Video a zvuk - synchronizace.
Video a zvuk - synchronizace.
jde mně o to jak zesynchronizovat video a zvuk. Když natočím video na DSLR a zvuk zvlášť na nějakého Zooma např. Podle čeho, nebo jak to pak v softu zesynchronizuju? Nemám s tím žádnou skušenost, tak dík za každou radu.
Re: Video a zvuk - synchronizace.
A daval si na zaciatok kazdeho zaberu klapku ? 

nezabudaj , ze potrebujes kontantny zvuk .. kazdych 10 metrov je 1msec ..
Ak ti pomôže vysvetlim ako to robim ja .
pri nahravani zapnem najprv video a potom zapnem recording zvuku ale to si odštartujem , slovne ..tri šty - ri .
to preto aby som dlho nehladal ten začiatok vo videu a mohol tam nasmerovať zvukoý track od jeho začiatku.
video aj audio importujem do strihového multitrackoveho programu ( Kdenlive, Open shot video editor ..oba su free pre linux ,ale open shot často padá tak som použival Kdenlive , ten je aj pre Windows)
načital som video popripade viacej videi do trackov , do dalšieho tracku som načital audio stopu
A podla podobnosti amplitudy audia na videach a na audio stope som poposuval (drag and drop) videa k audio stope, s naslednou vizualnou kontrolou.samozrejme použil som približenie.
v Kdenlive sa to robí rychlejšie ale zasa pri strihoch sa to občas rozhádže trochu.
Potom už len treba vypnuť zvuk na video trackoch, popripade vypnuť video na audio tracku a dať exportovať = Renderovať.

pri nahravani zapnem najprv video a potom zapnem recording zvuku ale to si odštartujem , slovne ..tri šty - ri .
to preto aby som dlho nehladal ten začiatok vo videu a mohol tam nasmerovať zvukoý track od jeho začiatku.
video aj audio importujem do strihového multitrackoveho programu ( Kdenlive, Open shot video editor ..oba su free pre linux ,ale open shot často padá tak som použival Kdenlive , ten je aj pre Windows)
načital som video popripade viacej videi do trackov , do dalšieho tracku som načital audio stopu
A podla podobnosti amplitudy audia na videach a na audio stope som poposuval (drag and drop) videa k audio stope, s naslednou vizualnou kontrolou.samozrejme použil som približenie.
v Kdenlive sa to robí rychlejšie ale zasa pri strihoch sa to občas rozhádže trochu.
Potom už len treba vypnuť zvuk na video trackoch, popripade vypnuť video na audio tracku a dať exportovať = Renderovať.
MDudas- nedával zatím je to spíš do budoucna.
Pytkin když natočím zvuk z jednoho místa , tak by snad neměl být problém.
Jazzym - v Linuxu už delší dobu nepracuju
Pytkin když natočím zvuk z jednoho místa , tak by snad neměl být problém.
Jazzym - v Linuxu už delší dobu nepracuju
som dal len priklad v akých programoch to robim ja , určite by bolo lepšie mať nejaky profi program.Ktory by to možno dokazal aj automaticky navrhnuť ... čojaviem či taka funkcia neni , malo by to isť ,.
Ale hlavne je dobra pomocka ked môžeš zastaviť video na mieste kde povieš tri štyri a tam presunuť začiatok audio tracku
a pokial sa maju čo najviac amplitudy audia vo videu podobať na trackaudio ,bolo by dobre vo Fotaku vypnuť zvukovy compresor ak sa dá.

Ale hlavne je dobra pomocka ked môžeš zastaviť video na mieste kde povieš tri štyri a tam presunuť začiatok audio tracku

a pokial sa maju čo najviac amplitudy audia vo videu podobať na trackaudio ,bolo by dobre vo Fotaku vypnuť zvukovy compresor ak sa dá.
Ide to automaticky zosynchronizovat v Adobe Premiere Pro CC.
Sorry že se ptám, nepochybuji o tom co jsi napsal protože vím že jsi profesionál ale musím se zeptat. To mluvíš o vzdálenosti mikrofonu od zdroje zvuku? Jestli ano, tak já měl za to že 1 ms je cca 34 cm protože rychlost zvuku je cca 344 m/s, ale u filmu se třeba používají jiná měření či pravidla to já nevím či mluvíš o nečem jiném. Můžeš těch 10m za 1ms objasnit? díkesPytkin píše:nezabudaj , ze potrebujes kontantny zvuk .. kazdych 10 metrov je 1msec ..
no ale kazda kamera moze mat inu vzdialenost od toho zdroja zvuku .. jedna moze byt 5m , druha (napriklad na konci saly) je 40m ..tony9 píše: Pytkin když natočím zvuk z jednoho místa , tak by snad neměl být problém.
jasne ze si to zle pamatam .. rychlost zvuku je priblizne 333m/s .. cize 1m / 3 msec .. cize 10m je 30 msec , co je priblizne 1 frame (ten je presnejsie 20msec) .. s cim som si to poplietolStan píše:Můžeš těch 10m za 1ms objasnit? díkes