Releasing track for label
Re: Releasing track for label
no momentalne vsetky
ked pijem pivo alebo cuco tvorim psychill,ked tvrde tak drum and bass alebo psytrance,no a ked miesam tak trip hop. Zatial len hladam svoj ciel,ale myslim ze to bude drum and bass.

Mňa by zaujímalo na margo témy, ako sa napríklad stavajú komerčné rádia k novým interpretom - sú ochotné ich vôbec hrať aj v prípade, že nie sú pod žiadnym lejblom?
Chystas sa konkurovat Desmodu alebo Zuze Smatanovej ? Lebo inak vobec komercne radia neries, to cele funguje este uplne inak. Label co vyda skladby plati radiam za rotacie. A aj tak musis byt proste niekto znamy inak ta hrat nebudu ani ked im zaplatis 

Nie, nie, Desmod je legenda, tých nepreští nikto...
Ja osobne to neriešim a asi ani nebudem (mám k hudbe trochu iný prístup). Komerčné rádia typu Fun, Express atď. sú pre mňa nezaujímavé, ale napríklad u nás v SR Rádio FM - okruh RTVS, byť verejnoprávny rozhlas (a TV) - tam sa mi tomu nechce veriť, že hrajú, lebo lejbl zaplatil...

Presne, akorat nekdy plati i sam interpret / kapela a taky nekteri i za to, aby radio nehralo jejich konkurenty.dendy píše:Chystas sa konkurovat Desmodu alebo Zuze Smatanovej ? Lebo inak vobec komercne radia neries, to cele funguje este uplne inak. Label co vyda skladby plati radiam za rotacie. A aj tak musis byt proste niekto znamy inak ta hrat nebudu ani ked im zaplatis
Navic jeste se delaj naslechy a ma to sva pravidla, takze i kdyz zaplatis, neznamena to, ze to nekdo bude hrat a v tech zanrech, co on popisuje nema u komercnich radii sanci. Nejlepsi v jeho pripade je, pokud mu to budou supportovat umelci ve svych radioshow a pokud bude mit socialni reklamu jako treba videoklip na youtube, marketing na instagramu, facebooku apod.
> taky nekteri i za to, aby radio nehralo jejich konkurenty.
cooozee ?? Tak to je uz uplny masaker
))
cooozee ?? Tak to je uz uplny masaker

Radio_FM podla mna zahra len to o com Baláž rozhodne ze to je kvalitna hudbaIvanB píše: SR Rádio FM - okruh RTVS, byť verejnoprávny rozhlas (a TV) - tam sa mi tomu nechce veriť, že hrajú, lebo lejbl zaplatil...

dendy píše:Radio_FM podla mna zahra len to o com Baláž rozhodne ze to je kvalitna hudba

no, pre mna ovela lepsie ako radio funguje Youtube, jeho selekcia veci podla toho co pocuvam a vyber dalsich trackov v playliste je 1000x efektivnejsia nez vsetci dramaturgovia na svete ... ale to uz je asi offtopic riadny pre tuto temu
@star1 zatial najlepsia odpoved 4ever 

Star1: Az budes mit neco fajn hotove, tak ti muzu pomoct dostat to na ten ektoplazm.com, od proggy pres zlamane beaty, psy roztodivnosti, psytech, neogoa, everything goes... ale musi to mit alespon nejakou konexi na psy hudbu nebo naznak psychedelie, dostavaji se tam veci ruzne kvality, tim nechci rict ze by jsi mel svou praci odbyt, ale jako startovni mustek to dostacuje a nemusis mit do zacatku super extra trida tracky... i kdyz vsecko by tak bylo mnohem snazsi ze 
jeste ti bude chvili trvat nez se dostanes na takovou tu "profi" uroven, rid se radama co ti tady na ezone lidi dali, vice zmen, vyvoje, delat to vice organictejsi, prekvapivejsi, takovou tu zakladni goa formu uz zvladnutou mas, ted jeste ten sound design, vytvorit si vlastni sound.... mastering vubec neres, kdyby ti to neslo, tady ti to kupa lidi udělá, ja jsem se na psytrance specializoval, ted uz me to nebavi poslouchat, ale masteruju to porad

jeste ti bude chvili trvat nez se dostanes na takovou tu "profi" uroven, rid se radama co ti tady na ezone lidi dali, vice zmen, vyvoje, delat to vice organictejsi, prekvapivejsi, takovou tu zakladni goa formu uz zvladnutou mas, ted jeste ten sound design, vytvorit si vlastni sound.... mastering vubec neres, kdyby ti to neslo, tady ti to kupa lidi udělá, ja jsem se na psytrance specializoval, ted uz me to nebavi poslouchat, ale masteruju to porad
To si trochu protireci s tym co napisal dendy v jednom z predoslych prispevkovFractal píše:ted jeste ten sound design, vytvorit si vlastni sound

to si neprotireci... rozni producenti v oficiale maju kazdy svoj sound, pouzivaju svoje skupiny zvukov, ale ked si pustis ich tracky tak ich vsetky spaja proste to ze zneju kvalitne, celkovy zvuk a kopozicia je jedna liga... to je to o com hovorim, nie snazit sa kopirovat 1:1 identicke zvuky a melodie ale spravti nieco co zapadne kvalitou, celkovym zvukom, neznie to akoze to nepatri medzi ten zvysok, pouzitymi postupmi a celkovou strukturou skladby... ale na druhej strane aj pri dodrziavani "sablony" zanra a kvalitativnej latky je vzdy priestor na originalitu a svojskost - tak sa orave idlisuje ta TOP hudba od sedeho priemeru
No ved stale hovoris, ze ako musi byt presne vsetko podla pravidiel, basa naladena takto, jej noty takto, prechody, atd...tak potom kde je ten priestor pre vlastny rukopis ?
oba tieto tracky su uplne referencny psytrance vyladeny podla vsetkych pravidiel a zasad v zanri - perfektna pracs od A do Z - a pritom oba su svojske s originalne, autor kazdeho z nich ma svoj vladtny rozoznatelny rukopis ked si najdes viac veci od nich
o tomto hovorim.. ak stale nechspes o com hovorim bohuzial uz inak ti to uz vysvetlit neviem
o tomto hovorim.. ak stale nechspes o com hovorim bohuzial uz inak ti to uz vysvetlit neviem