Slepe dite a tvorba hudby
Slepe dite a tvorba hudby
Resim ted problem, mam pro jedno slepe dite navrhnout optimalni ( rozumej ovladatelny) nahravaci workstation. Klukovi je 14 a je velmi sikovny, ted hraje na nejakou Yamahu PSR a Roland E60 a z toho je chudak na mrtvici kvuli touchscreen displaji. Uz jsme mu tam lepili pomocne reliefni znacky.... ale to je prd platny, kdyz se porad meni kontextove menu. Mate nekdo nejaky napad, nebo resil uz nekdo neco podobneho ? Nejlepe nejaky soft, ale nedokazu si predstavit tu orientaci v nem. Diky
Re: Slepe dite a tvorba hudby
Ahoj já Ti sice neporadím , ale dám Ti tip na člověka , který je sám nevidomý dělá hudbu na mašinkách , vystudoval Deylovu konzervatoř a teď asi studuje JAMU kompozici, taky studoval hodně u Daniela Forro. Všechny Vaše problémy podle mě už řešil. Jmenuje se Petr Pořízek a je z Brna. Žádný kontakt , ale na něho nemám. Zkus hledat na netu.atlantel píše:Resim ted problem, mam pro jedno slepe dite navrhnout optimalni ( rozumej ovladatelny) nahravaci workstation. Klukovi je 14 a je velmi sikovny, ted hraje na nejakou Yamahu PSR a Roland E60 a z toho je chudak na mrtvici kvuli touchscreen displaji. Uz jsme mu tam lepili pomocne reliefni znacky.... ale to je prd platny, kdyz se porad meni kontextove menu. Mate nekdo nejaky napad, nebo resil uz nekdo neco podobneho ? Nejlepe nejaky soft, ale nedokazu si predstavit tu orientaci v nem. Diky
atlantel : pozri si od Rolandu nastroj VIMA.. je konstruovany v podstate pre dochodcov, ma nadstandardne velke tlacitka, velmi jednoducho riesene ovladanie a hlavne nema tychto prvkov na panely vela ale optimalne mnozstvo.. myslim ze pre nevidiaceho ma skvelo riesenu ergonomiu...
a tu som nieco nasiel, ale prepokladam ze toto uz mas prechhodene po inete http://www.ouramb.org/
a tu som nieco nasiel, ale prepokladam ze toto uz mas prechhodene po inete http://www.ouramb.org/
Re: Slepe dite a tvorba hudby
A má kompenzační pomůcku v podobě PC se speciálním softwarem (HAL, Supernova, JAWs..)? Pokud ne, tak to je první, co musí udělat. Pak už je to jenom otázka vyzkošení pár programů a výběr toho nejvhodnějšího.atlantel píše:Resim ted problem, mam pro jedno slepe dite navrhnout optimalni ( rozumej ovladatelny) nahravaci workstation.
Shodou okolností dělám pro firmu, co se takovými pomůckami zabývá ( http://www.adaptech.cz ), takže pokud by byl zájem, tak může brnknout a třeba si to přijít i osahat.
A pokud doporučujete HW, vzpomněl jsem si, že KURZWEIL je původně firma vyrábějící pomůcky pro slepce. Jejich nástroje jsou s tímto zřetelem dělané. Stevie Wonder taky hrával na Kurzweil. A v jednom filmu s Redfordem (čmuchalové) byla postava geniálního sluchaře - slepce - a ten si tam taky hraje s Kurzweilem.
Ray Kurzweil ma viacero firiem a ta jeho masinka pre slepych sice bol revolucny vynalez vo svojej dobe (a pouzival ho aj Stevie), ale urcite to nema nic spolocne s Kurzweil Music Systems a so syntakmi ktore tato firma vyraba. Ale zase je pravda, ze ked cloveku staci klaviatura, pitch bender, mod wheel, nejake slidre a velke otocne kolecko vedla displeja, tak ani nemusi otvarat oci...