Caute, takyto neduh mi vznikol.
Pouzivam trackball Kensington Expert Mouse Wired a k nemu software KensingtonWorks na nastavenie a mapovanie.
Vsetko funguje ako ma, kym nepripojim wifi adapter TP-Link Archer 9UH (comp mam na takom mieste, ze LAN kabel pripajam len ked musim preinstalovat system, pripadne tahat velke kniznice a pod.) Po pripojeni wifi adapteru zrazu KensingtonWorks nedokaze rozpoznat pripojenu mys.
Takze mozem fungovat len tak, ze ked chcem vyuzivat rozsirene funkcie trackballu, musim odpojit wifi adapter. Ak je adapter pripojeny, trackball mozem pouzivat len v zakladnom mode bez upraveneho mapovania tlacidiel.
V principe mi to nerobi nejaky zasadny problem, kedze rozsirene funkcie trackballu vyuzivam len s Cubase a vtedy internet nepotrebujem, ale aj tak to nie je prilis pohodlne a hlavne ma zaujima, ci sa to da riesit aj nejako inak.
Skusal som samozrejme vsetky zakladne pokusy ako zmena usb portu, prinstalovanie driveru a pod., ale nepomohlo nic. Zda sa, ze sa proste tieto dve zariadenia nemusia.
Aha a ked pozeram Device Manager, tam je mys stale detegovana ako Kensington Expert, bez ohladu na pripojeny wifi adapter. Coze je to problem len KensingtonWorks.
Mate niekto podobnu skusenost, ze sa vam dostali do konfliktu usb zariadenia? Ako ste to riesili?
KensingtonWorks sa bije s wifi adapterom
Re: KensingtonWorks sa bije s wifi adapterom
a ked mas pripojene obe , v Device manageri je daky vykricnik , ze daco nefunguje ?
Nie nie, praveze Device Manager je uplne OK ci uz je TP Link pripojeny alebo nie. Stale je v nom mys spravne rozpoznana ako Expert Mouse.
Este je zaujimave, ze hned po restarte systemu KensingtonWorks funguje spravne a je mozne normalne nastavovat Expert Mouse aj napriek tomu, ze TP-Link je vlozeny. KensingtonWorks prestava fungovat az po par minutach bez toho, aby som cokolvek spravil. Cize ako keby sa tam nieco udialo az po restarte a s casovym odstupom.
Skusil som to este napisat priamo do Kensingtonu, som zvedavy, co odpisu. Ak to bude fungovat, dam to aj sem samozrejme.
Este je zaujimave, ze hned po restarte systemu KensingtonWorks funguje spravne a je mozne normalne nastavovat Expert Mouse aj napriek tomu, ze TP-Link je vlozeny. KensingtonWorks prestava fungovat az po par minutach bez toho, aby som cokolvek spravil. Cize ako keby sa tam nieco udialo az po restarte a s casovym odstupom.
Skusil som to este napisat priamo do Kensingtonu, som zvedavy, co odpisu. Ak to bude fungovat, dam to aj sem samozrejme.
Naposledy upravil(a) dano dne 19 lis 2024 12:03, celkem upraveno 1 x.
jo .. tym padom to vyzera na bug ich softwaru ..
Osobně si myslím, že ten jejich software (KensingtonWorks) je pěkná sračka. Sám jsem s ním měl trable a vrátil jsem se zpátky k TrackballWorks. Ten mi naštěstí funguje bez problémů... Jestli ti to tvůj hardware umožňuje, tak to určitě doporučuju vyzkoušet stejně. Můj hardware je SlimBlade.

Jo, ocividne su si tych nedostatkov KWorks vedomi aj v Kensingtone, kedze mi ako mozne riesenie poslali link na nejaku legacy verziu. Tak som zvedavy, vecer vyskusam.
Ked to nepojde, skusim ten TW co pouzivas ty.
Ked to nepojde, skusim ten TW co pouzivas ty.
OK, tak som si od Kensington supportu vypytal Trackball Works a ten funguje uplne bez problemov. Ocividne maju s KensingtonWorks rozne problemy, lebo vela ludi na to nadava.
BTW - ak mam porieseny comp co sa bezpecnosti tyka (vsetko legalne zakupene, windows aj vsetky soft aktualizovane, antivirus...) a nainstalujem tento starsi Trackball Works, moze to byt bezpecnostna diera? Lebo nejako nemam predstavu, ako to funguje, len teda som niekde zachytil, ze starsi driver / soft je bezpecnostne riziko.