Poraďte pls softwarovou náhradu za TC Helicon VoiceOne

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
tempoautomatic
Příspěvky: 161
Registrován: 21 bře 2006 22:42

Poraďte pls softwarovou náhradu za TC Helicon VoiceOne

Příspěvek od tempoautomatic » 19 led 2008 20:25

Ahoj, potřeboval bych dočasnou softwarovou náhradu za TC Helicon VoiceOne. Neměli byste nějaké tipy? TIA

Omáčka:
Po delší době, co jsem ho nepoužíval, se mi po zapnutí objevil prázdný displej - jenom podsvětlený. Nenaběhne. Už jsem to řešil s TC Support, jejich odpověď není moc povzbudivá - je to polámaný a mám si to nechat opravit. To určitě udělám, ale asi to bude chvíli trvat.


Konverzace s TC Support

Tempoautomatic wrote:
Hi, Please help, all of a sudden today when I pressed the VoiceOne POWER button, all I can see is the blank lit-up display. The machine will not start as usual, no letters on the display. Switching on/off does not help.

TC Support wrote:
Dear Jiri,
There is a hardware fault on your unit.
Please contact your local service center :
http://tcelectronic.com/Default.asp?Id= ... 20Republic
best regards


Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 20 led 2008 00:10

buď nějaký jejich plugin, k čemuž potřebuješ TC Powercore.
Nebo Melodyne, Antares Autotune či jiný "Pitch Correction".
Yamaha takový plugin má, Logic taky, asi jich je hafo.

Ovšem vzhledem k tomu, že VoiceOne (2.0) zdaleka není jen "dolaďovátko" , ale i voicemodeling nástroj (použitelný na cokoliv, ne jenom na hlas) , tak záleží na tom, jak jsi ho používal.
Pro mne osobně je VoiceOne asi nenahraditelný - resp. nevím o " náhradním řešení v "jednom. Snad nějaký ten plugin pro TC Powercore...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2008 00:38

na PoCo je Voice Modeler .. od Heliconu ..

tempoautomatic
Příspěvky: 161
Registrován: 21 bře 2006 22:42

Příspěvek od tempoautomatic » 27 led 2008 09:45

Powercore nemám.
Používal jsem hlavně na další hlasy a pak taky na kytaru, dalo to tomu takovej parádní wobble, jako když se to nahraje na diktafon, co pekelně kolísá. Používá třeba Boards of Canada. Hodím sem ukázky. Potřeboval bych ještě jiný nápady :-) Díky moc.

tempoautomatic
Příspěvky: 161
Registrován: 21 bře 2006 22:42

Příspěvek od tempoautomatic » 27 led 2008 11:12

Tady je první ukázka, zatím moje, tu od Boards nebo od někoho jiného nějak nemůžu najít, ale až ji najdu...:-)

voiceone wobble

prvních 20 sekund v levé stopě - je to španělka prohnaná přes voiceone

Nevíte někdo, jak tohoto efektu dosáhnout pomocí nějakého sw řešení?

Díky moc. J.

tempoautomatic
Příspěvky: 161
Registrován: 21 bře 2006 22:42

Příspěvek od tempoautomatic » 29 led 2008 15:49

Tak jsem v zoufalství našel náhradu sám :-)
Voiceone to sice umí líp (tak, jak si to představuju), ale včera jsem si nakroutil něco podobného na TC G-MAJORu taky, "kupodivu" je to jenom pitchshifter :-)

Ukázky:
Bez efektu
S efektem

V mixu:
remember-nothing -- aftertaste remix.mp3

Viz téma
SEARCH AGONY GROWS & TEMPOAUTOMATIC - REMEMBER NOTHING
http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?p=135834#135834

tempoautomatic
Příspěvky: 161
Registrován: 21 bře 2006 22:42

Příspěvek od tempoautomatic » 18 úno 2008 11:36

VoiceOne opraven, sláva Mediatechu.
Pán si přijel ke mně do Příbra, odvezl do Chrudimi a do týdne jsem ho měl opravený zpět. Cena včetně opravy poškozeného napájecího konektoru Motifu do 3k. Nádhera.

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 18 úno 2008 11:47

Skoda ze takova firma neni v OV, bavilo by mne to jako zamestnani.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 úno 2008 11:51

jo .. Chrudimsky mediatech je velmi prijemna firmicka .. Mam tam vela kamaratov ..

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 18 úno 2008 12:22

Mediatech je skvelej, mam od nich ve studiu koupenou za ta leta spoustu techniky. Jejich servis a komunkace dle meho patri v CR mezi absolutne nejlepsi. Jsem hodne spokojenej zakaznik.

www.mediatech.cz

.

Odpovědět