Dobrý den pročetl jsem si vlákna této diskuse a moc mě to zaujalo. Taky uvažuji o koupi nového PC, ale řeším jednu problematiku. Na PC se budu střídat s ost. členy rodiny. Chtěl bych mít své věci i s oper. syst. na samostatném HDD. Nemáte prosím někdo zkušenosti jak to vyřešit?
Moje myšlenkové pochody jsou následující:
1 pořízení rámečku a šuplíku pro výměnu HDD v případě že jej budu užívat. Jak to ale dopadne s hlukem? Mám obavy že to není ideální řešení.
2. Instalace dvou HDD do keys. Při butování zvolím HDD, který budu užívat (ochrana heslem ). Jen nevím, zda-li jde v biose nějak nastavit , aby disk s operačním systémem který nepoužívám byl pro systém a mé členy rodiny neviditelný. Jedná se mě o zamezení přístupu a ochranu mých dat. PC je totiš pro mé členy rodiny něco jako cizí ženská - vždycky vědí kam šáhnout, ale nikdy netuší, co to udělá....
Moje myšlenkové pochody jsou následující:
1 pořízení rámečku a šuplíku pro výměnu HDD v případě že jej budu užívat. Jak to ale dopadne s hlukem? Mám obavy že to není ideální řešení.
2. Instalace dvou HDD do keys. Při butování zvolím HDD, který budu užívat (ochrana heslem ). Jen nevím, zda-li jde v biose nějak nastavit , aby disk s operačním systémem který nepoužívám byl pro systém a mé členy rodiny neviditelný. Jedná se mě o zamezení přístupu a ochranu mých dat. PC je totiš pro mé členy rodiny něco jako cizí ženská - vždycky vědí kam šáhnout, ale nikdy netuší, co to udělá....
no s tema hdd ti moc neporadim, nikdy jsem to tak nemusel resit... nicmene vyhoda toho antec case, co mam je v tom, ze ma vestaveny shockmounty na disky a je to hoodne podstatna vec, co se hlucnosti tyce... a ted jsem zjistil, ze i teplotne to neni marny (teplota disku je okolo 37-39, aniz by byl nejak separe chlazenej)
pameti... tak ty jsem koupil presne ty co si napsal.... a fungujou
pameti... tak ty jsem koupil presne ty co si napsal.... a fungujou

To neni vec BIOSu, ale operacniho systemu. Nenapsal jsi, pod jakym OS to budes provozovat, tak budu tise predpokladat ze pod Win XP. Tam muzes tomu tvemu disku odebrat ve spravci disku pismeno, takze normalne nebude v exploreru videt.peetr1 píše:Jen nevím, zda-li jde v biose nějak nastavit , aby disk s operačním systémem který nepoužívám byl pro systém a mé členy rodiny neviditelný. Jedná se mě o zamezení přístupu a ochranu mých dat. PC je totiš pro mé členy rodiny něco jako cizí ženská - vždycky vědí kam šáhnout, ale nikdy netuší, co to udělá....
sorry Kermitak. J jsou to Win XP prof. Teď mám home, ale s novou sestavou uvažuji i nové vincki, ještě nevím zda půjdu do 64 bit bo zůstanu u klasiky.
Ještě dotaz: ve správci disků to provést můžu ono to fakt zmizí, ale momentálně nemám nainst. dva uživ. účty abych ověřil jednu věc. Takže dotaz: Když to provedu z účtu správce počítače můžu ještě nějak zamezit přístupu do správce disků druhých uživatelů ??
Ještě dotaz: ve správci disků to provést můžu ono to fakt zmizí, ale momentálně nemám nainst. dva uživ. účty abych ověřil jednu věc. Takže dotaz: Když to provedu z účtu správce počítače můžu ještě nějak zamezit přístupu do správce disků druhých uživatelů ??