Roland Alfa Juno 1

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Roland Alfa Juno 1

Příspěvek od psk501 » 23 led 2008 01:23

Čau, mam uz nejakou dobu tenhle archivni synth.
Obrázek
Kupovany z druhe ruky vlastne akorat jako midi klavesy, takze mi nevadilo ze je tam vybita jakasi interni baterie ktera zajistuje uchovavani presetů.
To chci ted zmenit protoze nektere zvuky co se z toho daji vyloudit sou zajimave a rad bych s nima dal pracoval.
Prodavajici typek rikal ze se to vymenit da, akorat ze ja sem na sofistikovany hardware dost mulen takze nemam paru jak na to.
Stari tehle hracky je enormni tak ani nepocitam ze u rolandu by mi s tim pomohli navic nejake DIY reseni by mohlo vyjit i lacineji.
Jestli ma nekdo zkusenosti jak se to da resit moc by mi to pomohlo.
Predem dik za jakekoliv info

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 led 2008 09:45

Baterie je tam lithiová CR2032, ale má bodované kontakty a je napájená přímo na tisku. Ideální je ji vyhodit a dát tam držák pro klasickou CR2032 a novou do ní jen zacvaknout.
Potom Ti to ještě bude při každém zapnutí hlásit, že je špatná baterie, ale stačí udělat nějakou změnu v SYSTEM menu a uložit ji. Po dalším startu už je vše OK.

Jinak, pokud ti ta mrška nechutně píská, tak je potřeba vyměnit podsvícení displeje.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 23 led 2008 10:14

Super dik moc. Prave sem ho otevrel a zjistil ze kdybych nebyl debil mohl sem to asi vymenit uz davno protoze drzak tam uz je. Jestli sem to teda spravne pochopil staci ted akorat koupit novou baterku a dat ji misto te stare? Pro jistotu dodavam ilustracni foto(protoze výraz "napajena z tisku"neni v me slovnikove jednotce) :)
Obrázek

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 led 2008 10:23

Tak to je super! Stačí jen vyhodit tu starou a dát tam novou. Přiznám se, že naposled jsem měnil baterku v Alpha Juno2 a tam byla připájená, ale jsem přesvědčený, že v mé Juno 1 byla původně připájená taky.
Naposledy upravil(a) Tudy dne 23 led 2008 11:21, celkem upraveno 1 x.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 23 led 2008 10:48

Mozna uz to udelal nektery z byvalych majitelu za me :D

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 23 led 2008 12:15

Tudy: kde se dá koupit to podsvícení a jaky typ?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 led 2008 13:24

Peteness: objednat u Conrada (stojí asi 150,- Kč). Barvu si vyber jakou chceš, rozměr je ideální ten podlouhlý a pak ostřihnout podle původní folie.
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
COBOLT
Příspěvky: 385
Registrován: 28 lis 2007 19:01

Příspěvek od COBOLT » 23 led 2008 20:11

AHOJ,NEDAVNO JSEM SI ZKOUSEL TENHLE SYNTH JENZE JUNO ALPHA 2,PRI STISKU KLAVESY TO VZDY TROCHU SUMELO,DA SE TO VYRESIT VYMENOU KLAVESNICE CI JE TO NORMAL??NEBO BY TO MOHLA BEJT VADNA SOUCASTKA UVNITR??SUM BY SE EVENTUALNE DAL ODSTRANIT Z NAHRAVKY
JENZE TO NENI TO PRAVE ORECHOVE :oops:

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 23 led 2008 20:36

COBOLT: AHOJ,NA LEVE STRANE POCITACOVE KLAVESNICE JE HNED VEDLE "A" TAKOVE TLACITKO S NAPISEM CAPS LOCK, ZKUS HO ZMACKNOUT - TAKhle. A pak už můžeš psát "normálně". Napravo je pro změnu ENTER a tím se posuneš na další řádek - tak
hle.
Ve spodní části klávesnice je velmi podlouhlá klávesa, které říkáme mezerník - neboj se ho použít i za koncem věty.
Případně začátek nové věty velkým písmenem taky značně usnadňuje čtení.
Pokud se jednalo o nějaký hruběstylový (že by Sprite mohl závidět) zápis a můžu být rád, že není v grafiti, tak se omlouvám.

Teď k věci: záleží na tom, čemu říkáš "trochu šumělo". Zkus u nějakého zvuku vypnout "chorus", ten trochu šumí. Ale jinak chyba klávesnice to není na 99%
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 23 led 2008 20:44

Tudy píše:COBOLT: AHOJ,NA LEVE STRANE POCITACOVE KLAVESNICE JE HNED VEDLE "A" TAKOVE TLACITKO S NAPISEM CAPS LOCK, ZKUS HO ZMACKNOUT - TAKhle. A pak už můžeš psát "normálně". Napravo je pro změnu ENTER a tím se posuneš na další řádek - tak
hle.
Ve spodní části klávesnice je velmi podlouhlá klávesa, které říkáme mezerník - neboj se ho použít i za koncem věty.
Případně začátek nové věty velkým písmenem taky značně usnadňuje čtení.
Pokud se jednalo o nějaký hruběstylový (že by Sprite mohl závidět) zápis a můžu být rád, že není v grafiti, tak se omlouvám.
:lol: :lol: :lol:

alfa juno 1 mam taky ale moc mě zvukově nevzal= báječný midi ladítko k vst instrumentům
(abych nebyl zase tolik OT)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 23 led 2008 20:50

@juno1 mě absolutně uchvátilo, hlavně co se týče hlubokých a basových zvuků...

na to, že vypadá, tak jak vypadá (jako nějaká samohrajka ze sovětského svazu) hraje neuvěřitelně

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 23 led 2008 23:02

Fractal píše:@juno1 mě absolutně uchvátilo, hlavně co se týče hlubokých a basových zvuků...

na to, že vypadá, tak jak vypadá (jako nějaká samohrajka ze sovětského svazu) hraje neuvěřitelně
Nebylo to shodou okolností to moje? :) Pujčil sem ho tak na rok Lukášovi a myslim mi rikal ze se znate.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2685
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 23 led 2008 23:12

Shodou okolností ano, to tvoje bylo dost "vychechlané" :) Negone sice z něho moc nadšený nebyl, ale já si myslím že jsi udělal super kauf. Pak jsem měl pujčené ještě jedno, které vypadalo jako nové...

by mě zajímalo, kolik byste tak dali (v čr!) za velice zachovalé @juno1, na ebayi ty ceny podle mě strašně přestřelujou, u nás se nachází fakt hodně kusů

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 23 led 2008 23:15

ja by som za alfu nedal ani korunu .. jeden z najhorsich syntakov , kere mi kedy presli rukami ..

hondzykk
Příspěvky: 174
Registrován: 21 bře 2007 10:05

Příspěvek od hondzykk » 23 led 2008 23:18

Pytkin píše:ja by som za alfu nedal ani korunu .. jeden z najhorsich syntakov , kere mi kedy presli rukami ..
ja ho dostal darem :) a víc bych za něj taky asi nedal, ale kamarád ho nedávno koupil za 4000 Kč :shock: přišlo mi to hodně (přijde)

Odpovědět