Nefunkční minidisk jako DA převodník

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Nefunkční minidisk jako DA převodník

Příspěvek od TAP » 27 říj 2007 18:13

Na základě toho, že tady kdysi dávno Pytkin radil, že nefunkční minidisk je možné použit na převod z digitálu na analog audio, splašil jsem si nefunkční minidisk. Měla by to být taková znouzectnost pro odposlech na sluchátka. Jenže:

Z přístroje leze zvuk až po zmáčknutí rec. (tzv. záznamová pauza)
Disk to ale nenačte protože to má poškozený laser.
Jak z toho ven?
V kazeťáku bych tužkou zmáčkl jazýček testující ochranu proti záznamu. Je na MD taky nějaký takový trik?

Mám i servisní manuál, ale chtěl bych to zkusit nejprve po dobrém.

Uživatelský avatar
nathanael
Příspěvky: 707
Registrován: 07 úno 2007 16:19

Příspěvek od nathanael » 27 říj 2007 18:34

Hmm, tohle by mě také docela zajímalo. Je nějaká jiná laciná varianta, než nefunkční minidisk? Jak nejjednodušeji a nejlevněji připojit sluchátka na S/PDIF out?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 28 říj 2007 01:12

TAP " sony minidisky maly taky mod .. ked nebol vnutri disk a dal si tusim play , tak fungovali ako obojsmerny prevodnik .. postuduj poriadne navod ..

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 28 říj 2007 01:26

Sakra to je dobry tip :)

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 28 říj 2007 09:27

Pytkin píše:TAP " sony minidisky maly taky mod .. ked nebol vnutri disk a dal si tusim play , tak fungovali ako obojsmerny prevodnik .. postuduj poriadne navod ..
Mám MDS-S30. Tam o tom v manuálu není ani slovo a skutečně to nefunguje.


Taky jsem prolezl manuál k MDS-JB980. Tam ten mód existuje a spouští se zmáčknutím REC.

Takže Něbude to také lahké.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 29 říj 2007 00:27

TAP : jasne .. netvrdil som ze kazdy model to ma .. ja som to skusal na dakej neviem co 580 ? take dake cislo .. je to uz davno ..

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 29 říj 2007 09:27

To sem si zas naběhl. Čeká mě dlouhý řetěz špekulací na jehož konci bude odpálení přístroje, nebo funkční sluchátkový odposlech. Každopádně mě to bude stát půl kila nervů a dny ztraceného času. Proč si rači nedám pokoj a nevěnuju se muzice?

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 29 říj 2007 18:24

TAP píše:To sem si zas naběhl. Čeká mě dlouhý řetěz špekulací na jehož konci bude odpálení přístroje, nebo funkční sluchátkový odposlech. Každopádně mě to bude stát půl kila nervů a dny ztraceného času. Proč si rači nedám pokoj a nevěnuju se muzice?
Nezkrotna nadeje v to ze se to povede?
Pnuti ktere te nuti aspon to zkusit?
Prosta fascinace hranim si? :-)

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 29 říj 2007 20:18

Acid Punk píše:
TAP píše:To sem si zas naběhl. Čeká mě dlouhý řetěz špekulací na jehož konci bude odpálení přístroje, nebo funkční sluchátkový odposlech. Každopádně mě to bude stát půl kila nervů a dny ztraceného času. Proč si rači nedám pokoj a nevěnuju se muzice?
Nezkrotna nadeje v to ze se to povede?
Pnuti ktere te nuti aspon to zkusit?
Prosta fascinace hranim si? :-)
“V každém muži je skryto dítě. Chce si hrát,” - Morgenstern (?)

Né fakt. Za každý nápad budu vděčný.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 říj 2007 09:09

skus kvalitne vyfotit creva. ak bude spdif receiver od crystalu a prevodnikovy chip nejaky znamy, bude sa dat nieco robit

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 30 říj 2007 09:39

kexik píše:skus kvalitne vyfotit creva. ak bude spdif receiver od crystalu a prevodnikovy chip nejaky znamy, bude sa dat nieco robit
Díky za snahu

http://www.minidisc.org/part_Manuals.html
Střeva by snad mohly být podobné jako S38. Vzhledově jsou dost podobné.
Foto dodám zítra.

edit: nedodám. Baterky ve foťáku vybité, nabiječka 25km daleko. Pokud to pomůže opsal jsem čísílka z takových těch černých kousků umělé hmoty.

Na největším je

SONY
M37610MD-056FP
5194602

na menším (2x8)

T 9528H
9246

a ten maličký

T 082
56J
AE44

bude to stačit?

Jiri
Příspěvky: 12
Registrován: 03 led 2007 16:41

Příspěvek od Jiri » 10 pro 2007 23:35

4 TAP
v MD mechanice je na začátku šachty dvojitý spínač, který rozpozná jaký disk je vložen a zda se dá na něj nahrávat. V některých mechanikách jsou další spínače, že disk byl vložen...nevím jak tohle chceš obejít, ikdyby se Ti to povedlo, kvuli špatnému laseru Ti to nepojede, protože podmínka vstupu do REC režimu je ta, že vše funguje, laser načte TOC z disku, který je vložen a OW hlava se nastaví do pozice pro mazání starého záznamu. Pokud je laser vadný, do tohoto stadia se asi těžko dostaneš, pokud rekordér nemá samostatné tlačítko MONITOR. Podobný případ je u DAT - ty mají lepší převodníky než kdejaké CD.

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 11 pro 2007 08:24

Jiri píše:4 TAP
v MD mechanice je na začátku šachty dvojitý spínač, který rozpozná jaký disk je vložen a zda se dá na něj nahrávat. V některých mechanikách jsou další spínače, že disk byl vložen...nevím jak tohle chceš obejít, ikdyby se Ti to povedlo, kvuli špatnému laseru Ti to nepojede, protože podmínka vstupu do REC režimu je ta, že vše funguje, laser načte TOC z disku, který je vložen a OW hlava se nastaví do pozice pro mazání starého záznamu. Pokud je laser vadný, do tohoto stadia se asi těžko dostaneš, pokud rekordér nemá samostatné tlačítko MONITOR. Podobný případ je u DAT - ty mají lepší převodníky než kdejaké CD.
K podobným závěrům jsem dospěl taky. Dík, žes je aspoň změnil v jistotu.
Příliš se mě ten Pytkinův nápad zalíbil. Což samozřejmě není jeho chyba.
Tak snad to ušetří čas a peníze jiným špekulantům.

Jiri
Příspěvky: 12
Registrován: 03 led 2007 16:41

Příspěvek od Jiri » 11 pro 2007 21:40

4 TAP
..je to škoda, občas mám také zaječí úmysly a potom to nejde. Takhle jsem dopadl s PCM processorem, který se normálně dá připojit k jakémukoliv VHS,SVHS,BETA videorekordéru a stane se z něj DAT videorekordér (systém z 80´-90´let PCM modulace místo obrazu, dřív to vyráběla skoro každá hifi firma a zvukově to je digitál na VHS kazetě - levné medium). Mám doma Sony PCM501ES - funguje skvěle, a tak jsem se rozhodl pořídit PCM profi - Sony BKH2801 (25kg železa) po tom co přišel z USA a sehnal jsem servisní manuál jsem zjistil, že funguje jen ve spojení s Sony BVH2830, což je 250kg videorekordér formátu EBU-C, opásání hlav Omega, na klasické 1" cívky! Takže asi tak...leží mi doma, snad někdy koupím i ten videorekordér :-))

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 449
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Příspěvek od TAP » 12 pro 2007 13:57

Jiri píše:4 TAP
..je to škoda, občas mám také zaječí úmysly a potom to nejde. Takhle jsem dopadl s PCM processorem, který se normálně dá připojit k jakémukoliv VHS,SVHS,BETA videorekordéru a stane se z něj DAT videorekordér (systém z 80´-90´let PCM modulace místo obrazu, dřív to vyráběla skoro každá hifi firma a zvukově to je digitál na VHS kazetě - levné medium). Mám doma Sony PCM501ES - funguje skvěle, a tak jsem se rozhodl pořídit PCM profi - Sony BKH2801 (25kg železa) po tom co přišel z USA a sehnal jsem servisní manuál jsem zjistil, že funguje jen ve spojení s Sony BVH2830, což je 250kg videorekordér formátu EBU-C, opásání hlav Omega, na klasické 1" cívky! Takže asi tak...leží mi doma, snad někdy koupím i ten videorekordér :-))
Mě ta sranda stála něco kolem 300czk - slušná cena za zkušenost :-)

Odpovědět