levná redukce z vga na s-video

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

levná redukce z vga na s-video

Příspěvek od Jindy2 » 13 dub 2008 18:16

nevíte kde sehnat levnou redukci z vga na s-video? všechno co jsem hledal, bylo kolem tisícovky a to je fakt moc...tak 200 by bylo optimální...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 13 dub 2008 19:10

Taková redukce nemůže exitovat, VGA a S-video jsou naprosto nekompatibilní signály. Pokud náhodou existuje něco, co má na jednom konci VGA a na druhém s-video konektor, není to narvané elektronikou a přesto to funguje, znamená to pouze to, že daná VGA karta sama o sobě s-video výstup má a a je vyvedený na nějakých nevyužívaných pinech VGA konektoru.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 13 dub 2008 19:41

Ctirad: nene chlape, koukám po tom už dlouho a jediné, co jsem našel, jsou věci tohoto typu - http://www.okcomputers.cz/prevodnik-vid ... o/d-65226/

tudíž to existuje, ale je to drahé...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 13 dub 2008 23:55

Je to drahé právě proto, že to není redukce, ale kompletní převod jednoho druhu signálu a frekvence na úplně jiný.

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Příspěvek od loudspeaker » 14 dub 2008 03:37

me se zda cena prijatelna urcite ne jeden vj by o takove krabicce snil :) spis by mohla byt zajmava krabicka fungujici naopat.. z ska na vga :D

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 14 dub 2008 10:34

jestli jsi sikovny, tak to zkus postavit, do 200 se treba vejdes .)

http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circ ... rcuit.html

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 14 dub 2008 11:23

nooly píše:jestli jsi sikovny, tak to zkus postavit, do 200 se treba vejdes .)

http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circ ... rcuit.html
Tohle není S-video. Tohle akorát převádí VGačkový Hsync + Vsync na synchronizační směs, kterou očekává scart. A opět zdůrazňuji, že aby to fungovalo, je potřeba vydatnou spolupráci grafické karty, kterou je potřeba přepnout do režimu, který TV na SCARTU dokáže zpracovat.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 14 dub 2008 12:15

loudspeaker píše:me se zda cena prijatelna urcite ne jeden vj by o takove krabicce snil :) spis by mohla byt zajmava krabicka fungujici naopat.. z ska na vga :D
To se dělá na všechny možný způsoby. Ale je to poměrně složitej kus HW. Defacto je to kompletní grafická karta, co generuje obraz požadovaných parametrů a videodigitizér, co tu kartu krmí daty. Jsou na to speciální brouky.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 14 dub 2008 16:45

Jindy a nemas uz pomalu levnejsi koupit graf. kartu s S-video out?

http://pocitacdodomu.cz/d59199-gigabyte ... t-dvi.html

TV výstup - 1x S-video

Doporučená cena s DPH: 975,- Kč

Z bazaru by to slo aj levneji...
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 15 dub 2008 09:14

Ctirad píše:
nooly píše:jestli jsi sikovny, tak to zkus postavit, do 200 se treba vejdes .)

http://www.tkk.fi/Misc/Electronics/circ ... rcuit.html
Tohle není S-video. Tohle akorát převádí VGačkový Hsync + Vsync na synchronizační směs, kterou očekává scart. A opět zdůrazňuji, že aby to fungovalo, je potřeba vydatnou spolupráci grafické karty, kterou je potřeba přepnout do režimu, který TV na SCARTU dokáže zpracovat.
ja elektronice nerozumim, ale na strankach pisou, ze je to "circuit which takes VGA signals and converts it to RGB + composite sync signal". jak S-video, tak kompozitni signal jsou analogove, rozdil je co jsem cet jen v tom, ze S-video ma jas a barevny kanal na dvou pinech, zatimco kompozitni to ma hozeny na jednom. vzdyt i SCART konektor za pado v supermarketu ma vstupy kompozitni/S-video+2*audio cynch... jinak naprosty souhlas s tim, ze PC musi byt na pripojeni k TV pripraven, vysoka rozliseni s vysokou obnovovaci frekvenci si nikdo asi moc na PALu neuzije =) existuje specialni software (trocha hacku a tweakingu), ktery v takovych pripadech pomuze, sam jsem neco takoveho zkousel a bylo to dobry, akorat sem zapomnel jak se to jmenuje, bylo to neco jako "PC2TV"... mrknu na to doma.

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 15 dub 2008 14:35

nooly píše:ja elektronice nerozumim, ale na strankach pisou, ze je to "circuit which takes VGA signals and converts it to RGB + composite sync signal".
No vždyť jo. Pokud bys z toho chtěl mít S-video, tak bys ještě musel z těch RGB modulátorem vyrobit barvovou složku. Tím bys to měl elektricky kompatibilní, ale ne frekvenčně.
vzdyt i SCART konektor za pado v supermarketu ma vstupy kompozitni/S-video+2*audio cynch...
Ano, na SCARTu může bejt RGB (a možná i YUV?), compozit, S-video a audio, ale musí to podporovat zařízení na obou stranách, jinak to samozřejmě nefunguje.
jinak naprosty souhlas s tim, ze PC musi byt na pripojeni k TV pripraven, vysoka rozliseni s vysokou obnovovaci frekvenci si nikdo asi moc na PALu neuzije =)
Ono si neužije ani nízká. I základní VGA 640x480 je úplně mimo rozsah TV normy. Je potřeba přepnout kartu na nějaké kompatibilní rozlišení.

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 16 dub 2008 10:07

Ctirad píše:
jinak naprosty souhlas s tim, ze PC musi byt na pripojeni k TV pripraven, vysoka rozliseni s vysokou obnovovaci frekvenci si nikdo asi moc na PALu neuzije =)
Ono si neužije ani nízká. I základní VGA 640x480 je úplně mimo rozsah TV normy. Je potřeba přepnout kartu na nějaké kompatibilní rozlišení.
predne, diky za rozsireni obzoru! mno ale podle me 640*480 uplne mimo rozsah zas neni... ale koukat se na to neda =) ten free program o nemz jsem psal se jmenuje TVtool a ten (neptej se me jak) dokaze tenhle SW problem resit...

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 16 dub 2008 10:21

nooly píše:predne, diky za rozsireni obzoru! mno ale podle me 640*480 uplne mimo rozsah zas neni...
Je to úplně mimo rozsah. VGA je 60Hz/31kHz a TV je 50Hz/15kHz. Když tohle pustíš do TV, tak uvidíš akorát rozsypanou změť čar.
ale koukat se na to neda =) ten free program o nemz jsem psal se jmenuje TVtool a ten (neptej se me jak) dokaze tenhle SW problem resit...
Protože nastavuje videokartu do nějakého kompatibilního režimu.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 16 dub 2008 10:39

Acid Punk: ne, to nemám lepší, protože to chci k notebooku...ale zároveň nebudu dávat 2 tisíce za nějakou krabičku, to se bez toho radši obejdu...

Odpovědět