Nahravacie Studio

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
TommyB

Nahravacie Studio

Příspěvek od TommyB »

Zdravim vsetkych, mam mensi problem. Staviam studio, resp. je to taka akusticky upravena miestnost, kde som na upravu pouzil Thermolan, material podobny ako Nobasil. Ked som to vsak zacal robit, nezohnal som si dostatocne mnozstvo informacii ako to robit, a potom to aj tak dopadlo. Problem je v tom, ze som zamuroval okna kvoli akustike, (ktora je tam teraz fpoho) a ked sa tam pracuje 3 hodiny, neda sa tam vydrzat ... problem je s vetranim. Okrem toho som zistil, (ked uz som to mal hotove - vsetko zakryte) , ze sa na ten izolacny material dava este nejaka paropriepustna folia. Aj ked pory na tych stenach su celkom dobre utesnene, nechcel som to nechat tak, lebo to mikrovlakno je dost velke svinstvo (stacilo mi ked som to staval). Takze so to komplet rozobral a cele zabalil do igelitu. Okrem toho, tieto materialy obsahuju aj nejake pojiva ktre su same o sebe dost skodlive, preto som to zabalil uplne "nafest". Bol by som velm rad, keby mi niekto poradil ako vyriesit problem s vetranim, ci tam dam predsa len jedno plastove okno, alebo by sa tam musela dat klimatizacia alebo nieco podobne. Vrazil som do toho uz aj tak dost penazi a momentalne je to stale under construction a neviem co dalej. Chcel by som to urobit poriadne. Diky moc za odpovede.

Miestnost ako vyzerala pred zacatim stavby:
Obrázek

Prvotne upravy:
Obrázek

Studio prvy krat dokoncene:
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Miestnost ako vyzera teraz (vsetko davam do igelitu):
Obrázek
Obrázek
Obrázek

syncro

Příspěvek od syncro »

Okno nebo klimaanláge. Až tam budeš mít jednou víc gearu, bude to topit jako hrom... Okno na nějakým slušným místě akustice zas tak nevadí, v nejhorším přes něj můžeš pověsit těžkej závěs nebo si na něj udělat sundavací zaslepovací desku.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

par zakladnich drobnosti..

- ROZHODNE OKNO !! ..ja bych se zblaznil pracovat bez denniho svetla a kontaktu s tim co je venku. Staci maly okno. Fakt dulezity pro pohodu a klid pri praci. Ja mel studio na dvou mistech kde okna nebyla a uz nikdy vic.

Klimatizaci alespon zakladni bejt tebou jeste poresim. Protoze jakmile tam budes mit vice jak 3 lidi tak se tam udusite a pak taky ten pracovni oder:) ..

Druha vec jestli uz to namas trochu pretlumeny, co rikas? Poslouchal jsi tam uz hudbu jak to dopadlo? Je tam co vidim ty minetralni vaty nejak moc a je uplne vsude vcetne toho molitan polysonu. Pretlumena mistnost neni na poslech ani na praci moc fajn. Neco by melo bej trosku zivejsi, cast steny bych nechaval vzdy bez vytlumeni mineralni vatou a pouze bych to prekryl latkou at je zachovanej estetickej dojem. Ale delat to nahodne taky neni dobry to pak bude i nahodna kvalita misnosti.

A pak to umistneni monitoru primo na stenu, to bude delat predpokladam paseku. Pokud to teda nemas primo takhle vyzkouseny ze to funguje.
.

TommyB

Příspěvek od TommyB »

... no tie monitory nie su umistnene priamo na stene ... su zavesene na hranoloch, ktore su zabudovane v tej konstrukcii ... a cele je to upevnene k stene pomocou hrubych gumenych podloziek, takze pokial mas na mysli prenos nejakych rezonancii na steny, tak toto je osetrene ...

kexik

Příspěvek od kexik »

monitory maju porty v predu, takze najvacsia chyba sa nestala, ALE hraju do polpriestoru, takze budu na basoch citlivejsie nez ich autor planoval, takze ak maju moznost trimovat basy, okamzite chod na -3, mozno az na -6dB.

kazdopadne ak ich odsadis od steny o meter (rozumej meter volneho priestoru), urcite zvuk ziska na kvalite, tym som si skoro isty...

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

souhlas s EW ... okno je strasne fajn. Taky jsme ho ve studiu nemeli (kolega ho s podobnou intuici nechak kdysi zazdit) ... a predloni jsme ho pracne vysekavali ...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

TommyB

Příspěvek od TommyB »

no to budem musiet aj ja ... kua ... co sa tyka tych monitorov to je najmensi problem .. sa vyrobia nejake sikovne stojany a pohoda ... nemusi to vyt na stene ... a tam na tie stojany co su v stene dam len nejake kontrolne jazveciky a hotovo ...

rruussttyy1

Re: Nahravacie Studio

Příspěvek od rruussttyy1 »

Ahoj mohol by si mi posalt fotky ako si to balil do igelitu ten rockwool Vdaka lebo tu uz sa nedaju zobrazit

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to studio uz asi nefunguje .. to je 6 rokov stara tema ..

piarpro

Příspěvek od piarpro »

My sme ako akustický materiál používali vlastnú výrobu diffuser, pre harmonické odráženie.
Pozri si fotky nášho hudobného nahrávacieho štúdia v Prievidzi - http://www.piarpro.sk
Máme tam profesionálnu techniku, akustický materiál a taktiež sme podobne riešili rohy ako ty.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

neviem ci panko caka 4 roky na odpoved ..

Odpovědět