Riesenie odposluchu pre muzikantov v studiu

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Riesenie odposluchu pre muzikantov v studiu

Příspěvek od rastika » 30 říj 2008 17:13

Zdravim vas.
Mam mensiu dilemu.popisem ako momentalne riesim odposluch.
vsetko mam napichane v mixe kde nie je problem vyviest signal jak stereo
tak auxami mono do sluchatkoveho zosiku.lenze ked prikupim napr.dva
samostatne preampy pre zvysenie kvality ako mam riesit odposluch?
jedna cesta je z preampu do prevodnika a pocitaca a spat z pocitaca do mixu.
lenze sa obavam latencie.co keby som nahraval 16 kanalov sucasne predsa
musim nastavit buffer trochu vyssie a uz my vznika spozdenie.ako sa toto
riesi? mnohy z vas taketo riesenie nepotrebuju ale urcite sa najdu ktory
to vyuzivaju v studiu.ocakavam nazory a postrehy,riesenia od tych ktory maju realne skusenosti s tymto systemom prace. :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 říj 2008 18:34

ak ti stale staci mixak (tj pre nove preampy este mas volne sable), riesil by som to splittermi, jeden vystup zo splittera do zvukovky, druhy do mixu

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 30 říj 2008 19:37

tak ma napadlo neriesil by to elegantnejsie aj Patch bay? stacilo by keby mal
na jeden vstup dva vystupy alebo sluzi len na prepojovanie a pripojovanie
roznych efektov?

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 30 říj 2008 20:31

patchbay muze byt jiste resenim

ja jsem to vyresil jiz pred delsi dobou takhle:

http://aviom.com/Applications-1/Monitor-Mixing.cfm
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 30 říj 2008 20:39

velvet : to su zaujimave zariadenia co robi ten Aviom...

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 30 říj 2008 22:31

Diky ten Aviom je zaujimavy.

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 30 říj 2008 22:47

excom, je to naprosta pohoda jak pro muzikanty, tak pro zvukare.
jak na live tak do studia.

na druhou stranu odpada moznost obligatni vymluvy:..."kdyz zvukar mi nejak blbe nastavil odposlech..."
ja jelikoz jsem driv byl hracem na nastroje nez obsluhou DAW , tak vim, na co si dat pozor :D

obdobna reseni nabizeji dnes i jine firmy, Hear technologies mam dojem je jednou z nich.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 říj 2008 08:39

signal je dobre rozdelit aktivne, inak nemas zaruku ze sa to bude chovat spravne. nechce sa mi vysvetlovat preco, proste mi ver. to si mozes rovno vyrobit Y kable, to je elektricky to iste ako patchbay. v nudzi to samozrejme pouzit ide ale urcite to nie je profi
velvet: vyzera to luxusne. vies kolko stoji povedzme ten personal mixer? cize rozumiem dobre ze ku kazdemu hracovi ide z nejakeho switchu ethernet kabel a on si tam sam namiesa 16 kanalov ako chce?

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet » 31 říj 2008 10:31

kexik píše: velvet: vyzera to luxusne. vies kolko stoji povedzme ten personal mixer? cize rozumiem dobre ze ku kazdemu hracovi ide z nejakeho switchu ethernet kabel a on si tam sam namiesa 16 kanalov ako chce?
jeden personal mixer je cca za 600,- USD
rozumis tomu dobre, ke kazdemu hraci jde ze vstupniho modulu (delaji nekolik druhu s ruznymi konektory) audio po ethernet kabelu a hrac si namicha svuj odposlech (az 16 kanalu, kazdy ma pan, celkovy master ma Bass a Treble) bez toho, ze by ovlivnil druhe... Kazdy personal mixer muze ulozit az 16 presetu nastaveni. je to fajn.
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Riesenie odposluchu pre muzikantov v studiu

Příspěvek od Liquid Sound » 31 říj 2008 18:41

rastika píše:Zdravim vas.
Mam mensiu dilemu.popisem ako momentalne riesim odposluch.
vsetko mam napichane v mixe kde nie je problem vyviest signal jak stereo
tak auxami mono do sluchatkoveho zosiku.lenze ked prikupim napr.dva
samostatne preampy pre zvysenie kvality ako mam riesit odposluch?
jedna cesta je z preampu do prevodnika a pocitaca a spat z pocitaca do mixu.
lenze sa obavam latencie.co keby som nahraval 16 kanalov sucasne predsa
musim nastavit buffer trochu vyssie a uz my vznika spozdenie.ako sa toto
riesi? mnohy z vas taketo riesenie nepotrebuju ale urcite sa najdu ktory
to vyuzivaju v studiu.ocakavam nazory a postrehy,riesenia od tych ktory maju realne skusenosti s tymto systemom prace. :roll:
Buď je potřeba tokovej počítač, kterej to zvládne skrze ASIO. Nebo a to je použitelnější, míchej ve zvukovce MOTU má CueMIX, RME má taky něco - nevim jak se to jmenuje, Digidesign má přímo v daw Low latency monitoring. Jediná nevýhoda je ta, že tam nejdou dát žádné efekty.

Osobně to dělám tak, že mono sluchátkovej mix dělám v analogu na stole - je to snadnější a rychleší. Stereo pak v mixu v daw. U toho mixu sluchátek v daw je výhoda, že se u rozsáhleších projektů nastavení uloží.

Huh. Nevim jestli jsem to napsal srozumitelně. Kdyžtak doplnim. :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 říj 2008 18:53

RME ma TOTAL MIX

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 31 říj 2008 21:12

Liquid Sound skus popisat presnejsie ako to mas zapojene.ak pouzivas
aj rackove preampy ako riesis z nich odposluch pre muzikantov to ma zaujima.viem ze niektore preampy maju aj aux tak tam to je jasne ako
vyviest signal ale tie co nemaju? mozno niektor prevodniky maju
nejako riesene vyvedenie signalu z prevodniku este pred vstupom do
pocitaca.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 31 říj 2008 22:17

ale sak skoro vsetko ma low latency monitoring, este aj sproste delty od m-audia. na kazdy vystup sa da naroutovat monitor mixer, co je presne ono... pomery v monitor mixeri su nezavisle od asio aplikacie

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Příspěvek od rastika » 31 říj 2008 22:30

to ano kexik lenze ci takych 16 stop v reale pojde bez latencie.no neviem
velmi tomu neverim.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 31 říj 2008 22:46

rastika : to mas ako hardwarovy mix .. ziadne oneskorenie tam neni .. v praci mame 2x RME 9652 .. to je 48 kanalov .. ziaden problem .. i ked musim povedat ,ze to nepouzivame .. DM2000 je slusny system na ovladanie sluchatok ..
Naposledy upravil(a) Pytkin dne 31 říj 2008 23:12, celkem upraveno 2 x.

Odpovědět