Vyber elektricke kytary a prislusenstvi
No chlapi B. C. Rich taky nevypadaj marne... silne uvazuju... Pujdu si to omrknout do kamenyho kseftu, po vejplate chci neco koupit...
Laka me:

Nebo haha kdyz se predtim trochu vozeru tak mozna odejdu s timhle:

Na www.kytary.cz maj obrovsky slevy
Laka me:

Nebo haha kdyz se predtim trochu vozeru tak mozna odejdu s timhle:

Na www.kytary.cz maj obrovsky slevy

B.C.Rich v cenovej kategorii, v ktorej sa asi pohybujes je docela bieda, hlavne co sa tyka HW. Ak sa Ti teraz rozpada Aria Pro II made in Korea, tak toto bude +/- o tom istom. Co to je za vyrobu ? Podla tych cien to bude v najlepsom pripade tiez len Korea a kludne mozno ta ista fabrika, co Aria Pro II co mas. Dobra rada je, ak tremolo nepouzivas, vyhnut sa mu, hlavne Floyd Rose v tychto cenach su iba starosti navyse
rastis: a co bys rekl takhle by vocko na tohle: http://www.kytary.cz/karta.php?01:0:B.C ... 0&ID=84131
? Tělo: mahagon
? Krk: javor - šroubovaný
? Hmatník: eben
? Počet pražců: 24
? Menzura: 648mm
? Halvice Beast
? Hardware: černý, značkové B.C. Rich mechaniky
? Kobylka: Tune-O-Matic
? Struny skrz korpus
? Snímače: 1x BDSM kobylkový humbucker (dual Blade design) 1x Single-Coil sized humbucker
Co si mam myslet o tyhle pasazi recenze? Jak muze bejt kytara "noisy" pri velkym zkresleni, ktery je samo o sobe uz spis sum?
"It does get a little noisy in very high gain places. I personally havent had a problem with it, but if your looking for a high-gain guitar, look for something else. Not that the noise is that terrable, but there are guitars that are much better suited for high gain in the same price range."
Diky!
? Tělo: mahagon
? Krk: javor - šroubovaný
? Hmatník: eben
? Počet pražců: 24
? Menzura: 648mm
? Halvice Beast
? Hardware: černý, značkové B.C. Rich mechaniky
? Kobylka: Tune-O-Matic
? Struny skrz korpus
? Snímače: 1x BDSM kobylkový humbucker (dual Blade design) 1x Single-Coil sized humbucker
Co si mam myslet o tyhle pasazi recenze? Jak muze bejt kytara "noisy" pri velkym zkresleni, ktery je samo o sobe uz spis sum?
"It does get a little noisy in very high gain places. I personally havent had a problem with it, but if your looking for a high-gain guitar, look for something else. Not that the noise is that terrable, but there are guitars that are much better suited for high gain in the same price range."
Diky!
No mozu tam byt shitne snimace, ktore napriek tomu, ze su to HB aj tak trochu brumia a na velkom skresleni sa to prejavi. Alebo mozu byt mikrofonicke. Alebo tam moze byt lajdacky spravena elektrika, alebo shitne potenciometre, kable... Ono sa to zda, ze to uz ani nie su lacne gitary, ale porovnaj si to s cenami za USA modely. A je bohuzial smutna pravda, ze mnohe firmy k produkcii vlastnych azijskych modelov pristupuju ako k low-endu so vsetkym, co k tomu patri, aj ked toto uz predsa len nie je to najlacnejsie, co ponukaju. Teraz nechcem nadavat od stola konkretne na B.C.Rich, pretoze ich azijsku produkciu som drzal v ruke naposledy asi pred 10 rokmi , ale vtedy to fakt za vela nestalo. Este by som sa pozastavil nad tym mahagon body. Na webe vyrobcu sa uvadza agathis, co je azijska drevina, z ktorej sa robi skorej nizsia stredna trieda, ako nejaka spicka...
a co tohle?
http://www.guitars-fokus.com/
model : 64 : Endless Custom
konstrukce : šroubovaný krk
menzura : 650 mm
krk : mahagon
mechaniky : diecasting
hmatník : rosewood
sedlový pražec : 48 mm
rádius : 305 mm
pražce : 24
korpus : mahagon
kobylka : LP tail
snímače : H-H Kent Armstrong designed
pickguard : -
ovládání : 2xV, 2xT, 1T/G
hardware : černý
barvy : černá
ma ji kytarista z jolly joker, trápil ji pres nejaky mesaboogie, a bylo to fakt maso, k tomu delay a wah.....supr, a za ty prachy.......
http://www.guitars-fokus.com/
model : 64 : Endless Custom
konstrukce : šroubovaný krk
menzura : 650 mm
krk : mahagon
mechaniky : diecasting
hmatník : rosewood
sedlový pražec : 48 mm
rádius : 305 mm
pražce : 24
korpus : mahagon
kobylka : LP tail
snímače : H-H Kent Armstrong designed
pickguard : -
ovládání : 2xV, 2xT, 1T/G
hardware : černý
barvy : černá
ma ji kytarista z jolly joker, trápil ji pres nejaky mesaboogie, a bylo to fakt maso, k tomu delay a wah.....supr, a za ty prachy.......
Fokus je fajn. Ale je potřeba vybírat z několika kusů, protože jsou tam značné kvalitativní rozdíly. Ale pokud se zadaří, je výsledek excelentní a člověk si odnese kytaru ze cenu poloviční než srovnatelné modely konkurence. Mě se bohužel nezadařilo a z těch dvou modelů, co jsem si chtěl osahat ve firemní prodejně, jeden vůbec neměli a druhý v jednom exempláři, naprosto rozštelovaném a s orezlými strunami s rozlámaným opletením. Tu prodejnu ale před několika měsíci převzal někdo jiný, takže se snad polepšili.
Ale zase bude pruser HW. Ja nie som odporca lacnych gitar, skorej naopak. A viem, ze aj medzi najlacnejsimi gitarami sa najdu skvelo hrajuce kusky. Ale je aj to fakt, ze na lacnych gitarach je shitny HW, ktory nic neznesie (mechaniky, potenciometre, prepinace, kobyly/tremola... ...) a to uz nie je o vyberani najlepsieho kusu...
Squier Strat/Fat Strat... jsou to sice velmi levné kousky, ale nemůžu jim z vlastní zkušenosti nic moc vytknout, ale nejsem nijak advanced hráč, takže nemůžu nic moc soudit... ale za 3-5 tisíc se dá fakt koupit solidní kytara, která po případné výměně snímače/ů a předělání elektriky má velmi slušné vlastnosti.
Japonsko, prelom 70/80-tych rokov, 80-te roky - mnohe napriklad z "lawsuit" kopii su vo vseobecnosti casto povazovane za kvalitnejsie nastroje, ako mnohe USA originaly z tych rokov. Ak by som chcel gibson kopiu, tak Burny, Greco, Tokai, Orville by Gibson, ak by som chcel fender kopiu, tak Greco, Fernandes, Tokai, Fender/Squier Japan. Ak by som chcel modernu hokejkovitu alebo metalovitu gitaru, tak Washburn, Westone... Ono su to inak vsetko v tych rokoch az na ten Tokai gitary, ktore sa robili v 2 fabrikach (Arai Matsumoku a Fuji-Gen Gakki). Toto je samozrejme druha ruka/ebay a trochu kaskaderskej povahy. Co zase mne osobne nerobi problem - sam mam aj japonsky Les Paul z roku 1977 a japonsku SG z roku 1978 - obe velmi presne a pekne kopie a mimoriadne slusne gitary.Ctirad píše:...
BTW, co ty bys vybral za kousky, kdybys měl rozpočet na kytaru řekněme kolem 15kKč?
Ale to nie je moja rada - otazka bola, co by som si vybral ja...