Z ktorej skladby mate nejake svoje oblubene solo gitary ? Mam na mysli ale electric lead guitar ...doteraz som nepocul krajsie solo ako je v skladbe ' discovery ' od majka odlfielda...tu je aj klip na youtube:
d´yer mak´er od led zeppelin (stairway to heaven ani nezminuju, to uz jakoby tu bylo napsano stejne jako dalsi pecky od nich... neskutecny je v communication breakdown)
Naposledy upravil(a) Cyril dne 20 srp 2007 16:09, celkem upraveno 1 x.
Zjavne si nepochopil o co tu ide ...toto nie je za ucelom presviedcania jeden druheho ze TOTO je najkrajsie solo na svete a ziadne ine...ale proste nech sem ludia daju tipy na sola ktore sa im pacia, tot vse...asi nazov temy zavadza...
Samozrejme ze vlastne mozu byt ! Prave som to aj chcel navrhnut ci tu niekto nehraje na elektricku gitaru, nech sem daco prihodi...ale najlepsie s delayom
Hodil jsem si do Googlu "greatest guitar solo" a vyhazuje to samý oldskůlárny - což je v pohodě, ale samozřejmě jsou i moderní kytaristi, kteří hrajou pěkný sóla (Petrucci a spol.). Z těch, co to vyhodilo, mám hodně rád:
Comfortably Numb - David Gilmour (Pink Floyd) - jsou tam dvě, jedno durový uprostřed a jedno mollový na konci. Mám radši to druhý. Gilmour má prostě úžasnej zvuk, práci s tónem, vázání tónů, horzně atmosférický jsou všechny jeho sóla...
Highway Star - Ritchie Blackmore (Deep Purple) - taková klepačka, ale líbí se mi to, dost krutej zvuk na tu dobu (imho)
Hotel California - Don Felder/Joe Walsh (Eagles) - strašně dobře promyšlená klasikä, co dodat
Lazy - Ritchie Blackmore (Deep Purple) - celá písnička je de facto sólo a nemá to prostě chybu
Sultans Of Swing - Mark Knopfler (Dire Straits) - další borec, kterýho žeru, jeho specifický zvuk a výraz netřeba komentovat - perfektní spojení techniky a feelingu
Under A Glass Moon - John Petrucci (Dream Theater) - moderní sólo, který nemá chybu
...atd... např. Claptona a Page sem nepíšu, protože je mám strašně přeposlouchaný