synch mezi abletonem a machinedrum

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od loudspeaker » 20 bře 2010 17:35

ahoj lidi, prosim o radu a pomoc
mam problem s komunikaci mezi abletonem a ex. hw machine drum.
chci kdyz spustim ableton, tak aby zacal hrat i machinedrum, to je asi vsem jasny :) problem je se synchronizaci. utika mi to.
zatim se mi povedlo nastavit 2moznosti, ale ani jedna neni ok.

1. v nastaveni ab mam v midi ports nastavene na vystupu track/sync/remote vse na on a na machinedrum mam sync na external.
start/stop funguje v pohode, ale mezi beaty se meni rychlost (priklad: mam ab na 128bpm, seq machine pise tempo ext ale kdyz mrknu primo na bpm tak se rychlost meni 123-129 a na zvuku je to samoze znat.)

2. v nastaveni ab mam v midi ports nastavene na vystupu track/sync/remote vse na on a na machinedrum mam sync na internal.
start/stop funguje v pohode, ale machine se rizen hodinkami co ma sam, takze to stejne po par minutach ujede..

jak to spravne nastavit jako to jelo jak ma? dekuji moc!!!

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 20 bře 2010 20:48

ja som synkoval ableton a hw sekvencer tak ako popisuješ v 1.
všetko v pohode, ale je pravda že ti moje "úseky" nemali viac ako minutu..
prípadne by som skúsil vypnút remote /či náhodou neposielaš tou stopou aj niečo čo blbne ten hw /
na midi inpute tej stopy nemáš nahodou nejaký kontroler ?

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od loudspeaker » 20 bře 2010 23:14

ReaktoplazmAR píše:ja som synkoval ableton a hw sekvencer tak ako popisuješ v 1.
všetko v pohode, ale je pravda že ti moje "úseky" nemali viac ako minutu..
prípadne by som skúsil vypnút remote /či náhodou neposielaš tou stopou aj niečo čo blbne ten hw /
na midi inpute tej stopy nemáš nahodou nejaký kontroler ?

ta zmena bpm se projevuje kazdou vterinu takze ty chyby jsou slysitelne hned..
remote sem taky zkousel v offu a porad to same..
zkusel sem to na cistem projektu, jen jedna audiostopa pro kontrolu..

jeste bych zminil ze mam zvukovku audiofire16, data posilam po midi kabelu jen do machinedrum..

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od loudspeaker » 21 bře 2010 00:22

v cubase to same, takze to bude problem spise machinedumu, nebo ja nevim :(

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od loudspeaker » 21 bře 2010 00:46

tak ted uz sem uplne zmatenej az rozcilenej, zapojil sem to uplne naopak ze ovladam machinedrumem ableton a zas to same.. v machine mam pevne nastavenou rychlost ale v abletonu vidim jak se to bpm porad meni a na zvuku je to znat, takze nepouzitelne.. to je ten synch tak nespolehlivej, nebo co je spatne?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od Pytkin » 21 bře 2010 01:00

v cubase to chodi jak vinko ..

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od loudspeaker » 21 bře 2010 12:00

Pytkin píše:v cubase to chodi jak vinko ..
zkousel sem moznost ovladat cubasem machine, ale ten samy problem..
ale chci to na livko, takze ableton je jasna volba..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od Pytkin » 21 bře 2010 16:12

s abletonom ti nepomozem ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 21 bře 2010 16:56

mne s toho čo píšeš jasne vyplýva že to je problém toho machinedrumu

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od a.tom.x » 21 bře 2010 18:07

No po pravdě i když posílám něco z Cubase třeba do Mo´Phatta tak tam BPM taky pěkně lítá, ale max v rozsahu 1 BPM tohle je moc. Jakou máš nastavenou latency a spol. ? Hledal bych problém v PC spíš než v Machinedrumu. Pravda je, když jsem nedávno prodával xoxbox tak měl jeden člověk taky problém to sesynchronizovat, ale tuším ve FL. Mě to běhalo pod C5 naprosto bez problémů.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
loudspeaker
Příspěvky: 268
Registrován: 13 lis 2007 16:59

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od loudspeaker » 21 bře 2010 19:05

a.tom.x: dekuji moc a ano mas pravdu, ted sem to zkousel a je to zavisle na latenci. pri 1024samples (latence 52ms) je rozmezi pri 128bpm 123-129 bpm a pri polovicnim tedy 512samples (latence 29ms) je to uz jen 126-129bpm. na zvuku to je samoze znat, ale porad je to na live hrani nepozitelny...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od a.tom.x » 22 bře 2010 00:41

Takze blba zvukovka, latence 512 (29ms) je moc. To uz je neprijemny i na normalni midi rizeni.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

emah

Re: synch mezi abletonem a machinedrum

Příspěvek od emah » 24 bře 2010 15:02

pride mi byt vhodnejsie mat za masterclock masinu a nie pocitac - skus pouzit
machinedrum ako master, pc ako slave...

Odpovědět