Nakup v USA na e-shopu MIDI Classic
Nakup v USA na e-shopu MIDI Classic
Ahojte,
mate nekdo osobni zkusenost s nakupem na americkem e-sopu MIDI Classic (http://www.midi-classics.com/)?
Maji hodne zajimave ceny a chci u nich nakoupit specialni soft ktery se v CR oficialne neprodava. Vyrobce toho softu ma sice svuj e-shop, ale ceny tak o 250 USD vyssi...
mate nekdo osobni zkusenost s nakupem na americkem e-sopu MIDI Classic (http://www.midi-classics.com/)?
Maji hodne zajimave ceny a chci u nich nakoupit specialni soft ktery se v CR oficialne neprodava. Vyrobce toho softu ma sice svuj e-shop, ale ceny tak o 250 USD vyssi...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT
Diky za reakci. S tou fakturou mas pravdu, trochu to ocekavam, alespon kdyz poslou nejake PDF k vytisteni... Nejvetsi obavu mam vsak z toho, ze jim poslu dolary pres PayPal a muzu jen spolehat na to ze budou korektni a poslou mi serial softu za kterej jim platim. Protoze kromne potvrzeni o trasakci od PayPal nebudu mit vubec zadnej doklad...
Jeste se zeptam jestli je nejaky rozdil v tom jestli platim pres PayPal nebo pres VISA - teda krom bezpecnosti.
Platim nejake poplatky kdyz pouziju VISA Card?
Jeste se zeptam jestli je nejaky rozdil v tom jestli platim pres PayPal nebo pres VISA - teda krom bezpecnosti.
Platim nejake poplatky kdyz pouziju VISA Card?
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT
Ptam se na tu VISA Card protoze ten shop nema normalne moznost nakupu pres PayPal. Maji tam jen platebni karty a pokud chci platit pres PayPal, tak jim to proste jen poslu na jejich email bez moznosti odeslani nakupniho formulare z jejich e-shopu.
Skratka mam jen pocit, ze kdyz to zaplatim pres VISA, tak budu mit v ruce alespon ten vyplneny formular. Zase nadruhou stranu radeji pouzivam PayPal a mam to vyzkouseny ...
Skratka mam jen pocit, ze kdyz to zaplatim pres VISA, tak budu mit v ruce alespon ten vyplneny formular. Zase nadruhou stranu radeji pouzivam PayPal a mam to vyzkouseny ...
Puk: vubec se neboj. Tyhle nakupy probihaji automaticky. Zadas objednavku s udajema z karty, odesles a za par sekund nebo minut mas serial /kod. Pres PayPal by to bylo zbytecne komplikovane.
.....teoreticky muzes narazit na problem ze z nejakeho jejich lokalniho duvodu (clearing house) neuznaji tvoji platebni kartu. Uz se to nekde tady probiralo.
.....teoreticky muzes narazit na problem ze z nejakeho jejich lokalniho duvodu (clearing house) neuznaji tvoji platebni kartu. Uz se to nekde tady probiralo.
Ahojte, tak se musim podelit se zkusenostmi. Po pocatecni neduvere jsem objednal soft v e-shopu MIDI Classic. V objednavacim formulari nemeli moznost platby pres PayPal a tak jsem se po zdejsim dotazovani rozhodl, ze zaplatim VISA kartou (embosovanou).
Poslali mi sice po dotazu odpoved ze mohu poslat penize na jejich email pres PayPal, ale nebylo to v ramci objednavaciho formulare a ja mel taky trochu obavu ze nebudu mit zadny doklad.
Tak jsem tedy zaplatil kartou a narizil jsem na problem: v Americe nemohli castku z me karty odecist. Musel jsem se s nimi tedy opet domluvit na pladbe pres PayPal a vse probehlo rychle a bez problemu.
Po tydnu emailovani uz mam seriove cislo k softu doma. A to meli jeste vcera za morem svatek dikuvzdani
Poslali mi sice po dotazu odpoved ze mohu poslat penize na jejich email pres PayPal, ale nebylo to v ramci objednavaciho formulare a ja mel taky trochu obavu ze nebudu mit zadny doklad.
Tak jsem tedy zaplatil kartou a narizil jsem na problem: v Americe nemohli castku z me karty odecist. Musel jsem se s nimi tedy opet domluvit na pladbe pres PayPal a vse probehlo rychle a bez problemu.
Po tydnu emailovani uz mam seriove cislo k softu doma. A to meli jeste vcera za morem svatek dikuvzdani

dph neplatis len ak si platcom DPHPytkin píše:nevidim v tom problem .. soft sa nakupuje dobre z e-shopov , lebo ho nemusis preclievat a platit clo a dph .. zase casto nedostanes ziadnu serioznu fakturu (i ked ti ju slubia) tak ta potom uctovnicka bije sanonom po hlave , ze preco nakupujes cez internet ..
Slava! Po prijeti serioveho cisla jsem musel jeste poslat do San Francisca vyrobci softu aktivacni "challenge" a jeste v noci mi prisla odemikaci "response".
A taky mi rano jeste poslali z MIDI Classic elektronickou fakturu i s pranim "Happy Thanksgiving!".
Takze tento e-shop mou jen doporucit. Pokud budete potrebovat neco mate aktivni PayPal, tak smele k nim. Treba toto tema nekomu pomuze pri nakupu elektronickem v USA.
ps: jeste prozradim co jsem to vlastne koupil. Je to konecne muj vlastni oficialni Max/MSP a JItter na Mac OS X
A taky mi rano jeste poslali z MIDI Classic elektronickou fakturu i s pranim "Happy Thanksgiving!".
Takze tento e-shop mou jen doporucit. Pokud budete potrebovat neco mate aktivni PayPal, tak smele k nim. Treba toto tema nekomu pomuze pri nakupu elektronickem v USA.
ps: jeste prozradim co jsem to vlastne koupil. Je to konecne muj vlastni oficialni Max/MSP a JItter na Mac OS X

Nevite, jak tohle presne je? Ja nekde cetl, ze DPH se neplati proto, ze licence na software neni zbozi, ale sluzba, ktera nemuze byt soucasti celni rizeni. Dokonce tam i nekdo tvrdil, ze i kdyz se nejedna o download only, ale fyzicke CD, do celniho rizeni pak vstupuji jen ty media, ne jejich obsah - a hodnota tech CD je pochopitelne zanedbatelna. Nebo takova nejspis byla situace v roce 2005, nevim, jestli se praxe nejak nezmenila...Poshook píše:dph neplatis len ak si platcom DPHPytkin píše:nevidim v tom problem .. soft sa nakupuje dobre z e-shopov , lebo ho nemusis preclievat a platit clo a dph .. zase casto nedostanes ziadnu serioznu fakturu (i ked ti ju slubia) tak ta potom uctovnicka bije sanonom po hlave , ze preco nakupujes cez internet ..
toolz: kdyz jsem kupoval ten soft co popisuji vys, tak mi zadnou dan nepripocitali. Kdyz jsem chtel predevcirem koupit soft na psani HTML, tak mi chteli k inzerovane cene pripocitat VAT. Tak jsem se na to zatim vyprdnul. Mozna byl rozdil v tom, ze ten prvni soft byl z USA a ten druhy mel distributora nekde EU ...