A když u tedy konkrétně:
Chtěl jsem malý pultík ovládaný Ipadem na to mé malé zvučení.
Začalo to DL1608 , představeno NAMM 2012 - realita byla až konec roku 2012!
No nic koupil jsem si dostupný Presonus 16.0.2 který mi sloužil i ve studiu, nicméně na živé zvučení s Ipadem je potřeba i zapojené PC. A sposta dalších omezení na Presonusu 16.0.2
DL1608 byl nepoužitelný až do fw 2.0 který byl až v říjnu 2013

, nicméně pořád tomu chybí multitrack záznam. do PC nebo na USB
Dále tady byl Line 6 m20d ,představeno NAMM 2011, dostupnost za rok, ovládání hrozné ! na DAW nepoužitelné (latence 0,6s) cena vysoká.
Behringer s jeho Ipad mixákem iX16 je kapitola sama pro sebe, rok a půl to prezetují jako novinku která bude co nevidět a nakonec se po tom slehla zem.
Nyní představily x18 , dostupnost kdoví kdy, multitrack na USB to neumí !! stejně tak jako pulty X32 !! nechápu ?
Pokud potřebujete multitrack záznam na x18 znamená to buď opět připojit PC, nebo druhý Ipad. Z jednoho zvučit , do druhého nahrávat. A stejně si myslím že nahrávat bude umět až tak fw-3.15 vydaný v létě 2015
AH QU-16 , představeno NAMM 2013 , dostupnost pár kusů bylo až v létě , pult neuměl z deklarovaných vlastostí skoro nic až do nového fw v říjnu 2013 , a na začátku roku 2014 se musíte zapsat do pořadníku a doufat že ho v létě budete mít, a DAW umí jenom do MAC ? proč proboha ? to je tak těžké při té spouště odborníků u AH napsat driver na PC ?
Nyní AH představil QU-24 , neztíhají z výrobou QU-16, nemají dodělaný fw na Qu-16 a už lákají na QU-24.
Reálně si podle mého zakoupíte QU-24 tak v roce 2016
Teď Behringer představil zajímavý DAW controler, typuju že bude k mání tak možná na podzim , jestli si to Behringer opět s výrobou nerozmyslí.
QSC představilo svůj touchmixer , zajímavé zařízení ,cena už není nejmenší ale co se dá dělat. na USB už umí multitrack, ale nemá digitální gainy, a neumí multitrack po USB do PC ! , dostupnost prý polovina roku 2014 . To vám tak žeru !!
Tak mi nezbývá nic jiného, než tedy stále čekat na zařízení pro to mé malé studio a malé zvučení které umí:
- Ipad ovládání bez připojeného PC
- Multitrack USB natáčení do hdd nebo USB flashky
- Multitrack USB streaming do PC i MAC s použitelnou latencí
- digitální gainy
- min. 12 mikrofoních vstupů
Milý výrobci běžte už do prdele