[ MiDi ] PROGRAMOVANiE APLiKACii PRE HW
[ MiDi ] PROGRAMOVANiE APLiKACii PRE HW
uz dlho ma rajcuje myslienka naprogramovat si vlastny editor pre EX5 kedze ziadny dostupny neexistuje, pomocou MIDI instrukcii ktore su u Yamahy dobre opisane v DataSheets ktore dodavaju k produktom..
mate s tym niekto skusenost? skusal tu niekto nieco taketo vyvijat? celkom ma to zaujima a kazda rada je nad zlato ak ju niekto ma..
potreboval by som len inpulz kde zacat, ci existuju nejake midi.dll ktore sa uz daju vyuzivat.. nikdy som to neskumal, ale teraz zacnem.. ak fakt s tym niekto robil, tak budem very happy za kazdy podnet a odkaz..
dik
mate s tym niekto skusenost? skusal tu niekto nieco taketo vyvijat? celkom ma to zaujima a kazda rada je nad zlato ak ju niekto ma..
potreboval by som len inpulz kde zacat, ci existuju nejake midi.dll ktore sa uz daju vyuzivat.. nikdy som to neskumal, ale teraz zacnem.. ak fakt s tym niekto robil, tak budem very happy za kazdy podnet a odkaz..
dik
dendy : vyzera to velmi zaujimavo, stahujem trial a omkrnem to.. ja som skor myslel spravit si komplet sam rozhranie atd. ale pozeram ze v tom SynthMakery by to malo ist.. len taketo veci nemam moc rad lebo som prave limitovany ich "scriptom" alebo co to tam maju.. ale paci sa mi to.. inak minule som nasiel MIDI komunikaciu cez Flash.. dosta zaujimave..
len aby to nebol nejaky dalsi reaktor
pytkin : ten XOR to je nejaky MIDI interface standard? alebo co to je?
len aby to nebol nejaky dalsi reaktor

pytkin : ten XOR to je nejaky MIDI interface standard? alebo co to je?
pytkin : ta moja natvrdlost bude asi v tom, ze ja chcem od piky spravit program a komunikovat vyhraden len cez MIDI.. budem zjavne potrebovat kniznicu ktora dokaze prijmat MIDI spravy, to mi bude stacit, to okolo si prave chcem ja cele naprogramovat... cize ten XOR je uz hotova vec..
teraz ma napadlo, musim pozret v .NET ci to tam nahodou uz nie je vyriesene
co asi aj bude... chcem to robit bud cez C#.NET alebo potom nejaku dll ktora prijma a vysiela MIDI data a spravit to v jayzku C...
UPDATE : co vlastne presne znamena ten pojem Librarian? to je nejake rozhranie ktore vizualne reprezentuje data ako to ma trebars SoundDiver? lebo ked je to tak, tak som to len zle precital, ja som stale mal na mysli library ako *.dll
teraz ma napadlo, musim pozret v .NET ci to tam nahodou uz nie je vyriesene

UPDATE : co vlastne presne znamena ten pojem Librarian? to je nejake rozhranie ktore vizualne reprezentuje data ako to ma trebars SoundDiver? lebo ked je to tak, tak som to len zle precital, ja som stale mal na mysli library ako *.dll
pytkin : no, tak potom to je jasne, ja potrebujem najst nieco ine.. ja budem potreobvat zachytavat predpokladam SYSEX z nastroja a vysielat do nastroja SYSEX.. a predpokladam ze take nieco uz existuje.. a mne staci potom prijmat a vysielat packety a reprezentovat ich v editore ktory si prave budem sam riesit... len prave na to vnikol tento thread, kym sa do toho pustim tak si musim ujastni pojmy a principy...
pytkin : nieco som nasiel... nieco taketo budem potrebovat..
http://www.memeteam.net/2007/s2midi/
http://www.memeteam.net/2007/s2midi/
excom: ked si taky dabel, vedel by si popri tom programovani vyrobit taky maly byproduct: vst plugink, ktory by vedel po zatriggerovani lubovolnou midi notou vyslat sysex zo zvoleneho suboru a nacitat sysex zo zariadenia? taky maly dumper... spusta uzivatelov alternativnych DAW by ti rucicky bozkavala