Neda sa zmazat virus

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 14 zář 2008 22:49

kedysi ked som mal win98, dalo sa nejakym sposobom dostat do DOS a tam naformatovat disk. ako sa to robi ked mam XP? proste sa chcem dostat do tej ciernej obrazovky nazaciatku a vlazit prikaz "format c". diky

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 14 zář 2008 22:55

dano : instalacku Win nemas? ak hej staci ju hodit do mechaniky a nechat bootnut a tam si mozes formatovat aj menit partition

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 14 zář 2008 23:11

Když uz to dano nakousl, dají se nějak smazat windows bez windows? nemuzu nainstalovat systém protože se stále obnovuje starý - marně - smazat nejde z téhož důvodů nebo alespoň nevím jak, o data nechci přijít a disketovou mechaniku abych tam pichl záchranou disketu nemám. Jiný disk který bych tam pro instalaci vrazil není k dispozici a z usb flash disku to také nejde.
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 zář 2008 23:45

acidpunk " jasne .. najjednoduchsie je pouzit but ultimatebootcd.com (z neho pouzit daku utilitu a zmazat disk) ..

hmm teraz som docital dokonca , ze nechces prist o data .. takze potom by som pouzil live linux, pripadne bsd .. trebars fajny je www.freesbie.org .. tam si bootnes a zmazes vo windowse co treba ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 15 zář 2008 00:51

Pytkin píše:acidpunk " jasne .. najjednoduchsie je pouzit but ultimatebootcd.com (z neho pouzit daku utilitu a zmazat disk) ..

hmm teraz som docital dokonca , ze nechces prist o data .. takze potom by som pouzil live linux, pripadne bsd .. trebars fajny je www.freesbie.org .. tam si bootnes a zmazes vo windowse co treba ..
diky, zitra zkusím a dam vedet
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 zář 2008 17:30

takze nove zistenia:

To musi byt nejaka zrada cele (pozri uvod threadu). Toto hlasenie mi zacalo robit az ked som si nainstaloval NOD32. Pri Eset SmartSecurity mi to nevypisovalo. Povodne som myslel, ze som chytil ten vir az pocas NOD32, no je to cele nejake divne.

Totiz.

Preinstaloval som este raz system a natvrdo preformatoval disky. Nahodil som system novy + NOD32 a vsetko skontroloval. Nenaslo sa nic. Potom som skontroloval zalohy - nenaslo sa nic. Nahodil som zalohovane dokumenty, pohodicka - ciste. Nechodil som na ziadne blbe stranka a dva dni vsetko fungovalo.

Az dnes som zapol komp a zase to hlasenie viru. Opetovny scan ale nenajde nic. To hlasenie vybehne vzdy len raz za cas samo od seba pri spusteni. Nemoze to byt nejaka ina blbost?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 zář 2008 18:16

dano : mam pocit ze to je daka blbost .. len neviem aka .. ale nechova sa to standardne ..

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 16 zář 2008 18:28

tiez myslim... asi to vyriesim kupou antiviru... len neviem ci Eset alebo nieco ine...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 16 zář 2008 18:52

to vyzera na nejaky prastary mbr virus... takze ti nepomoze format, lebo virus ostane v mbr. riesenim je instalacka xp, vbehnut do recovery console (cierne okno, stlacenim R) a tam napisat prikaz "fixmbr"
potom format atd. pripadne uz ani format nie, to uvidis. ak som neuhadol pricinu spravne, nevadi, nic tym nepokazis, jedine ak pouzivas nejaky boot manager koli linuxu
mbr=master boot record
co sa tyka kupy antiviru, kup si zadarmo avast ;)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 zář 2008 20:25

kexik píše:to vyzera na nejaky prastary mbr virus... takze ti nepomoze format, lebo virus ostane v mbr. riesenim je instalacka xp, vbehnut do recovery console (cierne okno, stlacenim R) a tam napisat prikaz "fixmbr"
potom format atd. pripadne uz ani format nie, to uvidis. ak som neuhadol pricinu spravne, nevadi, nic tym nepokazis, jedine ak pouzivas nejaky boot manager koli linuxu
mbr=master boot record
co sa tyka kupy antiviru, kup si zadarmo avast ;)
promin za pripadny OT, ale mozna se to bude tykat i dana :]

mam 4 fyzicky disky, jeden z nich rozdeleny na 2 partitiony, druhy rozdeleny ne na partitiony, ale az ve windows na takzvane 'dynamic disky windows'. muze se neco stat s informaci o takovem rozdeleni disku pri oprave / smazani MBR? k cemu vlastne slouzi? kdybych napriklad zalohoval image systemovyho disku a ten nahral na disk novej, ziskam identickej system, anebo musim zkopirovat i MBR?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 16 zář 2008 23:26

brooklyn : master boot record sa myslim nepouziva na ziadne data ani udaje o datach .. dava sa tam bootloader .. cize ak mas len windows a fixnes ho , malo by byt vsetko ok .. nic by sa nemalo stat .. nikto ti to ale nezaruci .. ostatne disky (aj ked su dynamicke) sa tym nijak neovlivnia ..

jackies

Příspěvek od jackies » 17 zář 2008 01:20

Dano, udělej si chvilku čas a napiš si sem do tohoto topiku :
http://www.viry.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=64402
určitě se tě někdo ujme.
Pokud ne, určitě si po přečtení celého vlákna pomůžeš i sám.

Proč chodíš s takovými problémy ke kovaříčkovi, když můžeš jít přímo ke kováři.
btw : ten Mebroot.K je docela mrška.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 17 zář 2008 09:51

jackies: jo dik za typ... skusim to

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 17 zář 2008 12:43

Pytkin píše:acidpunk " jasne .. najjednoduchsie je pouzit but ultimatebootcd.com (z neho pouzit daku utilitu a zmazat disk) ..

hmm teraz som docital dokonca , ze nechces prist o data .. takze potom by som pouzil live linux, pripadne bsd .. trebars fajny je www.freesbie.org .. tam si bootnes a zmazes vo windowse co treba ..
tak freesbie.org mi stále nejede, je nejaka jiná alternativa?
Peace
'mentalita kulturnich okruhu'
edit: "nekteri slusni moderatori mohou byt slusni tak jako nekteri populisticti slovensti premieri..."
Obrázek

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 zář 2008 13:19

riesenim je bart PE, pomocou neho vyrobis bootovacie cd ktore ma taky jednoduchy GUI odvodeny od windows. nabootnes, otvoris file manager, zmazes co treba (zlozku windows, program files, fajly na c: atd) a mozes nacisto instalovat. na vyrobu bootovacieho cd je dobre mat funkcny system. bootdisk vyrobeny na jednom pc nemusi nutne fungovat na inom pc, i ked obvykle funguje

Odpovědět