Diky za info
To neni tak uplne pravda. Je fakt, ze zalezi, co mas v baliku, ale neni to tak, ze by se kazdy oteviral. Vlastne se jich vetsina neotevira120BPM píše:Celni limit je $150 ale taky jde o to co je v baliku. Kazdy balik celni posta otevre a skontroluje (celnik).
Tak to mas ale opravdu stesti. Ja si za posledni dva roky nepamatuju balik ktery by nebyl prelepenej lepenkou s napisem "Posta Praha 120", co znamena, ze balik byl otevren a nasledne zalepen celni postou. No jo no . . . kdo umi ten umi . . .Kermitak píše:To neni tak uplne pravda. Je fakt, ze zalezi, co mas v baliku, ale neni to tak, ze by se kazdy oteviral. Vlastne se jich vetsina neoteviraa spoleha se na to, co vypises do celniho prohlaseni. Dokonce se mi uz i stalo, ze jsem dostal balik, ke kteremu rozhodne bylo treba zaplatit clo a dph (1150 USD), ale to se mnou dopravka resila az dodatecne
V pripade, ze tve zbozi ma hodnotu $70 dolaru a jsi schopen to prokazat, (mozna to po tobe chtit nebudou) nebudes platit vubec nic.Oxyygen píše:Takze jestli to dobre chapu, tak na poste budu jeste platit DPH?