Ja a muj bracha v dobe detstvi : ) - prelom 1970/80
U nas doma od utlyho detstvi hrala hudba. Nejvic si pamatuju predelavky klasicky hudby do diska (neznam jeji nazev). Mimochodem moc hezky udelany, na rovnej disco beat (z automatu Sequential Circuits Drumtraks / tenhle drummachine mam ve studiu ve dvou kusech : ) hraje orchestr poupraveny nejvetsi klasiky z vazny hudby, tohle jsme si pobrukovali snad od narozeni.
Jinak samo spousta filmovy hudby, ktera uz tu byla uvedena.
Nicmene z meho "praveho" detstvi povazuju za nejsilnejsi zazitek hudbu z vecernicku ! Z ty jsme jsme jako prckove s brachou (moje dvojce) sileli a pobrukovali si ji pri hrani si s Legem a Merkurem.
- Znelka Vecernicka ceska a slovenska !
- A je to (Pat a Mat)
- Kralici z klobouku
- Maxipes Fik
- Jen pockej zajici (Ruskej Tom&Jerry:)
- Spejbl a Hurvinek !!!!!!!!!!
- Rakosnickek (syntakovy portamenta - bozi !!!)
- Mach a Šebestová / a skvelej pan Narozny !
- Vceli medvidci / fantasticky namluveno a nazpivano panem Dvorakem
- Jaja a Paja
- Mala carodejnice
- 70´ cool hudba STUDIO KAMARAD : )
.....vubec cesky vecernicky jsou proste GENIALNI, jsou laskavy, prijemny poucny, nenasilny a vubec proste skvely !!! : ) A kdyz si na ne vzpomenu, pripomenu si jak jsem mel nadherny detstvi, bez ohledu na to, ze bylo v dobach silnyho komunismu. Stejne je zazrak ze v tak sileny dobe vznikaly takhle kouzelny veci. Kazdej tyhle vecernicky a filmy musi milovat, ja je povazuju za nesmrtelnou klasiku a cesky kulturni poklady.
pro fanousky vecernicku http://www.vecernicek.com/pohadky-hleda ... art=Hledat !!!!!!!! : )
Mimochodem kontrastne k vecernickum ktery miluju jsem (nebudu se bat pouzit slovo) "nesnaslel" tyto:
- Motyl Emanuel a Makova panenka // Zženstelej motyl a desna nuda.....
- Vila Amalka // desne nudny
- Kremilek a Vochomurka // ..zvlastne ponury nemel jsem je moc rad.
- pokracovani starejch vecernicku kdy kolem roku 2000 byly vytvoreny novy dily (Kralici z klobouku, Pat a Mat atd.) Nema to kouzlo ty doby ani stejne hezkou hudbu (levna midi samohrajkova napodobenina) ani silnej pribeh, dost me to zaskocilo a zklamalo. Proste nase stary ANALOGOVY vecernicky nic novyo digitalniho nemuze nahradit ! : )
.