Jednosmerny adapter do striedaveho ...

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Jednosmerny adapter do striedaveho ...

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 10:38

Otazka hlavne na kexika .. Kupil som zariadenie bez adapteru .. napajanie ma byt striedave 9V .. to som teda nasiel na internete .. a niekto tam pisal , ze tam neni dobre dat jednosmerny adapter .. samozrejme som to vyskusal a samozrejme to funguje ..

otazka : Moze to robit daky problem ? ze jednosmerny adapter ide do striedaveho napajacieho vstupu , cize za nim je zrejme opat dalsie usmernenie a stabilizacia ..

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator » 16 úno 2009 10:43

pytkin: to na co sa pytas ti odpovie skor kexik, no ja som nedavno potreboval tiez zrovna 9v AC adapter a nasiel som tento
http://www.thomann.de/gb/maudio_10045_n ... rfaces.htm
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 11:01

aum : jo .. v podstate to je to co potrebujem .. ale 9V DC adapter 1000ma som kupil v nay za 300 korun ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2009 13:20

usmernovacia dioda ti zozerie 500-700mV z oboch koncov a budes mat o 700mV posunutu zem adapteru a geretu, ale adapter je plastikovy takze to nema ako prist do styku... to je jedine minus. dalsia moznost ktoru mas je adapter rozobrat a vytrhat z neho elektroniku (vytahat kondiky a premostit diody kuskami drotu). ale myslim ze by to malo byt v pohode aj tak ako to mas teraz

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 13:54

kexik : este nemam .. len si pojdem kupit adapter .. zatial som len skusil daky co som mal doma .. len som chcel vediet , ze ked nebude AC adapter , ci teda mozem kupit aj DC adapter a byt spokojny :)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 16 úno 2009 15:28

me napada, ze muze zalezet na pristroji.. muze bejt neco co vyuziva frekvenci ac napajeni pro rizeni "neceho". je to jen hypotetickej priklad, ale muze se to stat..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 15:46

biscuit : pri zvukovom zariadeni je to dost nerealne .. a toto je midi interface .. kde uz vobec ne ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2009 18:41

pytkin: to o com pise biscuit je praveze dost bezne. preampy pouzivaju to AC napatie na ziskanie phantom napajania pomocou diodoveho nasobica. tak je zapojeny mic100, art mp a vsetky podobne veci... taky geret ti s DC adapterom bude fungovat blbo alebo vobec

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 22:43

kexik : jasne rozumiem .. toto je ale midi interface .. cize 48V nepotrebuje vyrabat ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2009 22:55

to sa takto dost tazko hada, co a ako... napada ma este jeden dovod preco tam neni DC, ale to zasa nedava zmysel pri midi interfaci, a sice ze krabica si z toho AC vyraba umelu zem pomocou usmernovaca. ale neviem naco by potreboval midi geret symetricke napajanie... to je zasa skor preamp/dibox zalezitost. ak to s tym adapterom beha, bude to najskor ok, ale bez toho ze by som videl tu skrinu zvnutra aspon par minut, ti to nepodpisem :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 23:01

kexik :) jeden pisal na webe ze pouziva tiez jednosmerny adapter od korgu a ziaden problem .. tak to asi problem nebude . uvidim .. ak by mali adapter striedavy , tak by som kupil ten .. ak nebude , kupim jednosmerny ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2009 23:04

myslilm ze v takom GM by si asi zohnal aj striedavy... prinajmensom na objednavku. mrkni na gme.sk, maju tam webshop aj telefony... objednany tovar si mozes vyzdvihnut aj v predajni na nivach

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 úno 2009 23:24

kexik " GME uz je pri baumaxe pred pristavnym mostom ..

toto je nas kamarad , ne ?

http://www.gme.sk/cz/index.php?page=pro ... il=751-360

kukam to pdf .. a tam je ze input 100-240 VAC .. to je ok ? som myslel ze len spinane zdroje toto vedia ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 úno 2009 23:47

ten text do toho pdf pisalo nejake jelito... zvacsi si fotku, je tam 240V/50Hz, 14.5W... to je vsetko jak ma byt. vnutri neni nic ine len trafo. samo bude fungovat aj na 100V, ale na vystupe budu 4 a nie 9 :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21302
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2009 00:16

kexik " jo ved to mi bolo divne :) prepinanie je len pri spinanych zdrojoch ne ? ked je trafo, tak to ma proste pevny pomer .. to by tam musela byt daka elektronika a prepinat ine vynutie ..

inak dik za typ na GME .. ten adapter stoji 100fku :) zajtra tam skocim ..

Odpovědět