biscuit : editor a další slouží po potvrzení a zjistění jak moc shit to je,pochybuji, že někdo jen tak poslechem řekne se 100 % přesností, že to je tak a tak ořezané. že to je ořezané sice pozná téměř každý, ale nakolik moc,to já třeba si netroufám říct, bez podrobnější analýzy, pokud ty ano ,ok, smekám, může být. Píseň Chandelier na CD má DR3, Unstoppable 5. že jsou obě shit poznám pouhým poslechem, ale ani za zlaté prase bych neuměl odhadnout jak moc. Ale editor to ukáže v mžiku.Nejde o žádnou hifisticko -audiofilskou propagandu ale o potvrzený fakt, dokázaný exaktními daty, vydavateli, hudebníky a masteringovými inženýry po celém světě, mnohokrát popsaný a vysvětlený.Ty se možná vyznáš v terminologii, ale obhajuješ kompresí ořízlý signál? Proč by to tak mělo být, prosím vysvětli? Mně jsou limity analogu samozřejmě známy, ale naprosto v pohodě jsi schopen Sia apod. degradované skladby dostat i na LP, jen bys musel snížit celkovou hlasitost nahrávky, ale celek ožezaný komprimací by zůstal a přesto, světe div se, se to neděje! Víš proč? Já ano, nikdo v rádiích nic z vinylu nepouští, že ano

. A ten byznys s podle mne předraženým analogem by pak taky velmi rychle skončil.
P.S. popiš jak a na čem posloucháš hudbu, pak třeba porozumím, proč ti to nevadí a obhajuješ to! Díky.
Na obr. je Chandelier. Pokud si vážně myslíš, že je to v pohodě, technicky téměř dokonalé, další diskuze podle mne postrádá smysl.
Doplnění - ješte třeba obhájená diplomová práce na téma, které nazýváš propagandou. V CZ, pro jednoduchost. Existují samo další, v jiných jazycích. doporučuji obzvlášť pečlivě číst kapitolu 6 .Mír s tebou ala technická dokonalost.
https://is.muni.cz/th/255902/ff_b/bc_pr ... _final.pdf