Ahoj, mám nový gramofon (Pro-ject) ale nemám k tomu zesilovač ani reprobedny.
Chtěl jsem vás poprosit, mohl byste mi někdo doporučit vhodné zařízení?
Nejsem žádný audiofil. Byl bych rád, aby to hrálo nějak rozumně, a nebylo to moc drahé. Mám na to tak 6000Kč.
díky moc, ahoj z Brna,
Tom
Vhodný zesilovač a repro pro gramofon
Re: Vhodný zesilovač a repro pro gramofon
cau, napis prosim te co presne mas. nejak jsem nepochopil, jestli mas gramo s predzesilovacem, nebo ne.
biscuit: ahoj, díky moc za rychlou reakci. Mám jen gramofon tento typ:
http://www.project-audio.com/main.php?t ... lt&lang=en
...vůbec tomu nerozumím, ale myslím, že v sobě předzesilovač nemá...
díky, měj se ahoj, tom
http://www.project-audio.com/main.php?t ... lt&lang=en
...vůbec tomu nerozumím, ale myslím, že v sobě předzesilovač nemá...
díky, měj se ahoj, tom
no tak to je problem, protoze budes potrebovat zesik, kterej ma predzesilovac pro mm prenosku. coz dat dohromady jeste z bednama do 6.000,- vidim tak na nejakej sikovnej bazarovej kup.
jo jo...no a kdyz bych teda neco prihodil (budu muse zapusobit na manzelku
na jake znacky se mam treba zamerit. budu rad, kdyz me nasmerujes...pak si to uz nekde nactu...nemam v tom fakt vubec zadne zkusenosti...diky moc

zalezi, jaky mas naroky. taky jak velkej prostor chces ozvucit.
ja uz se v hifi svete dlouho nepohybuju. navic to co ti poradim, bude ciste moje subjektivni volba - spis to, co sem si sam oblibil. zdaleka jsem toho neslysel moc, takze i v tom jsou moje znalosti ocesane
kdybych kupoval bedny pro sebe, asi bych spis koukal po novych, i kdyz asi se da vyhodneji poridit neco z bazaru. me osobne bavi obecne znacky:
- xavian
- tannoy
- b&w
- infinity
co se tyce zesilovacu, tam bych se bazaru nebal. urcite poslechnout, opticky zkontrolovat - hlavne chod potenciometru, pripadne nakouknout zda nejsou nafoukly kondenzatory. jinak jsou dobry zesilovace skoro nesmrtelny
urcite bych nekupoval receiver, nebo dokonce neco na domaci kino, jestli to teda pro tenhle ucel nebudes pouzivat. mam rad znacky:
- harmann kardon
- nad
- rotel
- yamaha, onkyo (vyssi modely)
- sony ES
urcite se taky objevi nekdo dalsi, kdo prida vlastni tipy
ja uz se v hifi svete dlouho nepohybuju. navic to co ti poradim, bude ciste moje subjektivni volba - spis to, co sem si sam oblibil. zdaleka jsem toho neslysel moc, takze i v tom jsou moje znalosti ocesane

kdybych kupoval bedny pro sebe, asi bych spis koukal po novych, i kdyz asi se da vyhodneji poridit neco z bazaru. me osobne bavi obecne znacky:
- xavian
- tannoy
- b&w
- infinity
co se tyce zesilovacu, tam bych se bazaru nebal. urcite poslechnout, opticky zkontrolovat - hlavne chod potenciometru, pripadne nakouknout zda nejsou nafoukly kondenzatory. jinak jsou dobry zesilovace skoro nesmrtelny

- harmann kardon
- nad
- rotel
- yamaha, onkyo (vyssi modely)
- sony ES
urcite se taky objevi nekdo dalsi, kdo prida vlastni tipy

- ReaktoplazmAR
ja by som k tým zosikom z druhej ruky dopísal ešte značky Marantz, Pioneer, Blaupunkt..
inak súhlasím s tým čo Biscuit napísal.. repro nové a zosik z bazáru
inak súhlasím s tým čo Biscuit napísal.. repro nové a zosik z bazáru
Ahoj, díky moc oběma, jdu se na to mrknout, pak dám vědět, co jsem si vybral. Ahoj