Skvělý tempo calculator (BPM -to- ms)

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
delay

Skvělý tempo calculator (BPM -to- ms)

Příspěvek od delay »

Narazil jsem na fajn on-line kalkulátor tempa, který převádí BPM na milisekundy a to v různých rytmech viz. tabulka
Pokud tedy potřebujete rychle, efektivně a hlavně přesně nastavit např. DELAY efekt a nemáte možnost zadat BPM nebo natapovat rytmus ale máte možnost zadat přesnou hodnotu v ms, tohle je řešení:
http://web.forret.com/tools/bpm_tempo.asp

PS: Jestli má někdo něco podobnýho udělaný pomocí mat. algoritmu třeba v EXCELU tak se podělte.

BS

Re: Skvělý tempo calculator (BPM -to- ms)

Příspěvek od BS »

pro lidi co nemaji na audio komplu pristup na net tady je Wizcalc, vyborny free programek na vyse popsane

http://www.bjoernbojahr.de/

rastis

Příspěvek od rastis »

60/ BPM * 1000 = cas medzi klikmi v ms. mam to rychlejsie, nez ist na net. alebo mi nieco unika ?

delay

Příspěvek od delay »

rastis píše:60/ BPM * 1000 = cas medzi klikmi v ms. mam to rychlejsie, nez ist na net. alebo mi nieco unika ?
:roll: Jistěže se to dá spočítat, ale tady jde o přehlednost a pohodlnost + přehled opakovaní fráze v době a celém taktu.
Už vidím jak si tohle někdo počítá v hlavě třeba s BPM 91 v tempu 3/4 aby měl delay jen na druhou dobu.

rastis

Příspěvek od rastis »

asi mi fakt nieco unika. kalkulacku mam v kazdom kompe, naco by som ratal z hlavy ?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Tohle je taky dobrý, byť na trochu jinou aplikaci:
http://www.thewhippinpost.co.uk/tools/t ... ulator.htm

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

rastis píše:60/ BPM * 1000 = cas medzi klikmi v ms. mam to rychlejsie, nez ist na net. alebo mi nieco unika ?
je nutne takto reagovat a prispiet prazdnou poznamkou k niecomu co je osveta medzi ezone komunitou? je to moznost a delay ju sem dal, nie je to nutnost pouzit.. otazka je ci vobec niekoho zaujima, ze si to ratas na kalkulacke v PC ako ist na net.. tak ako tebe nieco unika v tejto suvislosti, mne unika dovod prispiet do threadu ked nemam cim prispiet..
predpokladam ze na gitaristi.sk sa ti tiez nepaci takyto typ prispevkov ;)
tak preco ho vnasat sem?

delay sem linkol pomocku, ktoru niekto spravil pre dalsich, ktorym rozdhodne pomoze, to ze to tebe unika a nepomoze ti to, je naozaj nepodstatna vec a naozaj ju netreba tu rozdvadzat a vyjadrovat sa k tomu ako je to zbytocne...

peteness

Příspěvek od peteness »

taky dekuji za snahu, ale je treba dodat ze BPM kalkulatoru jsou na netu mraky a ne vzdy je pohodlne a dostupne nekam neco zadavat a prepocitavat. Tohle me nakonec vedlo k vytvoreni vlastni tabulky s tempama v rozsahu 90-160 BPM, kde mam u kazdyho tempa odpovidajici udaj v ms pro 1/2, 1/3 a 1/4 rytmy, u nekterych i v Herzich. Mam to kvuli tem starym rRoland efektakum, kde je jedina moznost syncnout, tim ze se zada udaj v milisekundach. Az budu doma, oskenuji to a nahodim, i kdyz teda pulka se mi ztratila, ale ty hlavni pouzivany tempa tam jsou.

nemo

Příspěvek od nemo »

kdyz uz jsme u toho, je to sice neco jineho, ale souvisi to - docela dobry free programek na urceni bpm z mp3 nahravky
http://www.mixmeister.com/bpmanalyzer/bpmanalyzer.asp
staci pretahnout mp3 do okna programu

delay

Příspěvek od delay »

Díky všem co přispěli dalšími tipy. Přesně toto jsem si od tohoto tématu sliboval :)

rastis

Příspěvek od rastis »

EXCOM píše:
je nutne takto reagovat a prispiet prazdnou poznamkou k niecomu co je osveta medzi ezone komunitou? je to moznost a delay ju sem dal, nie je to nutnost pouzit.. otazka je ci vobec niekoho zaujima, ze si to ratas na kalkulacke v PC ako ist na net.. tak ako tebe nieco unika v tejto suvislosti, mne unika dovod prispiet do threadu ked nemam cim prispiet..
predpokladam ze na gitaristi.sk sa ti tiez nepaci takyto typ prispevkov ;)
tak preco ho vnasat sem?

delay sem linkol pomocku, ktoru niekto spravil pre dalsich, ktorym rozdhodne pomoze, to ze to tebe unika a nepomoze ti to, je naozaj nepodstatna vec a naozaj ju netreba tu rozdvadzat a vyjadrovat sa k tomu ako je to zbytocne...
dakujem za vychovu. mozno som cakal, ze mi bude vysvetleny zmysel, ktory mi unika a ja sa dozviem cosi nove.

na to, ako som tu dlho, nemam tych prispevkov zase az tak vela, i ked uznavam, ze moj prinos pre toto forum je defacto nulovy. cenim si Tvoju snahu o udrziavanie dobreho ducha tohto fora, ale podla mojho nazoru konkretne tato Tvoja reakcia na moje cudovanie sa bola dost mimo a povedal by som, ze si len zacitil potrebu niekoho o niecom poucit, vsak ? :wink: dosiahol si akurat tentoraz naozaj nezmyselnu reakciu, naspat odo mna.

Odpovědět