Pokud budete mít někdo dotazy, napište je sem a já to pak sesumíruju a přepošlu Karlovi.
Ahoj,
počítač mám Apple G5, dvouprocesorový.
Audio a MIDI nahrávám do Logic Pro 7,
stříhám a míchám v Protools LE 7.
Logic mám propojen přes PCI kartu Symphony s převodníkem Apogee Rosetta 200. Tato PCI karta, ovládaná programem Maestro, umožňuje 32 stop s minimální latencí a s velmi malým nárokem na výkon počítače. ( I se třemi Altiverby se Mac lehce nudí ).
Protools jedou přes Digidesign 002, ale výstup je opět přes Rosettu.
Mikrofony mám tyto- lampový Brauner VM -1 na zpěv, tužku Neumann KM- 184 na ak. kytary a AKG 414 ke snímání komb.
Lubovku Ibanez nahrávám přes VOX AC 15, kytary Fender přes Fender Princeton Recording - Amp.
Jako hlavní mikrofonní preamp používám Neve 9098 EQ. Ak. i el. kytary natáčím souběžně ještě linkou přes lampový direct box Summit Audio TD -100 a kompresor Summit Audio TLA -50.
Ekvalizéry a kompresory používám plug-ins od McDSP - Compresor Bank, Filter Bank a multi-kompresor MC 2000 na výstup.
Efekty- delay Echoboy od Soundtoys a hall Altiverb 6 od Audio Ease.
Hudební nástroje, kromě skvělé sady nástrojů v Logic, vlastním tyto:
Sampletank XL,
Lounge Lizard ( výborná Fender piana ),
Hammond B4 II ( ale Hammondy EVB3 z Logic mi příjdou živější, syrovější ),
Stylus RMX a Strike ( bicí, perkuse a smyčky ),
Trilogy ( basy ),
Quantum LEAP RA ( etnické nástroje ),
piano Boesendorfer 290
a symfońáky East-West Gold Pro XT,
Vienna OPUS 1 a 2 a Vienna Special Edition.
Vše nahrávám přes klaviaturu Fatar Studio 1100.
Poslouchám přes větší bedny Genelec 8040 a přes ty menší, hnusné - Yamaha NS 10. Navíc nahrávky kontroluju přes pokojové BW a přes sluchátka Bayerdynamic DT- 770.
Protože natáčím kytary a zpěvy sám, ovládám programy bezdrátově přes kontroler Frontier Tranzport.
Přepínání beden, přepínání MONO-STEREO a sluchátkové výstupy obstarává Central Station od PreSonus.
Jinak jsem duševně v pořádku

Karel.