v CT se cachrovalo s ohlasovanim autorstvi hudby...
-
- Profesionál
To je nějakej východoevropsko-asijskej dojem či codano píše:ak sa deju taketo veci, vobec ma neprekvapuje, ze kopec velkych studii si moze dovolit beztrestne slapat na nejakom wareze... to len na okraj

asi sme ot, ale len na upresnenie. nemyslel som ani tak hlavny DAW ako skor rozne sample a loopy a ine VSTi...Liquid Sound píše:To je nějakej východoevropsko-asijskej dojem či codano píše:ak sa deju taketo veci, vobec ma neprekvapuje, ze kopec velkych studii si moze dovolit beztrestne slapat na nejakom wareze... to len na okrajNe vážně, ve velkejch studiích na západě by si nikdo wrz nedovolil. A drtvivá většína stejně jede na Pro Tools nbo na Pyramixu, Sadie atp... Tj. dospělejch sw, který se nedaj ukrást. Navíc se se sw počítá jako s běžným nákladem.
-
- Profesionál
Velká studia se takovejma sračkama jako VSTi nebo nějaký loopy nezabejvaj. To si kutěj lidi po ložnicích.dano píše:asi sme ot, ale len na upresnenie. nemyslel som ani tak hlavny DAW ako skor rozne sample a loopy a ine VSTi...Liquid Sound píše:To je nějakej východoevropsko-asijskej dojem či codano píše:ak sa deju taketo veci, vobec ma neprekvapuje, ze kopec velkych studii si moze dovolit beztrestne slapat na nejakom wareze... to len na okrajNe vážně, ve velkejch studiích na západě by si nikdo wrz nedovolil. A drtvivá většína stejně jede na Pro Tools nbo na Pyramixu, Sadie atp... Tj. dospělejch sw, který se nedaj ukrást. Navíc se se sw počítá jako s běžným nákladem.
Myslim, ze debata o warez a spol je mimo tema a je to taky debata, kterou ani nema smysl splitnout nekam do dalsiho tematu, takze prosim nepokracujte.
Jinak ta vec podle jistych zprav vypada tak, ze lidi, co treba udelali pomerne dost hudby pro CT a jednoznacne meli dostat svoje penize z OSY, tak na vypisech narazili na naprosto minimalni castky, ktery nedosahly ani prumeru u neuspesnejch kapel, coz je proste hodne napadny. No a rozsah a hamiznost s jakou to udelali je nejspis fakt velkej, sem zvedavej kolik milionu/desitek milionu tam slo do neopravnenych rukou.
Jinak ta vec podle jistych zprav vypada tak, ze lidi, co treba udelali pomerne dost hudby pro CT a jednoznacne meli dostat svoje penize z OSY, tak na vypisech narazili na naprosto minimalni castky, ktery nedosahly ani prumeru u neuspesnejch kapel, coz je proste hodne napadny. No a rozsah a hamiznost s jakou to udelali je nejspis fakt velkej, sem zvedavej kolik milionu/desitek milionu tam slo do neopravnenych rukou.
matucha: v tom je právě ten vtip, lidé si myslí, že CT kradla nějaké virtuální peníze, v lepším případě prachy z poplatků za paměťové karty. Ale nikdo se nepozastavuje nad tím, že CT takhle musela okrást konkrétní autory, jinak by to neprošlo.
Tak jsem přemýšlel nad tím, koho asi okradli a podle toho co píšeš, to vzali napříč celým programem a prostě od každého trošku.
Takhle docela slušně přiložili polínko do věčného sporu "Lid, který nikdy nic nestahoval a všechna media kupuje jen pro vlastní materiál VS. zločinecké autorské svazy"
Tak jsem přemýšlel nad tím, koho asi okradli a podle toho co píšeš, to vzali napříč celým programem a prostě od každého trošku.
Takhle docela slušně přiložili polínko do věčného sporu "Lid, který nikdy nic nestahoval a všechna media kupuje jen pro vlastní materiál VS. zločinecké autorské svazy"
1) to nekradlo CT ale urcity osoby, ktery v CT pracovaly
2) vypada to, ze nekradli jen tak kazdymu autorovi neco, ale spis skoro vsechno
3) nektery veci si vylozene vymysleli, ze se v poradech hraly
4) osa bude zrejme provadet poradnejsi monitoring tehle veci nez dosud (coz mimochodem za ty svoje nemaly rezijni srazky ma podle mela delat uz davno, protoze kdyz se jich zeptas, jestli oni tyhle veci sledujou nebo jestli je to hlavne na radiich/stanicich co jim odevzdaj za vypisy, tak to druhy je pravda).
Vetsina lidi bourici se proti ose a jejim praktikam vubec netusi o co tam v hlavnim principu de. Jasne veci typu vypalny za media/hdd a spol jsou podle me taky vec, ktera by se mela zrusit. Ale autorsky odmeny za to, ze hrajou tvoji hudbu v radiu/tv jsou podle myho dulezita a zcela spravna vec.
2) vypada to, ze nekradli jen tak kazdymu autorovi neco, ale spis skoro vsechno
3) nektery veci si vylozene vymysleli, ze se v poradech hraly
4) osa bude zrejme provadet poradnejsi monitoring tehle veci nez dosud (coz mimochodem za ty svoje nemaly rezijni srazky ma podle mela delat uz davno, protoze kdyz se jich zeptas, jestli oni tyhle veci sledujou nebo jestli je to hlavne na radiich/stanicich co jim odevzdaj za vypisy, tak to druhy je pravda).
Vetsina lidi bourici se proti ose a jejim praktikam vubec netusi o co tam v hlavnim principu de. Jasne veci typu vypalny za media/hdd a spol jsou podle me taky vec, ktera by se mela zrusit. Ale autorsky odmeny za to, ze hrajou tvoji hudbu v radiu/tv jsou podle myho dulezita a zcela spravna vec.