niekedy v roku 96 som si dal kupiť gitarovy reproduktor .. Eminence ME12-100PE specialny pre solovu gitaru .

strčil som ho do narychlo zbuchanej bedne a šup do prevadzky v garaži. Asi po pol roku prestal hrať..Myslel som že nejaky basgitarista si nan omylom napojil silny aparat a odpalil cievku. .. plakal som ..potom som hladal niekoho kto previa cievku ..čudovali by ste sa jak toho maju plne huby ale v podstate to nikto nerobí.
tak som ho odpisal a dlhe roky sa skladoval v neprijemnych podmienkach,.

až nedavno som sa rozhodol že skusim či by som nedokazal previnuť cievku sam.. tak som ho okukaval a pozeral videa kde sa cievka vyhradne vymienala aj s membranou. Membranu s cievkou sice Eminence vyraba ako nahradny kit ale len 7 rokov pre vyšlý model.

ked som ho už chcel odložiť na veky vekov tak som si ho na posledy obzrel a zistil som že je tam prasklina na blane pri vyusteni v urovni pod pupčekom, tak že ju neni z vrchu vidno. Tá praskina je to kol dokola celeho repraku .

odmeral som cievku mala 6,9ohm , pre 8ohm reprak by to malo byť v poriadku ,..cievka ma vždy menši odpor ako sa uvadza pre reprak.
na youtube jeden típek opravuje membrány pomocou zriedeneho lepidla na papier a ako zaplatu poživa kavový filter, takto dokonca nahradí cele časti membrán.
kávový filter sa mi pozdava ,lebo má silné vlákna pod horucou vodou sa neroztrhne ,..ako toaletak alebo servitky , ktore niektorí používajú.
urobil som nejake testy s lepidlami na papier a puzzle(od wurstol) ..medzi nimi velky rozdiel nebol, ..lepidlo samotne stvrdne na plastovu tvrdosť , zriedene s vodou dodá papieru vačšiu tuhosť ale ostava ohybné..dobre sa dá filter do neho namočiť a nalepiť ..len sa bojim že zmenim vlastnosť reproduktora ked bude časť pri vyustení tvrdšia..

.. posledne som odskušal lepidlo na textil ,Gutermann crative.. ktore perfektne lepí papier a pritom ostava úplne povodna tuhosť papiera.
.. horšie sa nanáša (slizovo-gumová koinzistencia) a rýchlo schne. problem je že sa bojim že v mieste pretrhnutia bude naopak slabe
záver: zatial som odhodlany v najbližšich dnoch použiť ten lep na textil a filter kav... ale ak mate nejake ine šialene napady tak si rád o nich popremyšlam