nejaky tool na normalizace mp3 hlasitosti ve velkem
Re: nejaky tool na normalizace mp3 hlasitosti ve velkem
A co jednoduchej ReplayGain, co je prave v tom foobaru nebo WinAmpu...?
pytkine, to si me zle pochopil. "autogain" je vzdycky nejakej kompresor - bejva to treba v televizich, nebo historicky system avls u ruznejch sony vyrobku (pry pro ochranu sluchu). vzdy to prasi zvuk a vzdy to proste od urcite urovne komprimuje/limituje signal - myslim ze jde vzdycky o hodne rychlej attack a dlouhej release.. zadna veda.
plugin o kterym jsem psal je, jak jsem taky psal "fairchild" like kompresor - neznam legendarnejsi kompresor, takze nechapu, jak ti mohla uniknout pointa.
jak ja, tak i kexik piseme o tom, ze to zvuk masakruje (casto ne jen po dynamicke strance), ale v urcitejch chvilich - kdyz chces treba potichu poslouchat dynamickej material a jde ti ciste o srozumitelnost a ne krasu zvuku (viz moje mluvene slovo), to proste plni ucel a funguje to (samozrejme s jednim nastavenim jen v nejakejch rozumnejch mezich). snad uz si ted rozumime..
plugin o kterym jsem psal je, jak jsem taky psal "fairchild" like kompresor - neznam legendarnejsi kompresor, takze nechapu, jak ti mohla uniknout pointa.
jak ja, tak i kexik piseme o tom, ze to zvuk masakruje (casto ne jen po dynamicke strance), ale v urcitejch chvilich - kdyz chces treba potichu poslouchat dynamickej material a jde ti ciste o srozumitelnost a ne krasu zvuku (viz moje mluvene slovo), to proste plni ucel a funguje to (samozrejme s jednim nastavenim jen v nejakejch rozumnejch mezich). snad uz si ted rozumime..

tak ja sa priklanam k manualnemu pohybu volume

No jo. Naco to tu potom pisete? Clovek by chcel zrovnat hlasitosti. A vy mu radite nieco, co mu nepomoze.
Kedysi som dost robieval multimedialne cdcka a vzdy som tuzil po takom nastroji a nikdy som ziaden neobjavil. Vzdy som to musel robit rucne. Zmerat rms a potom zdvihnut limiterom o dany rozdiel oproti zelanej urovni.
Kedysi som dost robieval multimedialne cdcka a vzdy som tuzil po takom nastroji a nikdy som ziaden neobjavil. Vzdy som to musel robit rucne. Zmerat rms a potom zdvihnut limiterom o dany rozdiel oproti zelanej urovni.
no proto, ze to pouzivam, a funguje to. samozrejme na hudbu je to blbost (pro me osobne), ale na filmy a mluvene slovo - proc ne?.. a hlavne, protoze nic jinyho neexistuje 

biscuit : ale on pise , ze si "stahl paradni 2,5GB set D&B, Eletro" ... tak neviem ci mu nieco pomoze tvoj navod na mluvene slovo ..
BTW : teraz som si uvedomil , ze ty si reagoval na mna , ale ja som skusal ten kexikov plugin .. nie tvoj ..
BTW : teraz som si uvedomil , ze ty si reagoval na mna , ale ja som skusal ten kexikov plugin .. nie tvoj ..
je fakt že před x lety jsem to ve winampu řešil, když sem pouštěl hudbu v baru, aby jim všechny mptrojky hrály stejně nahlas, fungovalo to obstojně ale prasilo to zvuk hrozně (logicky) jak by to šlo vyrenderovat ven je otázka další. ten plugin nevim jak se jmenoval ale možná tam byl už v základu.
vyrendrovat daco z winampu je ta najlahsia vec na svete. proste nakonfigurujes mp3 write plugin na output a "prehras" playlist
Kompresi na urcity RMS umi automaticky Soundforge. Je tam funkce Normalize a da se tam nastavit napr. -14 dB RMS a v davkove konverzi (batch converter je tam od verze 8.0) se to da nastavit a vsechny skladby ti to prechrousta na -14 dB RMS. Co bude silnejsi, to ztlumi, co bude slabsi, na to aplikuje kompresor/limiter.
a jak si to poradi s mixem?
nijak - to se proste precizne musi udelat rucne/usne.

teraz som sa na inom fore docital toto :
moze sa to dakomu hodit .. neskusal som to ..Ak potrebujes zvysit hlasitost bezstratovo, pouzi mp3Gain. Tento sw nerobi jednoduche normalize, ale upravi hlaistost za pomoci analyzy pri ktorej robi vypocet na zaklade toho, ako vnima zvuk ludske ucho.
http://mp3gain.sourceforge.net/