Sucasnost a buducnost AI a technologie buducnosti
Re: Sucasnost a buducnost AI a technologie buducnosti
ucenie sa novych veci, chapanie veci do hlbky, hladanie odpovedi na otazky, studovanie, zamyslanie sa - to su veci ktore ma robia stastnym viac nez cokolvek ine...
na tom, ze este stale je cas zmontovat tlaciarnu na stravne listky, trvam...
No a co že 30 ? To není totiž vůbec podstatné.dendy píše:jasne, neandrtalec bol uplne stastny, len si to chudak moc neuzil kedze priemerny ved dozitia bol 30 rokov a ludia zomierali bznenna tak trivialne veci ako je chripka)
Je vidno, že ses ani mělce nezamyslel a šmahem jsi měl odpověď.
to samé dělalo šťastným i pračlověka, zkus to i s mým příspěvkemdendy píše:ucenie sa novych veci, chapanie veci do hlbky, hladanie odpovedi na otazky, studovanie, zamyslanie sa - to su veci ktore ma robia stastnym viac nez cokolvek ine...

( to ale neuděláš, protože šťastnějším tě udělá pravý opak )
Máš pravdu Dendy, obecně to s touhle témou nesouvisí, ale jinak hodně.
Klidně to někdo splitněte, nebo dejte filozofickou tému o "potřebě technologií kontra šťastný život".
muzikant
Dedko, to se ti jemon zdá... Dobře, elektromobily ještě nejsou tak rozšířené, ale co třeba telefon? My jsme telefon doma ani neměli a muslei jsme chodit do telefonní budky a volat se dalo jen v rámci jednoho města... Dneska strčíš telefon do kapsy a dovoláš se sním doslova kamkoiv na planetě. A to nemluvím o tom, že je v něm i fotoaparát, kamera, magnetofon a bůhví co ještě... A o něčem jako internet nedokázali snít ani spisovatelé sci-fi. A co se týká hudby - třeba nahrávací studio bylo něco jako továrna, korporát... Dneska si studio koupíš domů z jedné výplaty. Revoluce nastala. Jenom je trochu pomalejší, takže sis jí nevšimldedko píše:Prišiel rok 2000, a čo? Nič...

Blog http://milpal.cz, Bandzone: http://bandzone.cz/milanpalicka
Náhodou, bol som vých časoch pokrokový zmrd, aj telefón sme mali, aj som bol prvý v zamestnaní kto mal 286- ku. Jasne že telefón dnes = ústav výpočtovej techniky vtedy, ale nepouzívam ho viac nez onoho casu, mozno prevolám 10 minut mesacne ( ale len v pripade ze nevolam s Hirlim, to je hodinový hovor minimalne...) 

Tych revolucii je dnes habadej, akurat ze dnes je uz taka brutalna specializacia ze ak len niekto nie sme top odbornici v nejakej oblasti tak si revoluciu v tej oblasti nevsimneme. A este dalsi faktor je ze si velmi rychlo zvykame na vsetko nove a tak keby si sucasnost ukazal niekomu pred par desatrociami tak by bol v ovela vacsom uzase ako sme tu my "znudeni"
- Jirka Štolfa
Tak nějak tuším, že pravda je uprostřed. To znamená věnovat se technologickému pokroku, ale zároveň si být vědom dopadu na životní prostředí. To první nám už zajišťuje komerční sféra a ekonomický růst velmi hojně. Tam jsme myslím už dál, než kdokoli z nás opravdu potřebuje. Horší je to s životním prostředím, respektem k fauně a flóře a v neposlední řadě s respektem k lidské psychice a úrovni lidského štěstí. Tam jsme myslím, soudě podle svého okolí a zpráv psychologů o stavu duševního zdraví lidí, velmi podprůměrni, troufám si tvrdit, že jsme na tom hůř než ti pravěcí lidé.
Klidně téma někdo zařízněte a odkloňte jinam.
Klidně téma někdo zařízněte a odkloňte jinam.
Ja by som to stocil naspat k teme AI ..
by ma zaujimalo ci si tu niekto z diskutujucich vobec pozrel tie 2 videa co som sem dal na strane 3, precital cely clanok (obe casti) co som nad tymi videami prelinkoval a este pozrel tu prednasku Raya Kurzweila na strane 5 ...
len cisto zo zvedavosti sa pytam ..
by ma zaujimalo ci si tu niekto z diskutujucich vobec pozrel tie 2 videa co som sem dal na strane 3, precital cely clanok (obe casti) co som nad tymi videami prelinkoval a este pozrel tu prednasku Raya Kurzweila na strane 5 ...
len cisto zo zvedavosti sa pytam ..
ja nie.
nemam cas pozerat videa. na citanie clankov som si tiez cas nenasiel.
nemam cas pozerat videa. na citanie clankov som si tiez cas nenasiel.
- ReaktoplazmAR
ja som kukol tie 2 videa.. članok mam v založkach.. toho kurzweila som videl už davnejšie ale tto je tušim dlhšia verzia..
je to zaujimava tema a myslim si že pri spravnom nadstaveni može AI vela veci na zemi zjednodušit a zlepšit.. a nemyslím tým zrovna inteligentnú solničku alebo pneumatický penis, ale skor energeticke zdroje, suchá vs zaplavy, hlad, teror a pod. to tak na začiatok, moj výlet na mesiace Neptunu može kludne sto rokov počkat
..samozrejme takých vynálezov čo mali povodne pomoct všetkým a nakoniec pomohli len niektorým už tu pár máme tak hlavne treba asi pozor dat nech to zas nedojebe človek a asi až potom nech to nedojebe AI
je to zaujimava tema a myslim si že pri spravnom nadstaveni može AI vela veci na zemi zjednodušit a zlepšit.. a nemyslím tým zrovna inteligentnú solničku alebo pneumatický penis, ale skor energeticke zdroje, suchá vs zaplavy, hlad, teror a pod. to tak na začiatok, moj výlet na mesiace Neptunu može kludne sto rokov počkat

..samozrejme takých vynálezov čo mali povodne pomoct všetkým a nakoniec pomohli len niektorým už tu pár máme tak hlavne treba asi pozor dat nech to zas nedojebe človek a asi až potom nech to nedojebe AI
Je to tam. Dobre Reakto. Tiež akt súlože s robotkou (jackeis) je ako lízať cez mikroténový sáček. HeheheReaktoplazmAR píše:.. a nemyslím tým zrovna inteligentnú solničku alebo pneumatický penis,
niekde si tu nadhodil otazku nastavenia parametrov pre ucenie (moralne zasady atd)dendy píše:Ja by som to stocil naspat k teme AI ...
podla mna AI je aj o tom, ze to ma byt "samostatna inteligentna entita" - ak to bude fungovat ako skutocne AI (nielen nejake pseudo chytre nieco), bude si to vytvarat struktury poznatkov v milionoch, mozno miliardach krokov .... t.j vysledok sa nebude dat presne predpokladat.
Ak vyrobis 1000ks uplne identickych, samostatne sa uciacich a rozmyslajucich "mozgov", zadas im identicke vstupne informacie, postupy, procesy, kriteria, atd, atd... a nechas ich same ucit sa, tak je mozne, ze aj pri uplne identickych informacnych vstupoch sa vytvori 1000 roznych verzii umeleho vedomia. Ak sa vyskytnu len miniaturne zmeny vstupov v procese ucenia, tak vznik 1000 roznych verzii vedomia je nanajvys pravdepodobny ! Cize aj nastavene moralne zasady mozno 1-2% AI mozgov bude chapat napr. ako pravnici...

Ucenie teda bude pripominat "evoluciu" - cast sa podari, cast sa bude musiet zmazat a programovat nanovo. Tomuto sa pri samo-uceni asi neda vyhnut. Ak by sa tomu vyhnut dalo, znamenalo by to, ze proces ucenia nebol skutocne autonomny. Co je tiez jedna z moznosti - nevytvarat "pravu" formu AI , ale len nejaku specializovanu a ucelom obmedzenu...
- Jirka Štolfa
Vymazat AI ? To je vražda, ne ?
pocuval som tie skladby a mna osobne to teda nejako neoslovilo. je to prazdne brnkanie v stupniciach bez myslienky. technicky sice "zvladnute" na zaklade dodrziavania pravidiel kompozicie vaznej hudby. ale to je asi tak vsetko. x variacii na tu istu temu na zaklade naucenych pravidiel. btw. vaznu hudbu aj technologie mam rad, ale toto je fakt prazdne a nezaujimave, nechapem, cim vas oslovuje.
no a i texty pomalu AI dává
http://www.mlguru.cz/basnik/
tak zatím lidsky znějící zpěv nám asi zbejvá
http://www.mlguru.cz/basnik/
tak zatím lidsky znějící zpěv nám asi zbejvá