LCD display na vzdálenost 2,5 m

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Ivo » 02 kvě 2013 09:03

Zatím to mám vedle sebe ... nad sebe je zajímavá myšlenka ... a nebylo by místo těch co mám ted lepší třeba něco jako http://www.alza.cz/27-dell-u2713h-ultra ... 353760.htm 1 kus ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Pytkin » 02 kvě 2013 09:06

Magion píše: Ptykin: to prece nemuzes takto generalizovat. Vzdyt jse spousta HD projektoru urcenych na doma a ty maji ostrici vzdalenosti i optiku optimalizovanou na vzdalenosti v beznych pokojich - cca 1-5m. Obzvlast LED projektory smeruji do domacnosti, tak nevim proc bych mel mit kinosal... Vklidu se to vejde a bude projekcni plocha cca 2-3m. To opravdu neni problem. Spis ten hukot a rozliseni za rozumnou cenu...
podla mna cena a hukot su v pohode .. to je ten mensi problem .. projektor kupis pod 1000 eur .. a hukot sa da zniest .. projekcna plocha 3m .. cize dva vedla seba budu 6 sirka .. zober si ako daleko budes od nich sediet .. dajme tomu 3 metre .. jednak ta bude boliet krk ako budes behat hlavou po platnach .. dalej si zober aku velku budes musiet mat reziu , aby si mal nejaku rozumnu akustiku .. dalej sa moze stat, ze vo vyhlade na platna ti budu vadit repraky ... atd atd ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Pytkin » 02 kvě 2013 09:09

ivo : 27" monitor z jedneho metra je pre mna nepouzitelny .. mozno mas dobre oci .. mame takyto displej na imacu a pre mna je to pouzitelne , ked som od toho 30-40 cm .. ked by som si sadol na meter , tak nevidim vobec nic . .. ono dost zavisi aj od GUI softwaru .. ake male ma symboly , texty , atd ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Ivo » 02 kvě 2013 09:29

Na metr by byl třeba ještě větší ? Ale v tom bych právě viděl výhodu toho ergotronic držáku, že bych si ten monitor mohl libovolně přiblížit, naklonit, vzdálit anebo ho úplně "zrušit" Nebo třeba něco jako http://www.alza.cz/30-hp-zr30w-d172090.htm ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Pytkin » 02 kvě 2013 10:43

Ivo : no v prvom rade zavysi jaky soft pouzivas .. ty robis v samplitude ne ? neviem ako vyzera aktualna verzia .. ci ma male symboli a pismenka .. LOGIC na tom 27" je z vacsej dialky nepouzitelny podla mna .. fakt musis sediet blizko toho monitora ..

no .. 30" bude trosku lepsi ako 27" .. akoze pismenka budu jemne vacsie .. len ci to uz neni velka obluda .. a ci nebude moc tazky .. rozhodne drziak by bol fajn , aby si si ten monitor vedel lahko polohovat , pripadne ho umiestnit az nad tie gerety , co budes mat v strede stola ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Ivo » 02 kvě 2013 11:07

Ted jsem si to změřil - moje stabilní poloha od LCD displejů (Samsung 20'' / 1680x1050) je už několik let cca 80 cm a vidím v Samplitude všechno perfektně. Otázka jestli tento rozměr a rozlišení displeje přinese tutéž grafiku relativně ve větším rozměru nebo v menším: http://www.alza.cz/27-apple-led-cinema- ... 189909.htm http://www.alza.cz/27-dell-u2713h-ultra ... 353760.htm apod.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Pytkin » 02 kvě 2013 11:25

to je jednoduche ..
1680/20 = 84
2560/27 = 93.7

93.7/84 = 1.15

cize vsetko bude o 15% mensie ..

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1986
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od PELF » 02 kvě 2013 11:26

Já bych teda jeden monitor nechtěl. Se dvěma se mi dělá mnohem lépe.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Ivo » 02 kvě 2013 11:38

No já v praxi zjištuju že se 95% času dívám jen na arrange window a mix window si spustím jen když potřebuju zapnout nějaký aux apod.

Ale dát si ty monitory nad sebe možná není špatná myšlenka, takhle mi to na šířku zabírá 95 cm .. Ale pak to zase bude na výšku 62 cm a to je strašně moc. Prostě mi tam ty monitory vadí ! :)

Pak ještě možná myšlenka mít jeden hlavní před sebou a pak někde po straně , třeba i lehce naplocho, doplnující menší (na mix window apod.)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 02 kvě 2013 11:52, celkem upraveno 1 x.

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od mONOGRAm » 02 kvě 2013 11:52

panove, nechcem zakladat dalsiu temu a moj topic by mohol aspon zlahka suvisiet s tymto.

mam TV samsung 32D5000, oznacovany ako full hd. grafika v mac-kovi ma 2 vystupy - jeden minidisplay a druhy dvi.
skusal som napojit telku hdmi kablom /redukcie na oboch vystupoch grafiky/ s nastavenym full hd rozlisenim v mac-kovi, ale ten obraz je na grc - pismena textu s nejasnymi konturami, cele je to rozostrene. ked trebars pustim z grafiky rozlisenie 1360x768, obraz je skvely.
viete poradit, ako nastavit system, aby aj full hd signal bol pozeratelny?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Pytkin » 02 kvě 2013 12:01

monogram : musis si zapnut v telke ten mod pixel mapping 1:1 .. vyrobcovia to oznacuju rozne .. LG (a mam pocit aj samsung) to oznacuju JUST SCAN .. to je tam , kde sa nastavuje pomer stran .. 4:3, 16:9 , zoom .. a jeden z modov by mal byt JUST SCAN .. Ale aj ked toto zapnes , dnesne telky s obrazom stale nieco robia a nie su 100% ostre hrany ..

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od hombrefeo » 02 kvě 2013 12:04

ivo, hlavne bych popremyslel, jestli opravdu potrebujes uprostred pracovni plochy tolik hw...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od Ivo » 02 kvě 2013 12:07

Potřebuju ... nemluvě o tom, že když to nebude tam, bude to zase muset stát někde vedle v racku, zabírat místo, budu se muset k tomu natahovat, budou tam chumly kabelů atd. ...

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od mONOGRAm » 02 kvě 2013 12:07

Pytkin: "just scan" ani nic podobne v menu nemam /v menu pomeru stran mam v pripade hdmi na vyber iba 16:9 a 4:3 - v zavislosti od
typu vstupu je mozne este riesit re-sizing/.
ale aspon viem, ze sa mam vy*rat na TV a kupit klasicky monitor.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: LCD display na vzdálenost 2,5 m

Příspěvek od hombrefeo » 02 kvě 2013 12:25

Ivo píše:Potřebuju ... nemluvě o tom, že když to nebude tam, bude to zase muset stát někde vedle v racku, zabírat místo, budu se muset k tomu natahovat, budou tam chumly kabelů atd. ...
ja to chapu, ze to chces mit ve stole, ale proc prave uprostred, vzdyt muzes mit polovinu u leve ruky a polovinu u prave, mozna pohodlnejsi...

Odpovědět