Šumy a jiné ruchy s počítače

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od tical » 04 lis 2012 09:42

Ahoj osazenstvo. Předem se omlouvám, ale forum sem trochu projel a tohle sem nikde nemohl najít. Popřípadě mě nasměrujte kde se tohle řeší.

Potřebuji od vás radu, s počítače at už přes mou zvukovku do monitoru ( edirol fa 101, monitory krk rokit 5 ) a nebo přes interní zvukovku veden zvuk do obrazovky kde jsou repráčky mi beží fakt odporný digi šum, který je fakt hodně silný. Bedny už ani nezapínám a vše jedu přes sluchátka. V bytě máme starý hliník a tak si myslím, že to bude tím, protože sem ještě nedávno bydlel v jiném bytě a tam sem měl novou elektřinu vedenou v mědi a zvuk byl absolutně čistý.
Zajmavé je, že ve sluchátkách mi to přes stejnou zvukovku jede absolutně čistě. Toto je problém pouze počítače. Mé digi piáno ( yamaha clp470PE) v bednách běží krásně čistě. neznáte nějaký způsob jak toto odstranit? aniž bych musel měnit hliník. Neexistuje případně na toto nějaké zařízení, přes které by elektřina běžela do počítače čistě? ( zřejmě jde spíš asi o velký odběr, který asi hliník neutáhne? ), já fakt nevím nejsem žádný elektro mechanik nebo něco podobného, tak bych byl rád kdyby mě někdo zasvětil. Předem moc děkuji.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2012 10:09

moze to byt aj reprakmi ..kolega si kupil KRK VXT6 a chyta na ne totalny digitalny sum .. ked vykukne z okna , tak vidi na vedlajsom dome obrovsku obludu gsm anten od tmobile .. takze to prisudzujeme tomu .. ked obalil krky alobalom , alebo len stacilo zobrat plech na pecenie a dat ho medzi reprak a vonku tu antenu , tak brum hned zanikol .. Skus ci nemas tento isty problem ..

i ked ked to citam dokonca .. tak piano ti hraje OK ..

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od tical » 04 lis 2012 10:26

Díky, ale myslím, že problém bude asi někde jinde když m ito dělají i repráky s obrazovky. No jian kještě mohu hodit poznámku, že když odpojím FW kabel ze zvukárny, tak tento ruch mizí a z beden žádný ruch nejde. Takže mám za to, že to beží přes počítač.
PS: ještě sem si vzpoměl, že když si občas vypůjčím od kamaráda PS3, tak zapojím přes optický kabel do zvukovky a taky beží absolutně čistě. No jiank co se týče té zásuvky, tak tyto zařízení mám zapojene přes Ups back ups RS 800
Naposledy upravil(a) tical dne 04 lis 2012 10:30, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2012 10:28

a mas napajane vsetko z jednej zasuvky ?

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od tical » 04 lis 2012 10:33

Upravil sem svůj poslední koment, kdyby jsi to náhodou přehlédl.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2012 12:44

no ked zapajas cez opticky kabel , tak to musi ist cisto .. lebo opticke prepojenie nema ziaden kontakt .. len svetielko blika .. budes mat daky problem so zemou .. nemas tam este pripojenu kablovu televiziu dakde ? Ak ano skus ju odpojit ..

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od tical » 04 lis 2012 13:48

No jediný kabel v místnosti do Tv mám anténí do digi stanice. Nic víc, tu anténu sem odpojil a dělá to dál.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2012 13:51

A uplne vsetky elektricke zariadenia, mas zastrcene do toho APC ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2012 13:52

A ta zvukovka je napajana z firewire? Alebo ma adapter ?

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od tical » 04 lis 2012 13:53

Jo je napajená přes FW. Zařízení do ups mám zapojené monitory, monitor, PC, piáno. Jinak takové věci jako lampička, tv, a ostatní mám zapojene někde jinde. Zkusil sem tedkom odpojit vše z elektřiny a stejně....

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od tical » 04 lis 2012 13:57

Ne chyba kurnik :). Zvukovka běží přes trafo. Sorry.
PS: No je to to samé po přepojení na FW napájení

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2012 14:22

Skus eliminovat aj problem s tym APC.. Zober jednu predlzovacku so zasuvkami.. Zapoj tak len pc, monitor, krky.. Zvukovku zapoj cez fw, bez adaptera.. Vsetko ostatne od toho odpoj.. A skus ci to brumi..

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od tical » 04 lis 2012 14:26

ok jdu na to :).

tical
Příspěvky: 158
Registrován: 11 bře 2009 16:02

Re: Šumy a jiné ruchy s počítače

Příspěvek od tical » 04 lis 2012 14:50

Tak Pytkine, škoda, že nejsi něklde poblíž. Dál bych ti pořádnou pusu :D :D :D. Nakonec sem zapojil vše do jedné prodlužky a ups vypojil. Pak zapojil ups a zvukárnu zpátky do ups přes trafo a vše je naprosto čisté. Děkuji ti moc. Konečně si klavírní věci mohu poslechnout na bednách :). Děkuji fakt moc.

Odpovědět