VGA monitor s kablom Roline sa chova zvlastne

Co se nevešlo do definovaných kategorií a souvisí s tvorbou hudby
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

VGA monitor s kablom Roline sa chova zvlastne

Příspěvek od dano » 17 dub 2008 21:29

Ako je mozne, ze predlzovaci, aj samostatny VGA kabel Roline sposobuje, ze nemozem na svojom monitore ani len nastavit spravne rozlisenie?

Moj comp mam trochu dalej od monitora ako dociahne dodavany kabel. Obycajna netienena predlzovacka nerobi problem co sa tyka nastavenia rozlisenia, ale sposobuje "tien" na obraze. Preto som si zakupil tieneny kabel Roline. Ten ale sposobuje vyssie opisany problem... Ako moze mat kabel vplyv na nastavenie monitora?

Vdaka za rady aj za akykolvek brainstorming...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 dub 2008 21:55

ten kabel bude shit... neprebehne plug and play handshaking, takze komp nevie co za monitor je pripojeny. nastav mu natvrdo custom rozlisenie, ale tipujem ze duchov si sa nezbavil

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 dub 2008 00:22

kexik : duchov sa prave zbavil ..

dano : mozno je tam problem , ze nema osadeny ten pin , kde ide DDC .. alebo cosi take .. chod ho reklamovat ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 dub 2008 07:12

dano, popis to presnejsie... nastavenie grafiky ti neponuka vsetky podporovane rozlisenia monitora, alebo hej, ale ked rozlisenie zmenis nic sa nestane??? kazdopadne kabel nie je v poriadku, tam neni o com diskutovat
nema ulomeny nejaky pin?
pytkin: no ja citam jak citam, nevidim ze by sa s novym kablom zbavil duchov (taka pravnicka formulacia ze vobec nevies co sa stalo ;) )... ale to je aj tak jedno, ked jej ten kabel nahovno pre in eveci

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3364
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 18 dub 2008 10:03

v kabli to asi nebude. najskor som si myslel ze ano, ale deje sa to pri dvoch odlisnych tienenych VGA kabloch Roline: tak pri predlzovacom, ako aj pri samostatnom.

a ked som ten kabel Roline pripojil na iny comp, tak to problemy nerobilo... skor som myslel ci nemam nejaku cudnu kartu. ale je to delo ASUS a ma aj digital vystup tak to skusim este zapojit do neho cez adapter na analog.

kexik: presne sa deje to, ze:
1. vobec nemam moznost nastavit potrebne rozlisenie (1440 x 900). proste manualne mi tu moznost neposkytne, takze to nemozem ani natvrdo ojebat.
2. pri nacitavani Windowsu momnitor niekolko krat zmetene blikne
3. rovnako zmetene sa sprava aj pri niektorych inych ukonoch (vlastnosti suborov a tak)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 18 dub 2008 13:11

kexik : dano tu pisal ze ked dal kabel z roline , tak duchovia prestali .. alebo si to zle pamatam ?

Odpovědět