pouzivate na pracu notebook ? preco ?
Re: pouzivate na pracu notebook ? preco ?
presne tak... kazdy nech si robi na com chce, konec koncov nikto netvrdi ze na notase sa neda vobec nic robit...
len som chcel videt to CD-cko nahrate na notebook-u
Este sme zabudli na hry.. Kto chce hrat hry, tak tam bude desktop stale lepsia volba..
Pokud mám psát za sebe, tak pro mne je nejlepší volbou kombinace obojího. Na stole mám výkonný desktop, na cesty malý lehký notebook. Data se mi synchronizují přes cloud (SkyDrive 25GB) takže mám všude stále aktuální verzi všeho a navíc nemusím řešit zálohování. Na obou mám stejný software, takže v principu můžu všude dělat vše.
Připojování notebooku k externímu monitoru a klavesnici je otrava, navíc výkonný notebook je obvykle těžký a má malou výdrž baterek. Navíc člověk musí separátně data zálohovat. Se samotným notebookem by se můj komfort práce snížil.
Připojování notebooku k externímu monitoru a klavesnici je otrava, navíc výkonný notebook je obvykle těžký a má malou výdrž baterek. Navíc člověk musí separátně data zálohovat. Se samotným notebookem by se můj komfort práce snížil.
na hry sme vobec nezabudliEste sme zabudli na hry.. Kto chce hrat hry, tak tam bude desktop stale lepsia volba..

pockaj . .niektory sa zivia tym , ze hraju hry .. alebo ich programuju .. aj tu na fore ich par je ..
ach tak ... jasne programovanie hier
no inak "zivit sa hranim hier"
neni to silne slovo "zivit sa" (uzivit sa, obziva, podvyziva...)

no inak "zivit sa hranim hier"
neni to silne slovo "zivit sa" (uzivit sa, obziva, podvyziva...)
To CDcko bude zrejme vypadat stejne jako nahrane na desktopu. Kdyz u obou pouzivam stejny DAW, pluginy, zvukovu i poslech, tak jinej typ procesoru nebo zakladni desky nebude na zvuk mit zadnej vliv.nuendo píše:presne tak... kazdy nech si robi na com chce, konec koncov nikto netvrdi ze na notase sa neda vobec nic robit...

Ja taky pouzivam hlavne notebook. Pracuju na 2 ruznych pracovistich jedne firmy + doma a na kazdym mam dock s externim monitorem, klavesnici a mysi. Takze prijedu, nacvaknu a ta stejna data mam porad k dispozici. Nemusim si nic prenaset po externich mediich. Je to notebook bussiness tridy. S vykonem, panty ani prehrivanim nemam zadny problemy. Ma to integrovanej FireWire od Texas Instruments, takze se s tim nebojim v terenu nahravat 24 stop (pres M-audio ProFire2626).
Doma mam i desktop: jeho vyhody oproti tomu notebooku je moznost vice a vetsich hardisku a mam k nemu pripojeny 4 LCDcka (coz u notebooku je problematicke).
Na filmy, cteni zprav a blbovin ve vlaku, u jidla nebo v posteli mam jeste postarsi netbook ThinkPad 12".
abych to trochu zhrnul... 
v tomto prispevku sme sa dufam spolocne zhodli na tom, ze niektore prenosne pocitace:
1.) disponuju dostatocnym vykonom pre audio/video/recording/editing
2.) asi najvacsou vyhodou prenosneho pocitaca je jeho jednoduchsie prenasanie
3.) pripadne nejake kratkodobe terenne pouzitie (limitovane vydrzou baterie)
...dalej len same nevyhody
optimum = laptop + desktop (resp. desktop + laptop)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mne notebook moc nevyhovuje ale kamos ma presviecal o tom ze robi "zvukarinu" vyhradne na laptope...
zaujimalo ma ci sa aj tu najdu podobny "borci"

v tomto prispevku sme sa dufam spolocne zhodli na tom, ze niektore prenosne pocitace:
1.) disponuju dostatocnym vykonom pre audio/video/recording/editing
2.) asi najvacsou vyhodou prenosneho pocitaca je jeho jednoduchsie prenasanie
3.) pripadne nejake kratkodobe terenne pouzitie (limitovane vydrzou baterie)
...dalej len same nevyhody

optimum = laptop + desktop (resp. desktop + laptop)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
mne notebook moc nevyhovuje ale kamos ma presviecal o tom ze robi "zvukarinu" vyhradne na laptope...
zaujimalo ma ci sa aj tu najdu podobny "borci"
Zvukařinu si představuji asi pod jiným pojmem než ty.nuendo píše:kamos ma presviecal o tom ze robi "zvukarinu"
Od slova "zvučit".
Tam je (ve zvukařině) spíš nutnost mít notebook (pokud se používá komp) než se vláčet s desktopem.
sorry... nevyjadril som sa celkom presne...
pod pojmom "zvukarina" som myslel pracu so zvukom (recording/audio-midi editing/mastering...atd)
pod pojmom "zvukarina" som myslel pracu so zvukom (recording/audio-midi editing/mastering...atd)
A kde je mixaz?
Mimochodem: jakým způsobem a jak často data zálohuješ?jardatop píše: Ja taky pouzivam hlavne notebook. Pracuju na 2 ruznych pracovistich jedne firmy + doma a na kazdym mam dock s externim monitorem, klavesnici a mysi. Takze prijedu, nacvaknu a ta stejna data mam porad k dispozici.