vyroba DIY delayu
vyroba DIY delayu
nemate niekto linku na nejake schemy na vyrobu DELAY-u pripadne REVERB-u (pokial mozno z u nas zohnatelnych IO - nechaje tazko zohnatelne exoticke svaby su mimo...) nepotrebujem nieco extremne kvalitne, skorej nieco mensie, nemusi to mat milion parametrov
A co ti přesně jde a proč si nemůžeš koupit třeba nějakou levnou kytarovou krabičku (ZOOM a pod..)?
Jinak vyrobit se to samozřejmě dá. Můžeš udělat třeba mechanickej z pružinovým rezonátorem. Nebo něco na bázi digitální zpoždovací linky (to jsem kdysi dělal z nějaké stavebnice. Všehovšudy jeden brouk, který obsahoval A/D, buffer, D/A a štelovatelný generátor hodin, který se měnil potenciometrem a tím se měnila vzorkovací frekvence převodníků a tedy i doba zpoždění. Výsledek se pak smíchal s původním signálem, případně se ještě přivedl znova na vstup, čímž vzniklo několikanásobné echo. Někde to tu ještě mám a klidně věnuju.) Nebo si kup vývojovej kit s nějakým DSP, třeba MC563xx a můžeš se pokusit konkurovat lexiconu
Jinak vyrobit se to samozřejmě dá. Můžeš udělat třeba mechanickej z pružinovým rezonátorem. Nebo něco na bázi digitální zpoždovací linky (to jsem kdysi dělal z nějaké stavebnice. Všehovšudy jeden brouk, který obsahoval A/D, buffer, D/A a štelovatelný generátor hodin, který se měnil potenciometrem a tím se měnila vzorkovací frekvence převodníků a tedy i doba zpoždění. Výsledek se pak smíchal s původním signálem, případně se ještě přivedl znova na vstup, čímž vzniklo několikanásobné echo. Někde to tu ještě mám a klidně věnuju.) Nebo si kup vývojovej kit s nějakým DSP, třeba MC563xx a můžeš se pokusit konkurovat lexiconu
no chcem nieco male a jednoduche co by som mohol zaimplementovat priamo dovnutra krabicky od NordMicroModular, s tym ze 2,3 ovladacie potiky prirobim normalne na skatulu
chcem ho totiz pouzivat na liveact ale doost mi tam ten delay chyba, fakt ze hodne moc... jasne ze mozem kupit napr. behringer Virtualizer - stoji par korun - ale to by bola dalsia skatula naviac co by som musel vlacit zo sebou a tomu sa chcem vyhnut ...
dendy ak stary spajkovac ti hovorim ze to nema nijaky zmysel. delay je digital a ak to ma byt primerane jednoduche, su tu akurad svaby od hoontechu a vysledok je nevalny. riesenim bude urcite nejaky prtavy efektik a z neho vykuchat creva. klasika sa priam podsuva
http://www.thomann.de/thoiw2_alesis_pic ... dinfo.html
a za cenu ktoru neprekonas. navyse ked to kupis z druhej pracky...
http://www.thomann.de/thoiw2_alesis_pic ... dinfo.html
a za cenu ktoru neprekonas. navyse ked to kupis z druhej pracky...