fajn , prečítal som si , zaráža ma ale že ten pán tam nespomina priamo sudny spor ktory viedli spoločne Fender a Gibson proti japonským výrobcom , na základe ktorého bolo uznané právo pôvodneho vyrobcu na tvar hlavy a font písma. A prave koli tomu vysledku sudneho procesu od r 1978 sa nevyskytuju presne repliky. Hovorí sa ale o nejakych vyrobenych modeloch po vydanom nariadení , ktore boli presné repliky ale nemali vobec názov výrobcu.
možno sučasťou dohody bol vstup výroby GIbson a Fender do japonska
Repliky ktore vtedy vyrábali boli replikami Gibsnov a Fendrov cca z r 1954-57 ktore už vtedy Gibson ani Fender nevyrabali..a už vtedy sa hovorilo že su to Vintage repliky.
práve na základe velkeho zaujmu o tieto japonské replíky ich začal Gibson znovu vyrábat ako "custom shop"
ja som to niekde čítal ale teraz neviem presne kde.berte to ako informácie ktore treba ešte overiť.
druhá malá drobnost ktorá sa mi nepozdáva v článku je že tam pán hovorí že Aria Pro II dávali Di Marzio snímače.
velmi podobne zvrchu rovnaké snimače vyrábala firma Tokai ,..ja som tiež pokladal moje snimače za DiMarzio ale su to Tokai TWB-20
N na záver , moja gitara má na hlave Fresher nápis je to kopia Gibson LP ´57 custom gold top , .. firma Fresher Guitars produkovala gitary od 1973-1984 , kedže sa jedná o presnu tvarovu repliku avšak so šrobovaným krkom predpokladam že jej výroba mohla byť pred rokom 1978 .teda pravý lawsuit