Predtocene audio a video nazivo - jaky format, SW a HW ?

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Predtocene audio a video nazivo - jaky format, SW a HW ?

Příspěvek od tankista » 22 lis 2007 11:46

Resim takovy problem, s kapelou pouzivame nazivo predtocene stopy, Jede mono stopa do lidi, klik bubenikovy a s tim je synchronizovana predtocena videostopa. V soucasne dobe to poustime z DVD, ale jsou s tim problemy. DVD je vetsinou nekde jinde nez my a zvukar, je potom v klubech problem natahnout klik bubenikovy. Hur se domlouva nazivo s promitacem, kdy to chceme pustit, kde zastavit atd... Pak je varianta mit DVD na podiu, ale zase otresy atd. Taky pri zvukovy zkousce to neni idealni.

Uvazujeme tedy o tom, ze bychom si to sami pousteli z PC na podiu, vyvstava ovsem otazka, jak na to. Potrebujeme, aby sly vsechny tracky natahnout do nakyho playlistu, ktery by se ale po kazdem prehranem tracku sam zastavil a cekal, nez spustime dalsi pisen (preladovani, vymena nastroju atd.) Potrebujeme, aby slo nejak skakat v ramci skladby doprostred atd., v pripade potreby, nejlepe nejaka casova osa.

Nemuzete mi nekdo poradit, do jakeho formatu to dostat a v jakem softwaru to poustet?

Dalsi vec je, jak dostat obraz k promitaci.. Myslite, ze by na to sel vyuzit nejaky bezdrat na domaci prenaseni DVD signalu na 2. televizi? Myslim neco jako toto: http://elektro-dvd-audio.nej-ceny.cz/22 ... -4ghz.html

Diky za rady a zkusenosti!

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 lis 2007 11:51

vidim to na VLC a streamovanie videa po WIFI... VLC tiez vie playlist aj casovu osu

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 22 lis 2007 12:37

A jaky format? Aby video bylo dost kvalitni na velky platno a zaroven aby i audio nebyl opokud mozno nijak komprimovany.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 lis 2007 13:15

co je veliky platno? spravna otazka je, ake rozlisenie ma projektor... ja myslim ze ako format nejaky mpeg4 s vyssim bitrate, audio samozrejme nekomprimovane... v akej kvalite to mate zostrihane? ak ako normalne PAL DV, tak to bude stacit az az
vyskusaj si ten plejer, ci ti to staci, co do komfortu prehravania
asi budu aj nejake komercne plejery co podporuju stream server

samozrejme ten analogovy bezdrat na prenos kompozitneho videa musi fungovat takisto, ale musis to kupit :)
ide o to, co za zariadenie pouziva premietac

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 22 lis 2007 14:54

VLC normalne pouzivam, takze ho znam. Ale nikdy jsem se v tom nehrabal, tak nevim, jestli tam jde udelat, aby v playilistu hral vzdy jenom 1 track, a pak stop.

To ze bych koupil ten bezdrat mi prislo jako vyhoda prave v tom, ze by mi bylo jedno, co pouziva. Jen by to muselo mit nakej rozumnej beznej konektor.

A jak s tim na monitoru, potreboval bych, aby na monitoru byl videt prehravac, ale na projektor sel fullscreen, jak na to? Pres zobrazeni na 2 monitory?

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 22 lis 2007 14:56

A jeste by me zajimala 1 vec: nazivo hraju ze sampleru, zatim pouzivam HW Akai, ale planuju prejit na SW Emulator X. Nejlepsi by samozrejme bylo, kdyby mi na to stacil ten samej pocitac. Slo by nak zaridit, aby mi bezel VLC a Emulator X najednou pod ASIO? Asi tezko... Nebylo by tedy lepsi hrat video z nejakeho DAW?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 lis 2007 14:57

tankista píše:A jak s tim na monitoru, potreboval bych, aby na monitoru byl videt prehravac, ale na projektor sel fullscreen, jak na to? Pres zobrazeni na 2 monitory?
to VLC samozrejme vie... fullscreen na lubovolny monitor, ci TV out pricom obraz je aj v okne vlc. pohrab sa v nastaveniach, je to tam

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 22 lis 2007 14:58

kexik píše:
tankista píše:A jak s tim na monitoru, potreboval bych, aby na monitoru byl videt prehravac, ale na projektor sel fullscreen, jak na to? Pres zobrazeni na 2 monitory?
to VLC samozrejme vie... fullscreen na lubovolny monitor, ci TV out pricom obraz je aj v okne vlc. pohrab sa v nastaveniach, je to tam
Aha, tak zda se problem neni...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 27 lis 2007 15:56

Tak spoluhrac snad sehnal nakyho sponzora, takze asi postavime specialni rack pc na to prehravani, ale porad si pohravam s myslenkou hrat to dohromady i se samplerem z 1 pc. Preci jenom, 2 monitory, 2 mysi a 2 klavesnice uz se nevejdou do 1 racku atd. Kdyz to bude nabuseny pc, tak by to moh stihat...

Jen resim porad jednu vec: jakej softvare, aby prehral vice audio stop, zaroven prehral videostopu a umel i VSTcka. A jak to udelat, aby dokazal rychle prepinat presety nebo nacist novej projekt na dalsi pisen...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2007 16:08

tankista : no .. SW by to mal stihat .. ale co tak HW ? kupis si bonsaidrive .. osadenie do racku nemusis , to prisrobujes .. osadis disk .. a mas bez problemove prehravanie stereo + adat + video .. zavis to na MTC co ti ide z PC , kde mas VSTinstrumenty .. a mas to poriesene .. na VSTinstrumenty by som radsej pouzil nejaku tu aplikaciu , co je na to stavana .. nez DAW ..

Snad by to asi slo z PC ... vacsina DAW vie prehravat aj video .. osobne s tym ale nemam dobre skusenosti .. kvoli tomu sme kupili aj bonsai ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 lis 2007 16:12

no, to vlc nie je idealne, btw... som sa s tym hral a nemile je, ze pri kazdej polozke z playlistu sa to main okno svrkne z fulscreenu a treba ho dvojklikom maximalizovat...

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 27 lis 2007 16:20

Pytkin píše:tankista : no .. SW by to mal stihat .. ale co tak HW ? kupis si bonsaidrive .. osadenie do racku nemusis , to prisrobujes .. osadis disk .. a mas bez problemove prehravanie stereo + adat + video .. zavis to na MTC co ti ide z PC , kde mas VSTinstrumenty .. a mas to poriesene .. na VSTinstrumenty by som radsej pouzil nejaku tu aplikaciu , co je na to stavana .. nez DAW ..

Snad by to asi slo z PC ... vacsina DAW vie prehravat aj video .. osobne s tym ale nemam dobre skusenosti .. kvoli tomu sme kupili aj bonsai ..
Na ty vst myslis nejakou aplikaci jako napr. VSTHost http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm ?

Ten Bonsaidrive vypada moc pekne, o necem takovem jsem zatim neslysel, ale nevim co je MTC, jeste uplne nerozumim tomu, jak myslis to zapojeni...

Jirnak je ale ten Bonsaidrive na nas asi uz dost drahej, skoro 50 tisic za neco, co zvladne winamp, za to je druhe pc, to budu muset jeste dobre zvazit

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 lis 2007 16:23

mtc je midi timecode. bonsai bude prehravat video podla timecode, ktoru dostane z cubase...

mimochodom winamp sa da tiez spriahnut s vst hostom, je na to plugina a funguje... ak ti vyhovuje winamp, tak vyriesene (musim ho vyskusat, ci vie video na dva screeny)

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 27 lis 2007 16:26

Teda ten Bonsai je fakt paradni. Asi by sly spoustet i jednotlivy tracky prres midi, to je bomba, clovek by nemusel od klaves... Casovou synchronizaci ale vlastne ani nepotrebuju, pac bych z Bonsaie spustil video s audiostopama a do toho uz vsichni hrajeme jenom zive

tankista
Příspěvky: 451
Registrován: 15 zář 2005 10:02

Příspěvek od tankista » 27 lis 2007 16:28

Jeste je tam ale jeden zadrhel, ma to jen analog video output. Pokud bych na bonsai chtel nasadit ten domaci dalkovy prenos videa, tak ty jsou vetsinou na SCART. Mozna by pomohla naka redukce, nevim, ve videu se vubec nevyznam, ale aby to nedelalo neplechu...

Odpovědět