Spravne nastavenie Audiophile 2496 na DAW

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Spravne nastavenie Audiophile 2496 na DAW

Příspěvek od dano » 06 úno 2008 11:40

Napriek tomu, ze mam nastudovany mini-manual ku karte M-Audio 2496 vas chcem poprosit o skontrolovanie, ci mam nastavene jednotlive parametre stravne. Zaroven chcem s vami prekonzultovat zopar nejasnosti.

1. Monitor Mixer
<img src="http://www.electrozone.cz/album_pic.php?pic_id=445">

HW In S/PDIF: Yamaha Motif 6
HW In 1/2: Roland JV1010

WavOut 1/2: Vystup vsetkeho (tu mi nie je jasne, preco je tato sabla medzi Mixer Inputs)


2. Patchbay / Router
<img src="http://www.electrozone.cz/album_pic.php?pic_id=446">
Mam aj vstupy aj vystupy nastavene na Monitor Mixer. Ak tomu spravne rozumiem, znamena to, ze do (napr.) Cubase pojde vsetko tak, ako to predmixujem v bode 1.

3. Hardware Settings
<img src="http://www.electrozone.cz/album_pic.php?pic_id=447">

Toto nastavenie je pre mna najkoplikovanejsie a dost sa v nom nevyznam. Hlavny problem je v tom, ze Motif ide do karty digitalne, ale nehra, kym na tejto karte nezapnem Master Clock na S/PDIF In. To ale znamena, ze akonahle vypnem Motifa, zacne karta strasne sumiet. Je toto v poriadku?

Tak isto mi nie je jasne, ci mam dobre nastavene ostatne parametre ako MultiTrack, Signal Levels a hlavne ASIO Options (ci ma byt disable).

4. S/PDIF
<img src="http://www.electrozone.cz/album_pic.php?pic_id=448">

Posledne nastavenia. Mam to zaklikane takto. Je to ok?

----------------------------------------------------------------------------------

Vdaka za vsetky rady. Tymto naivnym pripsevkom sa chcem vyhnut tomu, ze budem pol roka nieco nahravat a nakoniec zistim, ze zle, lebo nemam dobre nastavenu kartu :-)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 06 úno 2008 11:52

Monitor Mixer je o tom ako/kade/ a s akou hlasitostou chces monitorovat vstupy karty....tu si musis v prvom rade sam ujasnit ci chces monitorovat cez kartu alebo cez SW.....neviem ci mas v setupe nejaky mix......takze tu je viacero moznosti. Co sa tyka nahravania z SPDIF....ak chces z tohto vstupu nahravat alebo ho monitorovat musis ho mat nastaveny ako zdroj clock...co zrejme nieje uplne optimalne, ale ina moznost nieje. Takze ak by si mal napr. HW mix cez ktory by si monitoroval MOTIF z jeho analogovych vystupov, tak na digital by si prepol len v momente keby si chcel nahrat zvuk MOTIFU. Inak by si mal stale clock nastaveny ako internal.

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 úno 2008 12:07

co sa tyka SPDIF - moja povodna predstava bola, ze z Motifu pojdel LEN digitalne do karty. ale asi je to blbost tak pouzivat stale podla toho co pises... najlepsie je potom zrejme sit aj analogovo do HW mixu a na digital prepnut len pri nahravani...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2008 12:24

spdif si prepni na consumer. professional sa pouziva ak ides z spdif cez trafko do aes. v praxi to znamena utlm cca o 10dB.
prvy panel je pre asio sw irelevantny, asio aplikacia nepouziva delta mixer
najdolezitejsie je pochopit ten clocking, co ti hovori hubert

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 úno 2008 14:10

clocking som pochopil. ale stale nemozem pochopit to s tym Mixerom.

konkretne:
1. Preco je WavOut medzi Mixer Inputs (ked je to vystup?)
2. Ked si na zalozke 2 zaskrtnem Monitor Mixer, je to v poriadku? Potom v Cubase pouzivam len 5-6 vstupy (to co je na karte).

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2008 14:46

1. wav out JE vstup... je to digitalny stream, ktory vznikne prehravanim wavu alebo mp3 z vnutra pc. tento stream ide po pci zbernici do audio chipu na karte
2. opakujem, je uplne jedno co tam zaskrtnes, cubase bude aj tak mat priamy pristup ku vsetkym vstupom aj vystupom

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2008 15:26

dano : v prvom rade zavisi co mas zaskrtnute v patch bay .. na HWOUT 1/2 mas MIXER .. to je vlastne ten obrazok pod nim .. na nom mi mozes mixovat vsetky vstupy a vystupy , urobit ich pomer .. a potom idu do vystupy .. alebo si tam prepni rovno wavout .. a na ten mixer mozes uplne zabudnut .. ak budes robit monitoring v PC .. co odporucam .. je oneskoreny ale mozes efektovat uz pri naberani ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2008 16:08

pytkin: v asio mode nejde mixer pouzivat. vidis len tvrde porty, hw1/2 a spdif IO. mixer je len wdm zariadenie. pre cubase je fuk jak mas naskrtany patchbay. nieco ine je napriklad nahravanie vo wavelabe, ked ide nahravat cez mixer (what you hear), ked si navolis ako recording device AP mixer, ci ako sa to vola...

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 úno 2008 16:33

no v cubase si mozem navolit odkial idem nahravat zvuk:
1. Analog In
2. Digital In
3. Mixer karty

ak mam zaskrtnute to tretie tak mozem nahravat vsetko: externe synthy aj interne pluginy...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 úno 2008 16:43

aku mas verziu ovladaca? ja stopro mixer pod asiom nevidim

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 06 úno 2008 16:45

fuu to je moc tucna otazka... akeho ovladaca? asia? v tom sa moc nevyznam, ale pod cuzbasom si normalne navolim ze budem pouzivat M-Audio asio driver a to potom fici. nie som teraz doma ale mozem zistit verziu...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 úno 2008 16:49

kexik : Je fakt ze som s AP nerobil hodne dlho .. Ale mixer vzdy fungoval ako si pamatam .. v asio mode samozrejme .. akoby inak fungoval direct monitoring ?? ved ten prave v mixe zapina/vypina inputy ..

ale je to jedno .. na domace pouzitie je lepsie vypnut direct monitoring a monitorovat v cubase ..

JO a v ASIO inputoch samozrejme vzdy mixer bol ..

Odpovědět