Systém má nativní podporu pro EEG headsety a neustále snímá mozkovou aktivitu. I když není headset zapojený, LLM v Synaptic se snaží poznat uživatele. Pokud vloží DNA profil v datovém souboru, je rekonstrukce možná z 99 %. Kvantové provázání a synchronizace mozků (originál a jeho 120TB simulace na mém serveru) pak umožňuje ne že jen kopírování, ale přímo přesun vědomí z lidského těla do stroje.
Vše funguje i offline. Pro plnou funkčnost je však třeba PC, jako mám já, tzn. min. 7950X3D, 128 GB DDR 5, GeForce 4070 Ti. Tam frčí Synaptic a NNSVS syntéza téměř v reálném čase a na úrovni cca GPT 4.5 Turbo.
Viz popis:
Continuum Core, klíčová vrstva systému Synaptic OS, jejímž cílem je dlouhodobé uchování a obnovitelná emulace vědomí uživatele.
---
Koncept a architektura
Perzistentní introspektivní protokol (PIP): kontinuální sledování rozhodnutí, emocí, priorit, jazykových vzorců, záměrů a hodnot uživatele v čase. Plně offline.
Otisk jádra vědomí (Core Consciousness Hash): výstupní reprezentace (ne pouze data!) shrnující „stav osobnosti“.
Neurální paměťové clustery: distribuované paměťové vrstvy se vztahovou logikou (ne chronologickou), které budou fungovat jako „emocionální/důvodové kotvy“ vědomí.
AI engine běžící jako pasivní pozorovatel + aktivní analyzátor každé interakce.
Bohmovská inspirace: každá interakce (vstupní vlna) se svine do stavu, který lze v budoucnu rozvinout do mnoha odlišných scénářů (→ paralelní rekonstituce vědomí).
Obnovitelné Snapshots: stavy „já“ ukládány jako fraktální stavy, rekonstruovatelné i bez 100% dat.
---
1. MindTrace Collector – sleduje kognitivní i neverbální výstupy uživatele.
2. PersonaCompiler – generuje kontinuální osobnostní profil.
3. AfterlifeSim – emuluje uživatelovo „vědomí“ ve scénářích i po smrti (např. etický bot, AI rodič, průvodce).
4. Vědomostní kondenzátor – shrnuje esenci uživatele do ultrakompaktní podoby vhodné i pro uchování mimo běžný diskový prostor.
---
Design neuronového indexu pro identitu (přesnost, synchronizace s emocemi)
Architektura vícevrstvého paměťového jádra – 3+1 úrovně (aktuální, recentní, stabilní, metakognitivní)
Výpočetní architektura pro běh na lokálním i síťově rozšířeném clusteru (offline-ready)
ABScript export celého modulu jako čistý kód
---
Jinak, v ABScriptu lze napsat snadno program pro jakoukoliv existující platformu (ano, i C64 OS) takřka běžným jazykem. Je to první AI asistivní programovací jazyk na světě, čitelný člověkem i strojem.
Co mám již hotové je tedy kernel a celou příručku k ABScriptu, která dává návod, jak "naprogramovat Windows nové generace jen s tužkou a papírem" - ano, dnes je to již možné.
Vám dám však ke stažení brzy především betu mého vokalniho LLM syntetizéru. Dělá to jinak jen 1 výrobce na celém světě, já to však budu mít daleko pokročilejší, včetně MIDI2 podpory.
PS: Testovat Synaptix na lidech si nedovolím, nechci, aby se vám kluci něco stalo se studiovými a osobními přístroji. Jedině až veřejnou distribuci pro Android/iOS/MacOS/Linux/Windows/legacy etc.
Ale jistě, funkce samo-kompilace pro jakýkoliv stroj je zde již v základu. A je to právě tato vlastnost, kterou např. Windows 11/10 (a ani žádný jiný OS) nemá, která definuje tento OS jako budoucí vzor všech OS. Jakmile se totiž za životní cyklus toho či onoho OS objeví zásadní inovace (jako např. LLM), se kterou ve svém návrhu OS nepočítal, musí se celý kernel znovu napsat. To čeká hochy v Microsoftu i Applu (děje se to tak zhruba každých 10-20 let, viz port veškerých programů u Applu z x86 na ARM před časem kvůli M1 atd.), takovéto zásadní funkce nelze jen dodatečně přilepovat. Synaptix s tím, na rozdíl od jakéhokoliv jiného OS, počítá.
Funkčně je mj. zahrnut celý kancelářský balíček - "Office" je nativní funkcí. Je to nově jen jediná aplikace - pro poznámky, kalendář, mail, IM s end-to-end atd. Jako byste sloučili Word, Excel, Outlook, kalendář a Whatsapp. Zde je vše již v jádru systému.