Co sa moze, to sa aj pokazi.... =====> Co sa moze, to sa casom aj zneuzije.
A tym si mozete byt isti, chlapi.
no ked sa chces vyjadrovat k nejakej pomerne komplexnej teme mal by si ju aspon nahrubio chapat...mdudas píše:Nemyslim, ze by som musel vediet, ako funguje machine learning
sposoby akymi si ich "pozicaju" a ako su potom "ulozene" sa v zasade v nicom nelisia od toho ked si ty v galerii pozeras obrazy a tvoj mozog ich spracuje a ulozi v neuronovej sieti tvojho mozgu.. rozdiel je len ze tvoje neurony funguju na baze bioelektrochemickych procesov a tie neurony v AI su simulovane na kremikovych cipoch.. sposob fungovania je takmer rovnaky ..mdudas píše:A nehovorim o kopirovani nejakou AI-sietou, ale o tom, ze tie vstupne data musia niekde zobrat. A sposoby, akym si ich "pozicaju", podla mna nie su uplne koser.
Mne nejde o to na co tie data pouzije facebook, uprimne vyuzite mojich dat na cielenu reklamu je nieco co ma neznepokojuju vobec, vlastne v zasade mi to vyhovuje, aspon vidim reklamu co je pre mna relevantna a nie uplne blbosti co ma nezaujimaju ..mdudas píše:A preco si myslis, ze si to neuvedomuju ? Lebo skoro kazdy je blbsi, ako ty ?
Vacsina ludi si to plne uvedomuje, ale nepredpokladaju, ze firmy ako FCBK na piatej strane zmluvnych podmienok uvadzaju, ze defaultne mozu tebou zverejnene data pouzit na takmer cokolvek. A ze si niekde v mori nastaveni musis taketo veci povypinat.
Urcite.. to ale neznamena ze sa mame vyhybat pokroku, to by sme rovno mali ostat v jaskyniach a lovit mamuty. Je dobre si byt vedomy moznych rizik a mat pripadne scenare ako s nimi nalozit. Ale nie koli tomu odmietat nechaku technologiu ktora moze mat aj velmi pozitivny dopad (a realne ma)
stratil som nit, ako suvisi moj subjektivny nazor s diskusiou o AI/machine learningu ktoru tu vedieme ? nechapemmdudas píše:Keby som napriklad teraz vytiahol Dendyho vyroky voci mne spred 7 rokov ... tak som (podla neho) fasista...![]()
Mam to urobit? Fakt to bude OK ? Ved je to stale len ta ista "verejna" informacia.
tak přece všichni víme, jaké je složení společnosti a jak se věci kolem nás dějí. vždyť je to jak ve smyčce. na to nepotřebujeme žádné citáty. takže nás to asi těžko překvapí. ale jak píše dendy, dopředu se s tím dá sotva něco dělat a bát se kvůli tomu přicházet s novými věcmi je pošetilé a dvojnásob hloupé. se zmrdama se musí bojovat jinak.