Postup při zapínání-vypínání zařízení ve studiu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Postup při zapínání-vypínání zařízení ve studiu

Příspěvek od Martin » 06 črc 2007 11:48

Zajímá mě, v jakém sledu by se měly zapínat a vypínat jednotlivé komponenty ve studiu?
Co dřív? Co naposledy?
Nejprve PC, synthy, extrení zvukovku, bedny nebo naopak?
Nebo je to úplně jedno?
Může dojít k nějakým problémům?
Jak je to správně?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 črc 2007 12:13

jediny problem moze byt sajba do monitorov, ze sa dodrbe cievka na basaku tym kopancom... takze monitory ako posledne, zbytku by to malo byt uplne jedno

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 06 črc 2007 12:43

A co externí zvukovka ? (USB2,FW)
Zapíná se před PC? nebo po zapnutí PC?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 črc 2007 13:09

to by tiez malo byt jedno. vynimkou je samozrejme instalacia ovladacov, vtedy na tom zalezi. ale su vynimky (audiophile fw? poshook tusim mal nejake podobne zazitky)
vtedy ale nejde o nejake elektricke veci, ale ciste o hw-sw spolupracu

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 črc 2007 13:36

tuna zapiname vsetko naraz .. pokrutis klucik a vsetko sa zapne .. pokrutis klucik , vsetko sa vypne .. klucik ovlada 24V trafak ktory zapne stykac v elektrorozvadzaci ..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Příspěvek od Venti » 06 črc 2007 20:43

Martin, M-audio fw410 sa mi zapne zaroven s pocitacom... monitory zapinam ako posledne.. prave kvoli tej supe ako pisal Kexik.
Jedina vynimka je prevodnik, ktory musim zapnut este pred PC, aby sa to korektne inicionalizovalo.
Pytas, vy ste iny.. vy sa neratate :)

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 06 črc 2007 21:28

pri normalnych okolnostiach ste spomenuly rozne varianty.
ja mam taku skusenost ze niektore basove aparaty treba zapinat ako prve
v poradi inak hrozi ze vyhodi hlavny istic.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 črc 2007 22:33

venti : jo .. my sme komplet iny ! :)

Odpovědět