesnicu, ktore pracuju dobre a nestoja 5000?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2008 23:29

dano : tu legacy USB podporu si zapol ?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 09 led 2008 09:46

to sa zapina v BIOSE?

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 led 2008 10:33

dano: umis cist?

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 09 led 2008 14:38

Kermitak píše:dano: umis cist?
sakra tak sa to prevalilo. ok, poviem pravdu, ja viem len pisat... dokazom je vypovedna hodnota mojich prispevkov.

ale inak sorkac, nejako som sa stratil v kontexte. dik za radu, skusim to

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 09 led 2008 15:09

V pohode, sorry za reakci, ale kdyz jsem to uz jednou psal a ty se na to znova zeptas, tak jsem proste nemohl reagovat jinak ;)

Odpovědět