Nakup z USA - co by to mohlo stat?
hmm, skoda, ze ten amik pise, ze ta A-70 je ako novapeteness píše:Taky bych pouzil normalni amereickou postu + insurance. Pres UPS nebo Fedex je to ze zamori 2,5 x drazsi (narozdil od pozemni dopravy, kde je to sul-nul). Mam takhle uz UAD, Laylu, Microkorga, kaoss pad, Mo-Fx, PODa, Shure Beta, ptakoviny nepocitaje....nikdy nebyl problem.
Jo a u sekace se tusim odpousti clo....drobna naplast

Není to pravda, dovážet se nesmí odpad, latky nebezpecne bez klasifikace, rostliny a zivocichove bez karanteny, zbrane bez povoleni apod. Nic o použitý elektronice. Buď celníci chtěli úplatek nebo si jenom masírovali ego.rastis píše: Ina vec je, ze pouzite klavesy Ti asi klasifikuju ako pouzitu elektroniku, ktora sa do EU nesmie z USA dovazat...
a co nove smernice eu o tazkych kovoch? (bezolovnate spajky atd...)bodyia píše:Není to pravda, dovážet se nesmí odpad, latky nebezpecne bez klasifikace, rostliny a zivocichove bez karanteny, zbrane bez povoleni apod. Nic o použitý elektronice. Buď celníci chtěli úplatek nebo si jenom masírovali ego.rastis píše: Ina vec je, ze pouzite klavesy Ti asi klasifikuju ako pouzitu elektroniku, ktora sa do EU nesmie z USA dovazat...
myslim ze safa by mohol nieco vediet, a mohlo by sa to tykat dovozu pouzitej elektroniky
-
To nezkoumají celníci. Těm musí stačit deklarace výrobce a ten musí zajistit, aby to tak bylo. Navíc se to netýká mnoha zařízení, se kterými přichází běžný spotřebitel do styku, třeba velká průmyslová nebo vojenská technika.Jerry Forester píše:No já jenom čumím.Jsem zvědavý,až nám sem přivezou tu protiraketovou základnu,jak to budou celníci kontrolovat,jetli je to "zpajkované" bezolovnatou pajkou.
Teď se např. na poli EU řeší vztah k serverům, kde RoHS nelze zatím úplně dořešit, aby to zároveň neohrozilo jejich výkon a stabilitu.
Jinak k rychlému měření se používají bezkontaktní laserové měřící pistole, které jsou s to množství některých látek velmi snadno a rychle změřit. Používají je ale spíš větší výrobci v namátkových kontrolách výstupní kvality nebo při kontrole materiálů od dodavatelů.

cca pred mesicem sem kupoval oberheim matrix 1000 z usa (ebay). manik to chtel poslat pres UPS, kde se cena pohybovala kolem 170$, nakonec sem ho ukecal na US POST a naprostej luxus, jeste ten tejden co sem mu poslal prachy, sem to mel doma. postovny bylo kolem tech 100$. nechtel jsem to pojistit a deklarovana castka byla neco smesnyho - takze jsem nemusel resit ani clo. nastesti ma ten oberheim prepinac napeti primo na trafu, takze odpadla i tadle starost 

<a href='http://idiology.com'>IDIOLOGY</a> | <a href='http://cryoworks.com'>CRYOWORKS</a>